Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tiszavirág

tag

válasz Octopus21 #1100 üzenetére

Szia !

A te általad ebben a pillanatban preferált DSLR-k videós előnyeit és hátrányait nagyon alaposan célszerű megfontolnod, az én általam javasolt sony hx9v-hez képest (lsd.964. hsz.) mert az egyéb kiegészítők (objektívek, állvány, steady cam, stb) nagyon meg tudják nyomni a kezdeti árat.
    Az általad linkelt Canon 550d-vel készült felvételek állványról készültek, manuális élességállítással és részben fényerős 1,8/50 optikával !

Az ilyen típusú eszközök elsősorban statikus témák, előre megrendezett jelenetek, rövid kreatív klippek készítésére használatosak, tehát páldául klasszikus családi videókamerás felhasználásra , vagy gyorsan mozgó tárgyak, emberek felvételére nem igazán ajánlhatók !

Amiben többet tud a Sony hx9v a Nikon D3100 18-55/Canon 550D 18-55 alapkiépítéshez képest:
    - vázba épített képstabilizátor a nagyon stabil felvételekhez
    -16x motoros zoom optika
    - zsebben elfér, sokkal diszkrétebb használat
    - videó közben tökéletes automatikus élességállítás
    -1080p50 jól lassítható FULL HD felvétel
    - a működéséből adódóan videókamera helyett is használható
    - sokkal kedvezőbb ár
    - élesebb, tisztább videó képminőség normál megvilágításnál
    -sokkal kisebb tömeg

Amiben kevesebbet tud a Sony hx9v a Nikon D3100 18-55/Canon 550D 18-55 pároshoz képest:
    -több manuláis beavatkozás a videózás során
    -jobb low light képességek
    -a megfelelő speciális macro, halszem, stb.(és nem éppen olcsó) objektívekkel kreatívabb, sokoldalúbb videózási lehetőségek

Üdv

[ Szerkesztve ]

Tudtam, csak nem sejtettem.

• koncsik

MODERÁTOR

válasz Octopus21 #1100 üzenetére

Megnéztem, persze lenyűgöző. Amit szakmailag én nem tudok megfogalmazni azt tiszavirág tanár úr és a többiek tökéletesen összefoglalták. :R

Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Új hozzászólás Aktív témák