Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
tag
-
ddekany
veterán
Natív kódot max assembly-ben kell írni, a C++ csak arra fordul (vagy akár WASM-ra). A C++-al a gond, hogy komikusan túlkomplikálódott, és részben elavult design, nem az, hogy "natív". A Rust-al az egyik, hogy nincs GC, ami szándékos feature ott, de projektek többségének csak felesleges nehezítés, és Rust-ot az általa nyújtott garanciák miatt erősen meg is komplikálja. Go-val ez egyik, hogy nem hogy nincsenek exception-ok (Rust-bem sincsenek), de a hibakezelés olyan fapados, hogy az borzalom... Zig leveri benne a f*szba, holott az egy sokkal alacsonyabb szintű és jóval egyszerűbb nyelv. (Generics már végre van... hurrá.) Persze tudom, exception-okat divat utálni, de azok az emberek vagy életében nem dolgozott olyan nyelvel, ahol az nem afterthought volt, vagy kb. kernelt/drivert írnak, vagy simán pszichók. Ja, és OOP is eléggé át van variálva ezekben, és hát jelenleg én nem merném kijelenteni, hogy ezek jó változtatások összességében, ellenben azzal, hogy csak így tudják implementálni hirtelen (vagy ilyen agymenése volt valamelyik atyának), aztán utólag megideologizálják, hogy ez így sokkal jobb (és akinek nem teszik, az csak nem érti, hülye).
-
fatpingvin
senior tag
ott lett elb*szva a dolog hogy pénzembereket engedtünk a middle manager pozíciókba. oda még olyan emberek kellenek akik elsődlegesen szakmabeliek, és csak másodlagosan managgák.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ddekany
veterán
Mellékesen, ezek sokszor nem is a nyelvről szólnak (bár persze az is szab technikai korlátokat), hanem szubkultúráról, amihez az tartozik. JS, az webes gyors gányolás szubkultúra, mert a böngészőkből jött.
A Rust meg, nem is próbál praktikus lenni általános üzleti alkalmazás fejlesztésre. Egyszerűen nem arról szól, hanem ilyen "engine" fejlesztésről. Szóval nem az, hogy "nincs tökéletes nyelv", hanem nem is akar jó lenni arra, amit a többségünk fejleszt.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
miután volt szerencsém látni hogy egyes kollégák még pythonnal is miket képesek művelni (előrevetítem én sem vagyok sokal jobb de legalább nem tartom magam programozónak, sőt...) bele se merek gondolni mit művelnének mondjuk C-ben.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
senior tag
a java egy tök jó koncepció... lenne, ha nem használnák olyan helyen is ahová épeszű szempontok szerint nem való, pl embedded rendszerek.
amúgy ha már szóba került, pl a Transmeta csinált olyan procikat amik gyakorlatilag mikrokódfrissítéssel emuláltak utasításkészleteket. voltak x86-kompatibilis megoldások rá, viszont olyan is ami gyakorlatilag ilyen meta-utasításkészlettel megvalósított egy kvázi hardveres JVM-et, ergo kb natív vason tudtad futtatni a Java bytecode-ot.
na ez például egy érdekes irány szerintem.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
buherton
őstag
Igen, pont ezért is kellene váltani a régi nyelvekről.
A személyes tapasztalatom az a Java-val kapcsolatban, hogy lassssú és a világ memóriája nem elég. Oké, persze összehasonlítani a nyelveket nagyon nem egyszerű. Abból szoktam ilyenkor kiindulni, hogy van egy probléma/kívánalom, amit megszeretnék oldani. Pl. szerettem volna itthonra DLNA szevert, a minidlnad egy ősöreg RPi-n vitte 1-2%-os CPU kihasználtsággal a fHD tartalmakat, addig a java-ban írt párja normál PC-n is izzasztotta a vasat. A másik kedvenc összehasonlításom a Vuze vs Deluge vagy Transmission. Az előbbit java-ban írták és borzasztóan zabál mindent, addig az utóbbi kettő, de főleg a legutolsó vígan elketyeg kb bármilyen vason.
MOD: érdemes ezt nézegetni: [go vs java]
A go vs java ahol a go kb fele annyi memóriát használ el, pedig az is pure GC nyelv.
[go vs C++] az talán nem meglepő, hogy sebességben gyorsabb a C++, de az már igen, hogy kb ugyannyi memóriát használ a két nyelv, holott a go explicit GC-s.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
buherton
őstag
Ha már java, akkor egyszer még valaki nagyon régen arról mutatott ábrát, hogy az egyes programok mennyi a cég által hozzáadott kódot tartalmaznak. (Ez az előadás azt pedzegette, hogy valójában ki írta a kódot. Ilyen jogi meg licenszes szöszmötölés volt.) És az jött ki, hogy a C/C++ írt kódok jellemzően kevesebb, mint 20%-ban tartalmaztak 3PP-t. A java-ban ezzel szemben jellemzően 90% fölött volt, de egy elérte a 98%-t is. A java-ra brutálisan sok 3PP-t írtak, ami szerintem a legnagyobb fegyvertény a java mellett.
Egy YT-s videóban pedig azt pedzegették, hogy nagyon fontos az ötlet gyors megvalósítása, aztán majd megoldják ha technikai problémákba ütköznek. Szóval első a biznisz, mert azzal lehet berobbanni a piacra, és ha valahol technikai gond lép fel, akkor jönnek a mérnökök és megoldják. A Facebook-t is PHP-ban írták, hogy gyorsan kitudják adni, aztán ment az okoskodás, hogyan lehet a PHP dolgait kijavítani.
Remélem átment a burkolt java fikázásom
. De azzal egyetértek, hogy minden nyelvnek megvan a helye. A java-nak a padláson lenne.
Brainfuck? Szerintem meg [Whitespace], de a brainfuck is dobogós.
Bónusz: [IP over Avian Carriers]
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A céleszközként jellemezhető, Lisp környezetben fejlesztett jószágnak ugyan zsanérjai nincsenek, de szövegszerkesztő már van rá.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Hálózati / IP kamera
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest