- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
RpPRO
őstag
válasz s_knight #700 üzenetére
Ez a szemet iwu bezavart. Elterveztem, h ha valaszolsz, enyem lesz a 700. komment (is). Affene.
Na szal a hatulja lehet h meleg, de az az uzemi homerseklet.
Megcsak nem is a ramok miatt talaltak ki ezt a bazi nagy hutorendszert, hanem a mag miatt, azt a 222 millio tranzit le kell huteni, arra meg tokeletes.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
uzsz
senior tag
Sorry.
Akkor ez meg van. Mivel a cikk inkább a 6800-ra koncentrál, az még kérdés maradt, hogy vajon az LE-knél hány százalékos az aktiválhatósági arány.
Az LE és a sima 6800 egy fajta nyákra készül, v hogy van ez?Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
iwu
addikt
nah most nem tom pontosan, de pl a leadteknél külön van a hátsó és az első borda, és a venti úgy van megoldva, hogy tolja a hátsóra is a levegőt. a hővezető anyag sem lehet véletlen...szóval lehet, hogy aleadtek jobban melegszik, azért oldották meg így.
nekem a tartása a nagy bordának volt szimpi, a kis silencer Xel szemben, azért maradt...meg hát jobb a békesség
bocs a 700értajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
RpPRO
őstag
Csak neked es s_knight-nak, csak most, csak egyszer!
Ime egy kep, amit 3 perce csinaltam, nalam igy nez ki felulrol a cuccos.
Bővebben: link
szerk: linket meg kell tanulni berakni.
[Szerkesztve]Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
t-shirt
veterán
-
uzsz
senior tag
Aham. Tehát majdnem ugyanaz a technológia csak letiltottak ezt azt, esetleg gyengébb minőségű alkatrészekből rakosgatták össze.
Az teljesen kizárt, hogy minden tiltott pipe-ot aktivűáljon valaki? (bár gondolom)Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
iwu
addikt
nah, megnéztem az aquamarkot, valóban 54 fps...
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
t-shirt
veterán
Tulajdon képpen úgy néz ki a dolog hogy a 6800 és 6800LE 128MB DDR ram-al van szerelve és a GPU egy része le van tiltva (ami vagy hibás vagy nem) a 6800GT és 6800 Ultra meg 256MB GDDR3 rammal van szerelve. Tremészetesen néhány gyártó eltér ezektől, de ez most mindegy. A fesz kezelésben van még némi különbség ami látszik a nyákon, de semmi lényeges. Az alkatrészek minősége nem hiszem hogy gyengébb lenne mert tényleg nagyon egyformák ezek a kártyák.
Nem kizárt hogy minden letiltott pipe működjön, inkább csak nagy szerencse kell hozzá. -
t-shirt
veterán
6800GT nyák Bővebben: link
6800 nyák Bővebben: link
[Szerkesztve] -
RpPRO
őstag
Nyilvan tudod, h csak egyfele chipet gyartanak. Ha nem megy ultra sebessegen, bedobjak a kov. kosarba (pl. GT), ha azon a szinten sem megy, bedobjak a kov. kosarba.
Ugyanigy bevizsgaljak, h hany pipe muxik hibatlanul. Ha 16, hurra, orulnek, ha nem, jon egy masik kosar. Ha 12 sem, jon a 3. kosar.
Mivel ez egy roppant bonyolult gyartastechnologia, ezert termeszetes dolog, h a nagy szamok torvenye alapjan a legnagyobb %-ban a gyengebb chipek lesznek (a selej mellett). Ezzel semmi baj, hiszem az oem-ek ezt veszik, ez olcso.
A kerdesedre most valaszolok: Valszeg tudod aktivalni az osszes pipe-ot, de nem hiszem, h volna ertelme, mert hibas (hiszen ezert tiltottak le) es rossz kepet fogsz kapni 3D-ben.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
t-shirt
veterán
Ez igaz is, de a kihozatalal idővel javul (csökken a selejt arány) és kevesebb 6800Ultrára van rendelés mint mondjuk 6800-ra, ezért a hibátlan GPU-k is rákerülnek kisebb kártyákra, ezért fordulhat elő hogy valaki 16/6 tudja aktiválni a sima 6800-as kártyáját.
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
Akkor ez olyan mint ati-nál a 9800/9800se esete, v a 9500/9700esete. Bár én úgy tudtam a pipe-ok nem a hibás működés miatt lettek letiltva hanem mert a vpu a ''selejt'' és hát low-kat ban ne legyen már annyi pipe.
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
Dale
aktív tag
Két dolgot tennék hozzá a GF6800 topichoz, mindkettő MSI 6800NX 128MB-al kapcsolatos.
1. Volt egy, ment fel evig, majd elpukkant (szerencsére nem láthatóan, egyébként alapon futott, nem kenyerem a tuning). Nagykerbe vissza, 2 hét várakozás, csere.
1.5. Csere kártyát hazaviszem, berakom, már az első órában szemetel, leáll. Venti fordulatszám maxra de ez sem segít, hétvégére már használhatatlan dvd nézésre is, nagykerbe vissza, várakozás, csere.
2. Ha ASUS P4P800 SE alaplapod van, ne vegyél ilyen MSI NX6800 kártyát mert ha a DVI csatlakozóra kötöd az LCD-t (nálam AG Neovo X19AV) akkor a gép el sem indul, ill. a biosba még bemehetsz de már egy DOS-t sem tölt be, mivel a POST után a lap - DVI kommunikációnál meghal az egész. D-Subhoz meg sok boldogságot egy drága LCD-nél.
+1. A második csere alkalmával megbeszéltem a szervizessel hogy inkább rádobok pénzt és hadd vigyek helyette egy X800XT-t. Azóta boldog ember vagyok. Halkabb is, jobb is, DVI-vel is megy.
Köszönöm a figyelmet.https://enginedesigns.net
-
maflame
aktív tag
...és most mit is szeretnél ezzel mondani?
Belenyúltál 2x egy rossz szériába ettől boldogtalan voltál de aztán már 3x-ra nem tetted hanem kifizettél egy csomó+pénzt (szívás) és akkor mostmár minden oké? Boldog vagy?
Akkor ez jó hír!! Örülünk
De szerintem ez nem egy jellemző eset tehát tanulság ZERO. -
ffodi
veterán
válasz [EU]SASA #670 üzenetére
Msi bios van rajta....az ami rajta volt, csak kicsit módosítottam rajta. Adtam a gpu-nak +0,2 voltot. #652 így csináltam meg Eddig 440/530-on ment, most 440/766. És a mod után nem hibázik a 16/6 sem(ne kérdezzétek miért). Most aquamark 70 200 körül 3dmark 03-ban megvan a 12k 05-ben meg az 5k
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Dale
aktív tag
Bocsi, nem kinyilatkoztatni akartam, nagyon tetszett a kari amíg jó volt, bár az nVidia driverek nem tökéletesek. A szervizes meg nem vert át vele mert én magam hoztam el a raktárból az új kártyát, dobozostul.
Szóval inkább az ASUS P4P800 és az MSI NX6800 DVI-s problémájára akartam rámutatni, elég elszomorító ez így 2005-ben, és mivel mindkét kártyával ilyen volt, így rámondhatjuk hogy típushiba. És miután az MSI kártyákban nem dívik a firmware frissítés, mindenki vonja le maga a tanulságot a történetből... nForce2-es lapban jó, az biztos, másban nem próbáltam.
Az X800XT meg tényleg jó és halk, hidd el több mint egy hónap tömény szívás meg visszajárkálás, telefonálgatás után valahogy nem kívántam a kártyát, pláne DVI nélkül, de mindenki azt használ amit akar, szóval ezt nem flame-nek szántam, elnézést.https://enginedesigns.net
-
joshua7
veterán
válasz MoP_FX 57 #725 üzenetére
Megnéztem. A legmagasabb szinten (6-os) ajánlott 385/1100-at, de simán nem vitte a 3dmark05-öt.
370/1150 az, amit míg visz rendesen. 370 fölött befigyel a throttling, órajel meg visszamegy 350-re. Ha a Rivatuner-ben kiválasztom a force constant performance level opciót, akkor az órajel marad ahol kell (akár 400/1100 is), de tesztek alatt megfagy képernyő, majd néhány sec után megy tovább. Ami időközben kimaradt, azt meg szépen átugorja. Idáig semmi sem segített.Semper Fi
-
[EU]SASA
csendes tag
Hali! Hát én nem mertem volna ezt végigcsinálni! Szép eredmények le a kalappal ott a pont!!! Erröl csinálhatnál egy képet is nagyon kiváncsi lennék hogy néz ki a kondival a kari! Ez már kicsit durvább beavatkozás de ha igy megy jol akkor nincs mese! A memoriád nem megy feljebb? Bár lehet a tiedén 2.8ns vagy 2.6ns memok vannak! Ami elméletileg igy lett kitalálva! Majd ha kevés lessz a kártyám én is kiprozálok egy kis +feszt! Bár az enyémen nem hiszem hogy menni fog a 16/6 de érdekes hogy a 2003-as 3DMark hiba nélkül lefutott eddig mindig a 16/5-ön de minden más szemetel! Nekem az is elég lenne ha a GPU menne olyan 410-430 körül de kevés neki az anyag amin majd váloztatok Hátha szerencsém lessz és müködik!
[Szerkesztve]NE FÉLJ, AMÍG LÁTSZ ENGEM
-
Stalker-2572
veterán
6800GT-t használ valaki tartósan Ultra órajelen? BIOS-t mennyire érdemes frissíteni?
All Black...
-
maflame
aktív tag
válasz Stalker-2572 #729 üzenetére
Nálam 3D-ben Ultra órajelen megy már fél éve. BIOS? Azzal mondjuk sose foglalkoztam.
-
MoP_FX 57
őstag
Na kicsit keresgéltem a neten de sajnos nem találtam érdemi, csak annyit, hogy van probléma a 6800 sorozattal és nforce3-mal együtt. Névszerint valami Freezebugot okoz ami 5-6 mp-ként megfagyasztja a képet olyan 0,5 mp erejéig és ez nem függ össze a fastwrite-tal. Ezt én is tapasztaltam amíg egy Asus 6800-am volt, erre még T-shirt is emlészik , szoptam vele rendesen. A lényeg,hogyha ennyire kellene egy kis tuning akkor miért nem írod bele a kártyába az ultra biosát? Ez elég vad gondolat, de ha nincs jobb akkor talán ez is megtenné. Bár szerintem érdemesebb inkább békén hagyni, igy se nagyon fognak ki rajta a játékok, nemde?
-
Whaskes
senior tag
Sziasztok! Leadtek 6800LE m van. Mielőtt betöltené a drivert érezhetően nagyobb a fordulatszáma és a hangja a ventinek. Nekem a hang nemsokat számít, azelőtt 55-60 fok volt alapból, húzva. terhelv 65 körül. 70 fölé soha nem ment még. Most 15-20 perce megy alapon 50-51. 51 fölé nem megy. Vettem egy AeroCool X-Flow coolert fordulatszám szabájzósat. Adtak hozzá 1 átalakítót ami a 3tűs cooler csatit Molexra alakítja. Arra kötötem rá. Akinek síma vagy LE s leadtekje van annak ajánlom ezt a megoldást. GT és ULTRA t nem tudom mien azon nagyobb a venti, de még nem volt részem hallani és látni..... De az LE és a símán ugyanaz. Szerintem az a + hang megéri azt a 5-10 fokot. +2*12Cm es venti be es 1*6Cm es ki fújja a levegőt és a táp a proci fölött van azon 12Cm es van az is fúj valamennyit ki. Tehát jó szellőztett ház.
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
Whaskes
senior tag
fél, háromnegyed óra GTA:SA után 61fok ami szerintem eléggé okés...
[Szerkesztve]|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
Whaskes
senior tag
Még valami!! Mondjon pls. valaki 1 progit amivel moddolni tudom a Biost és fel flash elni, de úgy moddolni hogy Pixel/Vertex unitokat is. 8/4 ről 16/5 legyen állandóan. Ne kelljen mindig Win reinstall után baszogatni. És ha eladom valakinek aki nem vágja úgy a témát ne kelljen neki magyarázni..
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
MoP_FX 57
őstag
Ezt olvasd végig, benne van. Bővebben: link
-
Whaskes
senior tag
válasz MoP_FX 57 #737 üzenetére
Ez eddig mind szép és jó, de nekem az kell hogy 16/5 ön menjen a kártya. Tehát úgy hogy ne kelljen feltelepítenem a RivaTunert hogy 16/5 ön menjen. Hanem alapból bele mentsem valahogy. Mint a Gigabyte 6800 asa. annak is adnak valami progit mert 8/4 en megy azzal meg megy 12/5 ön. Csak ez Leadtek és az nem jó hozzá. Próbáltam már, de nekérdezd mi a neve mert elfelejtettem.
-
Whaskes
senior tag
válasz MoP_FX 57 #739 üzenetére
nem lehet csak órajeleket és feszkót. Néztem már... De ha találsz valami akkor oszd meg velem Előre is köszike! Most elhúzok, 2-3 óra és leszek..
[Szerkesztve]|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
joshua7
veterán
válasz MoP_FX 57 #733 üzenetére
Nem akarok 1.4v-ot adni egy GT-nek, nem tartom egészségesnek. Amúgy már csináltam többször , akkor 417-ig ment a core, de hosszútávon nem hagytam úgy soha.
Amúgy egyáltalán nem hiányzik az a kis +, csak zavar, h miért nem megy. Szvsz is egy inteles cuccban, vagy egy Via-s s754 lapban biztos szakítana.Semper Fi
-
t-shirt
veterán
Nem szerencsés az eseted, mert ha csak a 12/5 menne akkor mehetne bele egy sima 6800-as bios, ha menne a 16/6 akkor meg egy ''kis'' GT bios-t (asus 128MB) lehetne beletölteni. Szerintem egyenlőre nincs olyan editor vagy bios amivel a 16/5-öt be tudnád állandóra állítani.
[Szerkesztve] -
Whaskes
senior tag
Hát... Nem baszná szét az ASUS bios? Még garis ugyan.... Meg a 6. Pixel hibás úgyhogy 16/6 nem az igazi...
-
Whaskes
senior tag
Amúgy nagyon is szerencsés! Hála Istennek ez az egyik legnagyobb problémám
-
uzsz
senior tag
NNo meg vana kártya, pillanatnyilag 16/6 375/875-ön pörög, bár atomstabil csak 12/6on volt, mert 16/6-on néha kékhalált dob, nem sűrűn, no de akkor is.
Most hoz 3dmark05-ben 4500pötty körül, talán kicsit többet. Ami sztem nem is rossz ahhozképest, hogy a szobatárs 3Ghz-s P4e egy x800xl-el hozott 5000pöttyöt.
Mit szóltok? Esetleg lehet biost flasholni rá ami még segítene kicsit, v nem érdemes? Nem okoz gondot hogy csak 128Mb-s és ennek ellenére 16/6-os?Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
maflame
aktív tag
válasz Stalker-2572 #743 üzenetére
A ''golyós'' HDRDemot szoktam használni, hogy a hőfokot teszteljem, abban a gyári hűtővel max 84-85C-ig ment föl, Silencerrel most, hogy igen meleg a lakás 74C a max.
De pl. GTA SA-ban csak 61C.
Úgy emlékszem, hogy olyan 5C-t emelkedett a tuninggal. -
kovsol
titán
sziasztok!
6600GT tulaj voltam de sajna meghalt a kártya és gariból nem kaphatok ugyan olyat.
Most egy Gef 6800 on gondolkozok. úgy tudom az úgy 60e Ft körül mozog.
Az lenne a kérdésem, hogy egy átlagos 6800 esetében mekkora az esély hogy be lehet rajta kapcoslni a +4 futószallagot ? esetleg olyat lehet, hogyha nem megy 4 akkor csak 2 -t kapcsolok be ? (ha menne a +4 akkor az kb mennyi sebesség növekedést jelenteni?)
325/700 on megy a kártya alapon nem tudom ezt menyire lehet feltornászni ?
Most egy Zalman VF700-CU hüttésem is van és az első hozzászolásban olvastam, hogy a sima 6800 on van plusz két furat szóval akkor rámehet egy ilyen hüttés is ?
és a ramok milyen tokozásuak rajta ? mini bga ? vagy olyan hosszukás mint a sima 6600 on ?May the Force be with you!
-
iwu
addikt
párosával nem aktiválhatók, mert 4esével vannak a futószalagok, ált 380/800-850en mennek ezek a karik,
Bővebben: link - e szerint felmegy rá a zalmanajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest