Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • markussandor

    senior tag

    Sziasztok, a múlt héten rendelt kameráim megérkeztek kedd reggel (6 nap alatt Cseh raktárból). Két napig teszteltem őket, íme a gyors beszámolóm, hátha másnak is hasznos lesz.
    Miket vettem:
    * 1db 8 csatornás Hiseeu NVR
    * 3 db 5MP-es Hiseeu IP kamera
    * 1db Xiaovv Q12 beltéri babafigyelő (ez külön rendelés volt még korábbról, de pont egyszerre ért ide)

    Kezdem a babafigyelővel. Azért választottam ezt a modellt, mert szemtelenül olcsó volt, és papíron ONVIF képes! Az applikációjával (V380 Pro) pofon egyszerű a beüzemelése, pár lépés kell csak a hozzáadásához, és már használható is. A kamera 355 fokban körbe fordítható vízszintesen motorikusan, és kézzel kb 50-60 fokban függőlegesen is. FHD felbontású, éjjel is remekül lát a 4 db IR Led segítségével. Kétirányú kommunikációra is képes. Ezt kb az összes hasonló modell tudja, engem az ONFIV képessége érdekelt igazán. Az applikációjában meg lehet nézni, hogy milyen IP címet kapott, azt leszkenneltem, és valóban nyitva volt a 8899-es tcp portja. Beléptem a Hikvision NVR-embe, majd ezt az IP című kamerát egyszerűen hozzáadtam a korábban beállított jelszóval, és ennyi, megjelent a kép a TV-n. Természetesen az NVR-em webes felületén is és az IVMS-4500 applikációjában is lehet forgatni a kamera fejét körbe-körbe :-)
    Ezek után én ajánlom ezt a modellt azoknak, akik olcsó beltéri baba/kisállat figyelő kamerát keresnek. Pláne, ha kell nekik is az ONVIF képesség!

    Folytassuk a Hiseeu NVR-el. Külsőre nem meglepő módon ugyanúgy néz ki, mint a legtöbb noname gyártó ugyanilyen modellje. Nagyon könnyű, hiszen full műanyag (a Hikvision NVR-em fém házas). Tettem bele egy feleslegessé vált 500GB-os laptop vinyót, amivel alacsonyan tartható a fogyasztás, és hangtalan lesz a készülék. Ami egy nappaliban nem hátrány. Hőtermelése nulla, a vinyón lehet érezni, hogy üzem meleg, a tápegysége is teljesen hideg maradt. Összerakás után bedugtam a monitor, hálózati, táp, egér kábeleket, majd áram alá helyeztem. Azonnal megjelent a Hiseeu üdvözlő képernyője, ami pár másodperc után FHD felbontásra váltott. Első kérdése volt, hogy formázhatja-e a merevlemezt, majd végigment a varázsló a tipikus kérdéseken, hálózat (statikus|dhcp), admin jelszó, jelkód, stb.
    Természetesen beszél magyarul, majdnem hibátlanul, csak egy esetben vettem észre nagyon durva kiírást, amikor új kamerát üzemeltem be, akkor a feliratok egy része angolul, nagyobb része meg talán spanyolul volt :-) Ez csak az NVR-nél volt így monitoron vagy TV-n nézve, webes felületen nem emlékszem ilyen bugra. Már csak azért sem, mert ott emlékeim szerint nincs popup ablak, ha új kamerát észlelt. Az NVR DSUB/HDMI felbontása max 2K lehet. Papíron 8 csatornás, de a szoftverben 9-et mutat, ezt 9 kamera híján nem tudtam tesztelni.
    A használat során akadást nem fedeztem fel visszajátszás közben sem.
    A kezelő felülete kicsit idegen nekem a Hikvison után, de mégse volt újdonság, mert pont úgy működik, mint a kb 2 éves 3MP-es Hiseeu kamerám felülete. Böngészőből csak IE alatt tudtam használni, Linuxon, chrome alatt kiírta, hogy legfeljebb a 44-es verziójú chrome jó hozzá, amit nem volt kedvem kipróbálni, mert nincs kéznél ennyire régi böngészőm.
    Alkalmazásnak az XMEye-t használja, egy QR kód lefényképezésével lehet hozzá adni a rögzítőt, majd a legtöbb funkcióját az appból is lehet menedzselni.
    Volt egy funkció, ami szerintem sokkal barátságosabb, mint a Hikvision megoldása, a kamera hozzáadás funkciója szkenneli a hálózatot, és amit talál, azt a felső ablakban mutatja, a már beállítottakat pedig az alsó részben, így két kattintással hozzá lehet adni egy kamerát, csak a helyes jelszót kell bepötyögnünk az egérrel. Dugtam rá billentyűzetet is, de nálam azt nem érzékelte. Ami nem tetszett benne, beragasztották az alaplapon a CR2032-es elemet, nem értem, mi szükség volt erre? Ettől függetlenül ezt az NVR-t is bátran ajánlom azoknak, akik kis összegből akarják megoldani a rögzítést.

    Végezetül pár mondat a Hiseeu kamerákról. Mint említettem, van már nekem egy ilyen modell másfél két éve, ez csak a felbontásban több attól. A felbontása rejtély volt a kipróbálásig, mert a weboldal mindenhol 5MP-t ír, de a képeken 4MP látszik. Kicsomagoláskor vettem észre egy 5MP-es matricát a kamera hátulján, és valóban ez volt a helyes adat, a rögzítőben is ezt mutatta. Emiatt sajnos vagy nem, de 4:3-as képaránnyal dolgozik a kamera. Átállítható 4MP-re is, de ezt nem teszteltem. Feltételezem, hogy a kép alját és a tetejét vágja le.
    A kamera PoE-s, így is teszteltem, és van benne mikrofon is. A képe szerintem teljesen jó, ja és H.265 kompatibilis! Max felbontáson 21 fps-re képes. És természetesen kültéri kivitel, fém házas. Erre is csak azt tudom írni, hogy ajánlott modell, remek ár/érték arányú kamera!

    Alapvetően sem drága eszközök ezek, de sikerült még olcsóbban megvennem a 11.11 alkalmából (a szinglik napja, vagy mi a fene).

    Az NVR-t és két kamerát a haveromnak vettem, így a rögzítővel kapcsolatos kérdésekre csak fejből tudok válaszolni, de az egyik kamerát saját használatra vettem, abban tudok segíteni, ha lesz kérdésetek.

Új hozzászólás Aktív témák