Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasrc

    tag

    válasz Tsunami73 #6954 üzenetére

    Köszönöm szépen. :R

    Karbantartással és ápolással kapcsolatban van valamilyen extra dolog, amit érdemes megejteni és nincsen leírva a kézikönyvben?

    Néztem videókat ezzel kapcsolatban és ott a kerekek zsírzását szokták emlegetni, hogy érdemes átkenni legalább szezononként egyszer.

    Ezen kívül nem tudom, hogy mennyire van ezeknek értelme, de két dolgot emelnék ki, amin elgondolkodtam:

    1) Szoktam látni, hogy korróziógátló spray-vel és egy ronggyal szépen leápolják a kasznit. Ezt érdemes megejteni nekem is, ha elejét akarom venni a korróziónak hosszú távon? Milyen gyakran érdemes átkenni?

    2) Fűnyírás előtt valamilyen spray-vel be szokták fújni az alját és ennek hatására nem tapad fel annyira a fű. Ez pontosan milyen spray szokott lenni? Olvastam, hogy valaki WD40-et ír ilyen célra, de szerintem az nem tapadásgátló és konkrétan erre a célra való spray-t így hirtelen nem is találok vagy csak rossz néven keresem.

    Másik kérdésem a nyírás utáni tisztítással kapcsolatos lenne. A késház közepét, ahol a motor alja és az önjáró szíja van, ill. magát a kerekeknél lévő tengelyes részt lehet vízzel veretni? A régi 30 éves fűnyíróm kb. egy lemezdarab volt, ez viszont egy kicsit komplikáltabb mechanikailag, ahogyan nézem, ezért nem vagyok benne biztos, hogy jót teszek-e vele, ha mindenhol veretem rá a vízet.

Új hozzászólás Aktív témák