- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
-
Blackdeath
aktív tag
Üdv!
lenne 1 kérdésem: sztetek érdemes 55e ft-ért megvennem egy Leadtek ''sima'' 6800-ast?
vagy inkább a Leadtek 6600gt-t vegyem? (mind2 agp-s!)
mert ahogy itt olvastam a topicot, rájöttem hogy nem valami jó ez a 6800-as, vagy csak félreolvastam? -
Sefter
veterán
Szereztem egy MSI 6800LE-t, ma este álnék neki a tuningnak.
meddig lehet max. (elvileg) húzni, nem órajelekre gondolok (pipeline/ vertex) ?
mi van, ha riva tunerrel túl sokat engedélyezek (mert nem bírja pl..)?
b@szhatom? vagy vissza lehet állítani?Psn ID: sefter_hun
-
t-shirt
veterán
Az eredeti mag 16 (4X4) pipeline és 6 vs -t tartalmazott, ebből gyárilag le van tiltva két 4-es pipe csoport és két vs egység, azaz 8/4-es alapból. A 12/5 általában szokott menni, 12/6 is gyakori, de a 16/6 egy LE-nél a csoda számba megy.
A dolog egyszerű és kárt nem tehetsz vele. Bekapcsolsz mindent ha nem hibázik akkor örülsz ha hibázik elkezded ki-be kapcsolgatni a dolgokat, kitotózni hogy mi a rossz. -
t-shirt
veterán
Általában igen, van akinek fullos nagy fekete háromszögek mindenütt van akinek csak alig észrevehető kis pöttyök ez eléggé letérő, a legdurvább az teljes fekete képernyő volt de az is csak 3D-s környezetben, azaz ha nagy a gáz reset gomb és amikor bejön a win kikapcsolod a rivában. Az a lényeg hogy a rivatuner nem tud a kártyába írni, ezek a beállítások pl egy új winnél eltűnnek és a hibás részek használatba vétele meg nem tesz kárt a kártyában, max újra letiltod.
-
t-shirt
veterán
Ez egy érdekes kérdés amire nem tudok pontos választ adni, ha megy a 16/6 akkor semmi gond mehet bele egy asus féle “kis” GT bios, viszont ha csak 12 pipe megy akkor melyik 3 csoport aktív 4-ből ennek már elég sokféle variációja lehetséges, igazából nem is tudom hogy ezt hogyan különböztetik meg a gyártók bios szinten.
Egyenlőre nézd meg a kártyát, tesztelgesd kicsit aztán majd a tények ismeretében kitalálunk valamit. -
t-shirt
veterán
Ez tényleg érdekes kérdés, hiszen voltak itt akik sima 6800-ba flesselgettek mindenféle biost, vagy pl a gigabyte Vtuner progija ami xp alól tud biost frissíteni. Az odáig ok hogy 12/5, de honnan tudja a bios hogy melyik 3 a 4-ből vagy melyik 5 a 6-ból
Ha valaki tudja a választ az ne tartsa magában -
Soren
csendes tag
válasz luciferk #1843 üzenetére
Meglesz, a jövő hét elején az új táp mellett +512ram is kerül majd bele (legalábbis terveim szerint), abbol baj nem lehet
guti: Ok, köszi bár annyira nem lényeg mert annyira nem melegszik: alapban 45°C-50°C, míg terhelve (1-1,5 óra BF2 vagy Psychonauts) után is ''csak'' max. 62°C volt az eddigi legnagyobb mért értékSoren @ ph! ; Kasi @ HWSW --- 70/5463171
-
sakto
őstag
akkor senki nem válal bios frissitést?
-
luciferk
senior tag
válasz Blackdeath #1854 üzenetére
Gondolom vadi új a kártya 1 vagy 2 év garival?, jó kártya a 6800 jobb mint a 6600Gt,csak vigyázni kell nehogy egy butitott 6800-as kártya legyen 55K-ért
-
Lujza1978
tag
válasz Blackdeath #1854 üzenetére
Nehogy a 6600 GT (8/4) vegyél a 6800 (12/5)-as simán kenterbe veri, ha szerncséd van műkszik a 16/6-is
Csak viszonyításképpen a 3DMarkt03 örültek miatt
Mikor csinálsz te egy 6600 GT-vel 12000 pöttyöt
Soha!
A Inno 6800PE-vel már nekem is sikerült!!!!!!!!
6800-ast vegyél jobban jársz vele hidd el (Ne LE legyen)
ÜdvAcer PREDATOR - THE BEAST :)
-
Blackdeath
aktív tag
válasz Blackdeath #1870 üzenetére
UP
-
joshua7
veterán
-
Blackdeath
aktív tag
sztetek érdemes ennyit adni egy ASUS 6800GT-ért?
Bővebben: link
''csak'' 64 ropi, annyit meg lehet, hogy össze tudok még kaparni, hogy pont kijöjjön.
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
válasz Blackdeath #1873 üzenetére
Gianni ennyiért nyomja bár ez csak inno3d, de nem sok különbség van a különböző márkák között és ez mégis csak rendes GT 256MB GDDR3. Ha jól tudom Gianni most még pár napig szabin van de a topicjában biztos ott van hogy mikor kerül elő.
Innovision GF 6800 GT 256 DDR/256 bit DDR3 16 pipe, dobozos 1 év garancia: 67.900,- (1 db)
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
válasz t-shirt #1874 üzenetére
a link lemaradt Bővebben: link
-
luciferk
senior tag
válasz Blackdeath #1873 üzenetére
Szerintem ez egy erősen butitott 6800GT,mondhatnám azt is.hogy egy sima 6800 egy pici gyári tuningal
-
t-shirt
veterán
Letöltöd az új biost Bővebben: link meg az nvflesh-t Bővebben: link utána a kicsomagolt file-kat felmásolod egy DOS-os indítólemezre és reset, boot a floppy-ról, ha bejött a “A: \>” akkor beírod ezt nvflash -f abiosneve.rom -p -u -2 enter és fohászkodás az áramszolgáltatóhoz hogy még pár másodpercig ne vágja el azt a bizonyos kábelt Ennyi az egész.
Mod: Jól nézd meg hogy milyen biost töltesz le, AGP/PCI 128/256 stb Érdemes a biost átnevezni valami egyszerűbb nevűre mert a letöltött biosok néha 3 ablaknyi névvel rendelkeznek amit nehéz újra begépelni.
[Szerkesztve] -
luciferk
senior tag
válasz Blackdeath #1878 üzenetére
Jaja,de helyedben elgodolkodnák t-shirt (#1874)javaslatán is,az igazi 6800Gt gyorsabb és erősebb kártya a sima 6800-nál
[Szerkesztve] -
Blackdeath
aktív tag
-
Blackdeath
aktív tag
válasz Blackdeath #1881 üzenetére
itt van 1 kis infó a kariról, nem is rossz:
Bővebben: link -
t-shirt
veterán
A 3dmark05 - 03 elég jól kiszokta dobni a hibákat, lefuttatod mind a kettőt és ha nem látsz hibát akkor maradhat bekapcsolva, ez még nem jelenti azt hogy esetleg később egy játékba ne jelentkezhetne hiba, de általában ha hibátlanul lefut mind a két mark akkor már nem szokott később előkerülni semmi. A sokszori 3dmark futtatást inkább az órajel stabilitásra szokták használni mint pipe tesztelésre.
-
t-shirt
veterán
Igazából mindegy hogy melyik gyártó bios-át töltöd bele csak a főbb paraméterek egyezzenek. A gianward bios-ok szoktak népszerűek lenni mert valamit mindig trükköznek hogy jól menjen a kártya, de egyébként tényleg mindegy hogy mit töltesz bele.
Látod hogy nem is olyan nehéz ez Végül melyik gyártó bios-át raktad fel?
Az új bios után már felismerte a géped a kártyát? Biztos hogy felvan rakva a chipset driver? -
iwu
addikt
válasz Blackdeath #1870 üzenetére
nekem ilyen van, és moddolható
jó az ár is!ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
sakto
őstag
-
t-shirt
veterán
Bocsánat össze kevertelek Ha van rá lehetőséged esetleg egy másik gépbe bele kéne próbálni a kártyát. Lehetséges hogy valahogy az alaplappal nem tud rendesen kommunikálni a kártya. Bár 6800-nál még nem hallottam ilyet de nekem még egy FX5900-el volt ilyen hogy az én gépembe nem ment a hőmérő de barátomnál meg igen. Persze lehet hogy nálad nem erről van szó, csak egy ötlet.
Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs