Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rxmiss
tag
ez kb az is. korabban volt belole E1.S (es E1.L a long) de azt mar kivezette az Intel. hasznalok egy E1.S 4TB-s valtozatot ket atalakitoval, de nem vagyok elalelva tole (melegszik mint a franc). tobb ilyen osszerakva 'raid'-be mar azert eleg utos lehet, akarmilyen interfeszen keresztul is irjak/olvassak.
-
Robert07
aktív tag
A 60GB/s alapján valószínű, hogy egy x16-os PCIe 5.0-ás interfészt használ, ami nem is olyan rossz. Viszont ez alá mindenképp kell a szünetmentes, különben minden repül, és 5 perc teleírni a kapacitást még azzal a 60GB/s-es sebességgel is.
-
fatpingvin
addikt
-
X2N
őstag
válasz
Patrik.Varga #13 üzenetére
Használhatsz helyette Blendert.
-
bteebi
veterán
válasz
Patrik.Varga #13 üzenetére
"Tudnék allokálni 8TB "RAM-ot" pluszban az AE-nek"
Hát a legbrutálabb NVME SSD-től is közel 10-szer gyorsabb lenne átviteli sebességben ÉS elérésben is, ráadásul nem lassulna be (jobb esetben throttlingtól se) és nem degradálódna (persze attól még nem örök élet).
-
Patrik.Varga
tag
Adobe aftereffects-nek a világ összes ramja sem elég. HA valóban gyorsabb egy nvme ssd-nél (a degradációt nem is számolva) akkor komoly alternatív tényező lehetne. Tudnék allokálni 8TB "RAM-ot" pluszban az AE-nek, had örüljön (vagy őrüljön) meg
-
awexco
őstag
-
Kristof93
senior tag
válasz
ergoGnomik #9 üzenetére
Nem egy Ali expresses 16x riser-el fogják bedugni...
-
Kristof93
senior tag
Én a csatlakozót és a drótot szerettem volna látni a cikkben
Van amikor a ram kapacitás fontosabb mint a teljesítmény. Ha valami feledathoz 16tb szükséges, hogy let tudjon futni, akkor iltyesmit kell használni, akkor is ha 5x annyi időbe telik a késleltetés miatt. -
bteebi
veterán
SSD-nek nagyon jó, RAM-nak viszont nem igazán, habár annak is fel lehet használni viszonylag jól, hogyha ügyesen optimalizálnak. 2-16 TB "RAM" azért elég ütős.
-
Peter64
csendes tag
Ez egy process által közvetlenül címezhető RAM-ként kell elképzelni, a process címterébe van bemappolva, feltehetőleg a HBM+rendesDDR+ címterek után felfelé. De az application-nek illik tudni róla, hogy ez egy lassabb RAM, az OS biztosít erre API-t, és úgy kell felépítenie magát, allokálni dolgokat, hogy tudja, hogy az az adat oda fog kerülni.
Vagy nem törődik vele, amúgy is sok memóriát allokál, még mindig jobb, ha ide esik a foglalás, mintha a lapozás valami kevésbé gyors SSD-re vagy rémes HDD-ra történne.
Ez azért van, mert normál DDR foglalatokba, még server-es környezetben is, főleg 1-2 socket esetén, elég nehéz 16TB címezhető memóriát összehozni. Itt meg ez a méret csak a kezdet. Nem lakosságnak való, nem is tudom, hogy RAMDisk-re lehet-e használni, nem kizárt -
Ez olyan mint az Intel Optane cucca volt? Ami úgy tudom elég nagyot bukott.
-
fatpingvin
addikt
nagyon jó, valami ilyesmit próbáltunk közelíteni alulról a NVMe RAID0-al... ami nyilván fool's errand...
-
KROK640
nagyúr
Ezt leginkább egy gyors és viszonylag nagy SSD-nek tudom felfogni, és kb annak is érdemes kezelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A CMM-B típusú eszköz 16 TB-nyi kapacitást tud biztosítani CXL interfészen keresztül.
- EAFC 25
- Spórolós topik
- SSD kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpársportok
- Diablo IV
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest