Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    @*Ropi* @cOxeR @alok @tozso76:

    Elnézést, hogy csak most reagálok, de közben folyamatosan történtek fejlemények az ügyben most pénteken zártuk le a projektet. Szerencsére teljes happy end-del zárult.

    Azzal kezdtem, hogy tüzetesen átnéztem a képeket, és összegeztem, hogy mit tapasztalok. Nem csak egy irányban tértek el a képek a monitoron levőtől, és ez volt a legfurcsább. Volt ami sárgásabb volt, volt ahol az arcok voltak totál maszk-szerű beégettek volt ahol az árnyékok voltak olyan feketék mintha filccel rajzolták volna őket. Volt persze ami kb. rendben volt, de összességében nagy csalódás, ahogy írtam.

    Írtam egy reklamáló levelet a fotomarketnek, ezeket leírva, és kérve, hogy kezdjünk a helyzettel valamit. Visszajeleztek, elnézést kérve a hibáért (figyeldoda hogy semmi megmagyarázás, rögtön vevőnek mindig igaza van tempó), és megkértek, hogy fáradjak be a képekkel és nézzük meg mi a helyzet.

    Bementem, pár próbaképpel fogadott a hölgy, hogy válasszam ki melyik tetszik, és akkor átdolgozzák az összeset. Elmagyaráztam, hogy ez így nem lesz jó, mert össze-vissza nem stimmelnek a képek, így végül leültünk a műhelyben nézni-próbálni, mit lehet kihozni.

    Gondolom nem kell ecsetelni, hogy egy óra alatt mennyi bevételt termelt volna meg a hölgy, ha nem az én 112x36 forintos képeimmel szórakozik, hogy garanciában újranyomja, ennek ellenére több mint két órát ott ült velem (csak azért ennyit, mert addigra végeztünk, ez lett volna négy is ha igényelt volna annyit a feladat) full lelkiismeretesen, végtelen türelemmel, hatodszorra, nyolcadszorra is újra állítgatva a képeket, hogy tényleg tökéletes legyen a végeredmény. Mivel témánként volt kb. 10-10 kép, hasonló színvilággal, megbeszéltük, hogy egyet-egyet kidolgozunk, és a többit ő önállóan már hozzá tudja igazítani. Kiesett a szemem mire eljöttem, és neki még akkor volt hátra a java.

    Közben beszélgettünk, és kiderült, hogy ott csúszott el a dolog, hogy a gép, és a szeme is arra van ráállva, hogy a jellemzően házi készítésű kompaktok által eltolt képeket hozzák arra a szintre, amit a vevő látni szeretne, és mivel ezek a képek teljesen más géppel, színvilággal stb. készültek, így csúszhatott el a dolog. Próbáltuk teljesen nyersen is kinyomni őket, az is elég gyatra lett, bele kellett nyúlni mindbe, hogy azt hozza a nyomtató, amit a kijelzőn látunk.

    Ez volt húsvét előtti pénteken, dolgozott vele aznap, kedden, és szerdán, szerintem legalább 10 mérnökórát belefeccölt ebbe az 57 képbe, szerdán mehettem a végeredményért ellenőrizni, hogy aztán pénteken nyomhassuk a másod-harmadpéldányokat, amiből kell.

    A végeredmény várakozáson felüli, szuperek lettek a képek, még az általam gondoltnál is jobbak (kicsit húztam is ennek eredményeképpen a monitoron, mert kiderült, hogy a luminance kicsit túl lett tolva eredetileg), és több képen is azt látom, hogy a végeredmény még így is javított picit az eredetin.

    Ez ügyben ha valakit érdekel a dolog, kérnék egy kis segítséget. Az utolsó mondat arra vonatkozott, hogy most látom, a printek alapján, hogy azok néhol természetesebbek mint a digitális példány, mivel viszonylag kezdő fotós csinálta a képeket (egy éve dolgozik) lehet kicsit cukorkaboltnak nézte a fotoboltot. Ha valakit érdekel, átküldeném az eredetiket, és mondhatna róla egy véleményt ebből a szempontból.

    Összességében nagyon pozitívan csalódtam a cégben, ilyen szolgáltatói, vevőorinteált, szakmai igényességgel fűszerezett "akkorisvigyorognifogazügyfélénmegmutatom" mentalitással nem gyakran találkozom mint ügyfél. Az extra munkáért, a rengeteg extra nyomatért, a komplett új sorozatért egy forintot nem kellett fizetnem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák