Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tök mindegy, az se számít, ha az E1-et a fülcimpáddal, a D-t meg a homlokoddal fogod. Csak úgy szólaljon meg, ahogy kell.
Én is szoktam kísérletezni, hogy nem lenne-e valami könnyebb, mint a "hivatalos". Nekem az A a mumus, ott szoktam variálni, persze még mindig nem tudom 10-ből 10-szer rendesen lefogni váltások közben.
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #49075 üzenetére
Nem tudtam ki ez a fickó, meg kellett Guglizni. Szomorú, hogy a felvétel után halott volt egy évvel, az meg, hogy 35 és kinézett 50-nek, más kérdés.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Kicsit leragadtam ennél. Csiszolgatom, próbálkozom, már.a tremolót is használom közben.
Tudom, hogy nektek ez semmiség, de nekem marha nagy eredmény, hogy 10 hónap gitározás után egy ilyet el tudok játszani, még akkor is, ha csörög, belezörög más húr. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyet én fogok tudni játszani.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz V.Stryker #49096 üzenetére
Jól teszed.
Kurvára nem jutsz el ide egy év alatt, hacsak nem vagy extrán tehetséges. Én nem heti 2-3 gitározom, hanem úgy 15-öt, de tizet garantáltan, és mégsem tartok ott.
Ez jól hangzik, csak amikor valaki elmegy egy tanárhoz mondjuk 7 ezerért óránként, az 50 perc úgy elmegy, mint a nyavalya. Ennyi idő alatt nem fog ő skálákról logikázni, meg minden akkordot háromféleképp lefogni, meg ritmikát és miegymást tanítani. Meg amiket itt még felsorolt. A riffeket pont meg lehet magadtól tanulni, tele van a net oktató videókkal. De a riffektől valaki még nem fog tudni gitározni, én sem tudok Gary Moore meg Metallica: One után.
Tapasztalatból mondom, a harmadik tanárhoz járok.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jó, de te beteg vagy! :-D
Szerintem pedig az átlag ember ilyen hülyegyerek, mint te vagy én, aki minden zenei előképzettség nélkül fog bele a tanulásba. És bizony az elején az ilyen embereknek nem áll rá az agya, teljesen idegen a fogalomkészlete, a logikája, az összefüggése, ehhez pedig sok idő kell, hogy valaki átlássa.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz FockeWulf #49100 üzenetére
Elolvastam a házirendet én is, ez alapján, ha semmi mást nem tudnék a tanárról, garantáltan nem akarnék hozzá járni. Ez a stílus, jézusom, nagyon gáz.
5.500 forint a csoportos óra, fizessen 5500-at ezért az, akinek két anyja volt, 6 ezerért már simán mész egyéni órára is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Bobrooney #49101 üzenetére
Én a harmadik tanáromat fogyasztom, tanmenet még egyiknél se volt. Az első a nevemet se tudta mindig, a második tyúkeszűről sokat meséltem itt, akihez most járok, ő is az óra elején dönti el, akkor most mivel is foglalkozzunk.
Egy kicsit amúgy ez zavar, persze ahány tanuló annyi módszer meg minden, de csak van ennek egy általános menete, hogy először, kéz és testtartás, utána pengető fogás, pengetési minták, stb, majd akkordok, mikor milyen zeneelmélet, stb.
Ezt így komplexen még sehol sem láttam.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz V.Stryker #49109 üzenetére
Az igaz, csak azzal meg az a baj, hogy nem tudsz Justintól kérdezni. :-D
Nehéz dolog ez amúgy.
Nem tudom ismeritek-e, de én ezt a srácot nagyon kedvelem. Nagyon jó minőségű videói vannak, nagyon barátságos srác, kedvelem, ahogy tanít.
Nekem a három fő ilyen forrásom: Justin, Marty Swartz és ő (Dave Tran).
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én pont neked kerestem tegnap a Floyd Rose húrcserés videót ott, és én sem értettem, hogy miért nem találom. Így nem kaptad meg a videót. :-D
Én befizettem a guitar mastery method-re, egyszeri díjas, örök hozzáférés, nagyon hasznos anyagok vannak ott is, de idő hiányában már régen voltam ott.
Amúgy ez egy tipikus hiba és tünet Dave Tran szerint, hogy mindenbe belekapnak a kezdő és kevésbé kezdő tanulók, és hónapok múlva is azt látják, hogy nem haladtak igazán. Ő azt javasolja, hogy nagyjából 2 forrás mellett tegyük le a voksunkat, ízlés szerint, és aszerint haladjunk.
Pont két napja bukkantam ennek a Bernth gyereknek egy videójára, és tetszett a stílusa. Fel is iratkoztam a csatornájára, de nekem úgy tűnik, hogy ő haladóbb gitárosoknak szól, mint én vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, akkor soft reset nekikezd.
Hiszitek vagy sem, egy bugyiboltban vettem.W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az ilyet csorgó nyállal nézem, döbbenet, na.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, végre megértettem, hogy lehet kiszámolni, hogy egy dúr skálában milyen hangok vannak.
2 egész egy fél 3 egész egy fél, ha ezt a hangközszabályt megjegyzem, onnan már megy a totó.
Csak jó ez a banális zeneelmélet valamire.
Gondolom létezik E-dúr skála is, akkor az így néz ki: E F# G# A B C# D# E
Jól számoltam?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz kutyek #49139 üzenetére
Jól értem, hogy bármely dúr skála hatodik fokáról indítva egy moll skálát kapok? Még nem tartok ott a könyvben, de lehet, hogy kitér majd a moll skálákra is.
De ha mondjuk valaki felteszi a kérdést, hogy a G-moll skálán milyen hangok vannak (ha jól tudom a Nothing Else Matters szólója pont erre épít), akkor azt hogy tudom kiszámolni? G-ről indul, és utána hogy kell ugrálni?
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #49140 üzenetére
Már meg is találtam a választ doc videójában.
A moll skála: E(gész) - F(él) - E - E - F- E- E
Ha bizonyos dúr skálák "ikrei" bizonyos moll skálának (mondjuk a C-dúr és A-moll), akkor ez azt is jelenti, hogy ezek jól hangoznak együtt, és mondjuk egy számban ezeket érdemes kombinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
No, rögzítettem eddig repertoárom talán legjobb darabját.
Lehetne bőven dolgozni még rajta, de szerintem nem olyan rossz, kicsit azért büszke vagyok rá.
Kurva rögös a gitártanulás útja.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem kell picsogni, ugyan nekem az a prüntyögős hangzás nem tetszik, de ahogy meg játszod, az tök jó. És az a jó benne, hogy hallani, amikor néha bezörög egy-egy húr, ettől lesz ez emberi.
Szerintem fontos, hogy megszeresd, amit te játszottál el, és mindig találsz úgyis olyat, akihez nem érdemes mérni magad.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz jmarcell #49195 üzenetére
Én meg basszus egy G-moll skálát képtelen vagyok azzal az ujjrenddel lejátszani, ahogy a tanár mondja.
6-os húr 3-as bund mutató, 5-ös bund középső (itt vérzek el) 6-os bund (kisujj)..
Mit összes szenvedtem vele tegnap, mint egy nyomorék, úgy néz ki közben a kezem és csiga lassúsággal is alig megy. Mondtam neki, hogy az 5-ös bundot nekem a gyűrűs ujjam "akarja" lefogni, azt mondta azért, mert nem jó a kéztartásom. De olyan kitört csuklóval, ahogy ő játssza, nekem nem megy.
Tegnap este két óra gyakorlás után azt hittem, hogy kibaszom az ablakon az összes gitárom meg erősítőm.
Ez volt a 10 hónapom második mélypontja.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egyelőre ennyit bírok ebből.
Úgy érzem magam közben mint egy mozgássérült. Egyáltalán nem komfortos a kezemnek, sebesség nulla, pontosság nulla, szépen se szól. El nem tudom képzelni, hogy valaha én úgy tudok majd egy skálát lejátszani, mint a YouTube-on
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz espista #49202 üzenetére
Úgy valóban könnyebb. De a tanárom szerint pont ez a lényege, hogy így próbáljam meg, mert így két ujj marad szabadon kvázi, tehát az további játéklehetőség.
Nekem is a hármas ujj áll rá könnyebben azokra, de tény, hogy ez jobban nyújtja-tornáztatja a kezem.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz consono #49205 üzenetére
Én sem értem bevallom, nem akarok kvartot átfogni a maradék ujjakkal. Ő azt mondta erre, hogy most még nem. :-D
De tényleg érzem, hogy lazul a kezem tőle, most már simán átfogom a kettes ujjal azt a távot, de azért elég nehézkes így skálázgatni. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Eddig bírta a vezeték nélküli kütyü, beszar szegény (YULER). Most dilemmázok, hogy gariztassam, vagy álljak el a vásárlástól, és vegyek egy másik fajtát?
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Goose-T #49218 üzenetére
Na, akkor kezdhetek mindent elölről.
Nem vitatkozásképp, de én ahány mondjuk metál együttest látok játszani, mindegyik marokra fogja a nyakat...
Most épp arról szoktatom le magam, hogy a jobb kisujjam a gitár testén megtámaszkodjon.
Az első tanárom azt mondta, hogy az mindig legyen letámasztva. Mert támpontot, stabilitást ad a kéznek. Igen ám, csak ezáltal felesleges feszültséget is visz a kézbe, ami meg nem jó.
Most elpengettem pár dolgot úgy, hogy nem támasztom, és bár most még nagyon fura, egyből érzem, hogy szabad a kezem, gyorsabban is tudok pengetni. Nem érzem azt, hogy "gúzsba van kötve".
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #49224 üzenetére
Te jó ég, mennyivel gyorsabb így a bal kezem. Nincs letapadva a nyakhoz. Az akkordváltások is sokkal gyorsabban mennek, bár még nagyon szokatlan, hónapok berögzülését kell kiirtanom belőle...de muszáj lesz, már most érzem, hogy mi ennek az értelme.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz benedekco #49226 üzenetére
Ha nem utálnál, már hamarabb is mondtam volna biztos.
Az a faszkalap tyúkeszű tanár miért nem mondta, hogy figyelj ember, nem jól fogod a gitár nyakát?! Hónapokat jártam hozzá. Az nem f§sz, nem markolászd, ez a helyes tartás. Meg azt, hogy ne támaszd a kisujjad a testhez, mert izomfeszülés lesz a vége, és ez gátol majd a játékban.
Bezzeg azt tudta mondani, hogy amit kérdezel az itt van fent, a tudásod meg itt lent. Kurva anyád.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- BestBuy topik
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- GTA V
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.