Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
válasz Octopus21 #1100 üzenetére
Szia !
A te általad ebben a pillanatban preferált DSLR-k videós előnyeit és hátrányait nagyon alaposan célszerű megfontolnod, az én általam javasolt sony hx9v-hez képest (lsd.964. hsz.) mert az egyéb kiegészítők (objektívek, állvány, steady cam, stb) nagyon meg tudják nyomni a kezdeti árat.
Az általad linkelt Canon 550d-vel készült felvételek állványról készültek, manuális élességállítással és részben fényerős 1,8/50 optikával !Az ilyen típusú eszközök elsősorban statikus témák, előre megrendezett jelenetek, rövid kreatív klippek készítésére használatosak, tehát páldául klasszikus családi videókamerás felhasználásra , vagy gyorsan mozgó tárgyak, emberek felvételére nem igazán ajánlhatók !
Amiben többet tud a Sony hx9v a Nikon D3100 18-55/Canon 550D 18-55 alapkiépítéshez képest:
- vázba épített képstabilizátor a nagyon stabil felvételekhez
-16x motoros zoom optika
- zsebben elfér, sokkal diszkrétebb használat
- videó közben tökéletes automatikus élességállítás
-1080p50 jól lassítható FULL HD felvétel
- a működéséből adódóan videókamera helyett is használható
- sokkal kedvezőbb ár
- élesebb, tisztább videó képminőség normál megvilágításnál
-sokkal kisebb tömegAmiben kevesebbet tud a Sony hx9v a Nikon D3100 18-55/Canon 550D 18-55 pároshoz képest:
-több manuláis beavatkozás a videózás során
-jobb low light képességek
-a megfelelő speciális macro, halszem, stb.(és nem éppen olcsó) objektívekkel kreatívabb, sokoldalúbb videózási lehetőségekÜdv
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest