- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Plazma TV topic
- Enermax Revolution tápegységek 12VHPWR csatlakozóval
- TCL LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Egér probléma
- Kormányos topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
veterán
Produktivitas a jatek neve. Igy lehet gyorsan es olcson fejleszteni. Es hat tudod az aranyszabalyt, a jol-gyorsan-olcson kombinaciobol mindig csak kettot lehet valasztani.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
Ahhoz kepest, mint ha minden eszkozre kulon nativ kodot kene irni minimum rust/cpp-ben?Ahhoz kepest de, olcso is meg gyors is.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
Nyilvan letezik arany kozeput, de altalaban a cegeknel az elso release az isten. Utana mar johet a barmi mas, le sincs szarva, plane azoknal a cegeknel, akik most indulnak, es/vagy regi ceg, de meg nincs semmi fejlesztoi tapasztalat. Mindennel fontosabb, hogy az elso verzio kint legyen az ajton minel hamarabb, mindegy mi van. Es erre a legolcsobb es leggyorsabb megoldas az, hogy chromium webapp. Undorito? Az. Konkretan tanitani kene, mint elrettetno pelda? Igen.
Ettol fuggetlenul teny, hogy az elso verziot honapokkal korabban tudod piacra hanyni igy. Ezert csinaljak ennyien. Aztan az, hogy kesobb akkora spagettikod lesz, annyi dependencyvel, hogy az isten se latja at, emiatt hosszu tavon az jon ki, hogy igazabol a fejelsztesi koltseg a sokszorosa, mint lehetne, de legalabb szar is az egesz meg lassan is halad? Haaaat, ez mar majd a kovetkezo manager baja. Mert az, aki az 1.0-t kisajtolta a gyarkapun, az addigra mar reg felvette a rekordbonuszt meg megkapta az eloleptetest masik pozicioba, es/vagy mar reg egy masik cegnel csinalja ugyanezt, mikozben a CV-ben csak annyi van, hogy neki koszonheto az, hogy xy ceg ilyen gyorsan a piacra lepett es sikeres lett. Az, hogy kesobb dol ossze az egesz a picsaba? Haaat, arra altalaban az a valasz, hogy igen, mert O eljott, latod, mi lett a kovetkezmenye.Nem igazan lehet ezzel harcolni. Fos? Az. Idegesito? Az. Mindenki, akinek koze van a szakmahoz szeretne ezekkel a barmokkal 20 percet egy intim es privat kornyezetben? Oh, igen, nagyon. Ettol fuggetlenul az van, hogy ez igy is van es igy is marad, plane mert manager aggyal nezve a dolog mukodik.
-
opr
veterán
Lehet fitymat reszelni dorzspapirral szemantikaban, de a valosag meg az, hogy mindent nativ kodnak szokas hivni, ami arra fordul.
Amugy nyilvan, minden nyelvnek vannak hatranyai, nincs olyan, hogy tokeletes nyelv. Feladata valogatja. Amiben viszont biztos vagyok, hogy a most altalanos webkit+webapp divat az konkretan fos. 1.0 gyorsan kesz, ennyi az elonye, minden mas szempontbol borzalom ugy, ahogy van.
-
opr
veterán
Igazabol ezt csak ugy tudod megnyerni, ha adsz a programozok kezebe valami alternativat.
Ugy ertem, valami olyat, amivel webkit+npm+react(?) sebesseggel lehet kifosni magadbol a funkcionalis es jol kinezo appokat, de az extra baromsagok, csilliard dependency meg stb nelkul. Amennyire latom, vannak erre torekvesek, de ido lesz. Elobb-utobb meg lesz ez oldva vagy igy vagy ugy, mert az se allapot, hogy a mostani "gyorsan nyerek aztan felakasztom magam egy tech debt-bol fonott kotelre" modszer maradjon.
Az van, hogy nagyon uj meg ez az egesz, meg mindig rengeteg ceg van, akinek egy weboldala sincs, ki kell fejlodnie ennek az iparnak is rendesen, meg kell tanulni a mivant, levonni a hosszutavu tanulsagokat, stb.
Meg 30-40 ev es jo lesz ez. Vagy azert, mert lesz szakmailag es amugy is elfogadhato alternativa, vagy azert, mert annyira rohadt gyors es hatekony lesz minden szamitogep, hogy nem fog erdekelni senkit."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
"Egyébként az igazi gond nem a nyelvekkel, hanem a frameworkokkel van."
Es ennyi. Ez pontosan igy van. Meg az ipar mentalitasaval, ami kb kikenyszeriti ezeket a borzalom frameworkoket meg a kilometer hosszu dependency tree-ket."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
Mint C++ fejleszto, szerintem a C++-nak ket nagy baja van:
1) A szintaktika, ahogy irod is, borzalmas.
2) Azt mondjak, hogy C++-ban megtehetsz barmit! Ami igaz is. A baj az, hogy ezt sokan felreertettek, es azt hiszik, hogy meg is kell."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
Valami hasonlo, igen. A gyakorlatban is latszik, hogy ez amugy sajnos mennyire igaz.
-
opr
veterán
válasz
fatpingvin #34 üzenetére
-
opr
veterán
válasz
fatpingvin #47 üzenetére
Nem mondtam én semmi rosszat a java-ra, csak rákérdeztem, Vágó úr.
-
opr
veterán
Persze, legnagyobb baromsag, amikor valaki arrol kezd el beszelni, hogy melyik a "legjobb nyelv". Mire, vazeg?
Szoval jah, megvan a helye es ideje mindennek, hasozntalan nyelv nem igazan letezik, azokat kiveve, amiket direkt arra csinaltak, hogy haszontalanok legyenek, mint pl a brainfuck.
Amugy a GC meg az interface kombobol tippeltem a java-ra, ott szokas nagyon tultolni az interface-t. Amivel nem azt mondom, hogy nem hasznos, de java-s berkeken belul tenyleg nagyon tul van hasznalva. Kb az elso java program is ugy kezdodik a tutorialban, hogy interface HelloWorld.
-
opr
veterán
Core guidelines. Muhahaha. Ha mar egyaltalan olyat latok, hogy a RAII-t koveti egy kod, mar orulok. Plane ha opensource. Core guidelines meg clean code meg egyebek? Ahha, sanszos. Abban egyetertek, hogy igeny az lenne ra, csak sajnos a realitasok, azok a franya realitasok...
-
opr
veterán
Az enterprise csillagromboló az az, ahova megy Harry Potter miután visszatért Narniából, ahol az X-mennel nagy nehezen legyőzték Szauront?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A céleszközként jellemezhető, Lisp környezetben fejlesztett jószágnak ugyan zsanérjai nincsenek, de szövegszerkesztő már van rá.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- PC Game Pass
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Plazma TV topic
- Revolut
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Több helyen is SIM-telenít majd az iPhone 15
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest