- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
veterán
Ezt leginkább egy gyors és viszonylag nagy SSD-nek tudom felfogni, és kb annak is érdemes kezelni
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
fatpingvin
addikt
nagyon jó, valami ilyesmit próbáltunk közelíteni alulról a NVMe RAID0-al... ami nyilván fool's errand...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
addikt
Ez olyan mint az Intel Optane cucca volt? Ami úgy tudom elég nagyot bukott.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Peter64
csendes tag
Ez egy process által közvetlenül címezhető RAM-ként kell elképzelni, a process címterébe van bemappolva, feltehetőleg a HBM+rendesDDR+ címterek után felfelé. De az application-nek illik tudni róla, hogy ez egy lassabb RAM, az OS biztosít erre API-t, és úgy kell felépítenie magát, allokálni dolgokat, hogy tudja, hogy az az adat oda fog kerülni.
Vagy nem törődik vele, amúgy is sok memóriát allokál, még mindig jobb, ha ide esik a foglalás, mintha a lapozás valami kevésbé gyors SSD-re vagy rémes HDD-ra történne.
Ez azért van, mert normál DDR foglalatokba, még server-es környezetben is, főleg 1-2 socket esetén, elég nehéz 16TB címezhető memóriát összehozni. Itt meg ez a méret csak a kezdet. Nem lakosságnak való, nem is tudom, hogy RAMDisk-re lehet-e használni, nem kizárt -
bteebi
veterán
SSD-nek nagyon jó, RAM-nak viszont nem igazán, habár annak is fel lehet használni viszonylag jól, hogyha ügyesen optimalizálnak. 2-16 TB "RAM" azért elég ütős.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Kristof93
senior tag
Én a csatlakozót és a drótot szerettem volna látni a cikkben
Van amikor a ram kapacitás fontosabb mint a teljesítmény. Ha valami feledathoz 16tb szükséges, hogy let tudjon futni, akkor iltyesmit kell használni, akkor is ha 5x annyi időbe telik a késleltetés miatt. -
Kristof93
senior tag
válasz ergoGnomik #9 üzenetére
Nem egy Ali expresses 16x riser-el fogják bedugni...
-
awexco
őstag
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Patrik.Varga
tag
Adobe aftereffects-nek a világ összes ramja sem elég. HA valóban gyorsabb egy nvme ssd-nél (a degradációt nem is számolva) akkor komoly alternatív tényező lehetne. Tudnék allokálni 8TB "RAM-ot" pluszban az AE-nek, had örüljön (vagy őrüljön) meg
-
bteebi
veterán
válasz Patrik.Varga #13 üzenetére
"Tudnék allokálni 8TB "RAM-ot" pluszban az AE-nek"
Hát a legbrutálabb NVME SSD-től is közel 10-szer gyorsabb lenne átviteli sebességben ÉS elérésben is, ráadásul nem lassulna be (jobb esetben throttlingtól se) és nem degradálódna (persze attól még nem örök élet).
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
X2N
senior tag
válasz Patrik.Varga #13 üzenetére
Használhatsz helyette Blendert.
-
fatpingvin
addikt
értelmes szoftverek is simán felzabáljájk a világ összes ramját ha megfelelően nagy adatszettet adsz be... nagy mintaszámú teljesgenom-elemzések például simán felcuppantanak több száz giga ramot, és vannak olyan kérdések amikre igen körülményes lenne ezt darabolni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Robert07
aktív tag
A 60GB/s alapján valószínű, hogy egy x16-os PCIe 5.0-ás interfészt használ, ami nem is olyan rossz. Viszont ez alá mindenképp kell a szünetmentes, különben minden repül, és 5 perc teleírni a kapacitást még azzal a 60GB/s-es sebességgel is.
-
rxmiss
tag
ez kb az is. korabban volt belole E1.S (es E1.L a long) de azt mar kivezette az Intel. hasznalok egy E1.S 4TB-s valtozatot ket atalakitoval, de nem vagyok elalelva tole (melegszik mint a franc). tobb ilyen osszerakva 'raid'-be mar azert eleg utos lehet, akarmilyen interfeszen keresztul is irjak/olvassak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen