- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
válasz bajnokpityu #92562 üzenetére
"legfőbb kételkedésem ennek az ábrának az alakjával van"
Az még a legszentebb mérőtemplomban (ASR) is ki van írva nagy betűkkel hogy egy fejhallgató mérési eredményéből nem fogod megtudni hogy szól az adott fejes (!)
-
btraven
őstag
válasz -NoVa- #92599 üzenetére
Eleve ha a fejhallgatót 1 mm-rel arrébb rakod már másképp szól.
Vagy a szobában a puffomat áthelyezem akkor meg a hangfal szól másképp.
Műszaki Hifi topikban is méregetnek, de egy mikrofonnal, az meg egy kicsit más alakú mint egy odaülő ember fejjel meg testtel meg 2 füllel.
Eleve nem tudom hányan engedhetik meg maguknak egy külön zenehallgató szobát ahol semmi más nincs csak a bemért helyiség és a gondosan elhelyezett reflektorok.
Hétköznapi szobában mit csinálsz? Berajzolod a puff meg minden pontos helyét? Hát az asszony olyat adna hogy nagy puff lenne. -
btraven
őstag
válasz Mathiask #92615 üzenetére
Jó de ennek a méréseknek akkor sincs semmi értelme.
Az más kérdés hogy jó játék nézegetni a grafikonokat.
Nálam most csodálatos a TDA1387+Tube-03+Loxjie P20.
Ilyen kor legszívesebben felvenném és megosztanám a youtube-on hogy szól.
De annak se lenne értelme. Mikrofon átalakítja, digitalizálva, feltöltve, letöltve, valakinek más rendszerén lejátszva, más fejessel hallgatva, mi maradna belőle? Semmi. -
btraven
őstag
Engem speciel bántott.
Az ilyen "ember" aki azt se tudja milyen házba illik rakni egy erősítőt, az nem butítsa a népet. Elég szomorú hogy itt tart a világ. Egy gazdag idiótának telik drága műszerre és ezzel hülyíti a világot. Mondjuk az emberek ilyen ostobák. Meglátnak valakit egy BMW X6-ban aztán elámulnak hogy micsoda nagy ember.
Én elvárnám hogy ha már ajánl valamit akkor teljes szakmaisággal tegye. Ez olyan mintha méregetne egy autót hogy milyen jó motor van benne aztán közben a kocsinak nincs kereke. -
btraven
őstag
Ez a paradicsom az egyik kedvenc példám erre. De ezt csak az tudja aki termelt sajátot.
A másik meg a kenyér. Vettem egy kenyérsütőgépet. 1milliószor jobb kenyeret sütök vele mint a bolti kenyérnek csúfolt valami.
Volt 2 ismerősöm is aki vett gépet, majd felrakta a szekrény tetejére és azóta se használja. Mert macera és inkább (v)eszik a kész vackot. -
btraven
őstag
-
btraven
őstag
-
btraven
őstag
Abból lehet a félreértés hogy van aki mérés alapján vesz egy erősítőt és nagyon jól szól, nagyon tetszik neki. Lehet ilyen, mivel nincs semmi összefüggés, ez is előfordulhat. De nem azért szól jól mert jó a mérése.
Na most az illető tapasztalatlan és fennhangon hirdeti hogy ebből az 1 azaz egy esetből kiindulva hogy akkor minden jó mérésű eszköz jól szól. -
btraven
őstag
válasz Polllen #92932 üzenetére
Hát hogy mit hallunk a torzításból meg mit nem hallunk..
Nálam most FxAudio Tube03+Loxjie P20 megy. Előszedtem a régi mp3 metál gyűjteményemet. Ezek mindenféle kétes helyről összeszedett csapnivaló felvételek, 128k-320k között. De inkább az előbbi, helyhiány miatt.
Na de ezzel a Tube03+P20 felállással! Hirtelen minden kitisztult, több kategóriával jobb minőségben szól.
(valószínűleg az lehet hogy az elektronok többször is átmennek vákuumon és kitisztulnak) <--- ez csak vicc)
Mert nem az a cél hogy minél hűbben visszaadjuk a (rossz) forrás anyagot, hanem hogy minél jobban szóljon. -
-
btraven
őstag
válasz vamisten #93086 üzenetére
Nekem USB kábelben a Médiamarkt-os Hama vált be a legjobban. Megbízhatóan és jól működik. Pedig nálam rengeteg cucc van és én állandóan dugdosok mindent mindenbe.
Audioquest szorul, persze lehet hogy direkt hogy jobb legyen az érintkezés.
Klotz meg kontakthibás lett, de csak audiónál hibázott.Ráadásul nem tudom eldönteni hogy az ezüst Audioquest vagy a (réz? gondolom) Hama USB kábelnek van-e jobb hangja. Szerintem ez ízlés kérdése melyik hangkarakter jön be jobban valakinek.
RCA kábelben Kácsa van, de az meg túl merev és állandóan kínlódok vele. A KCE-200 van, a hangja jobb mint a mezei RCA kábeleknek.
-
btraven
őstag
válasz SunMount3r #93098 üzenetére
Ahol van fonott fémharisnya is a fémfólia mellett az elvileg csak jobb.
Még egy filléres Hama kábel is duplán árnyékolt.
[link]
Milyen érdekes hogy a Klotznál ez az info nincs megadva
[link]
Akkor gondolom egy sima árnyékolás van? Mert különben biztos dicsekednének vele. Rosszul is működik.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Nekem a Loxjie D10 nagy találat volt.
Van egy kis fémes íze a hangjának. Ami metálhoz nagyon jól jön.
Mérések alapján teljesen transzparensnek kellene lennie. Hacsak nem azt a kicsi IMD (ESS) púpot hallom. -
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #93173 üzenetére
Egész jól vizsgázott a Loxjie D10.
Tudtam hogy ebből az állandó dugdosásból előbb utóbb kavarodás lesz.
TápszűrőMini5A-t használok hozzá. De átálltam a Tube-03-ra. A tápszűrő bementére beledugtam a Tube 12V-os tápját, de a kimenője benne maradt a D10-ben, ugye az meg csak 5V-ot fogad.
De túlélte a D10. -
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #93177 üzenetére
Annyival jobb lenne az Ifi?
Nálam ilyen nincs, egyik zenének ez áll jól, a másiknak meg amaz. -
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #93180 üzenetére
Előbb is mondhattad volna hogy vaktesztet 2 sör után kell csinálni...
.
.
.
csak vicc! -
btraven
őstag
válasz gianni85 #93213 üzenetére
De miért érthetetlen? Miért veszitek rögtön támadásnak?
Nekem is van alacsonyabb bitrátás mp3-ban pár lemez amit csak úgy tudtam megszerezni. És meglepően jól szólnak. Szerencsés felvétel, nem tudom miről.
Ezek a lemezek megvannak eredeti műsoros kazettán amit már nem tudok lejátszani.
De ezzel nem mondom azt hogy az mp3 ugyanolyan mint egy CD vagy Hi-Res minőség.
Nem is mondhatnám mert tudományos tény hogy a CD jobb minőség.
Megvenném CD-n de nem kapható. Meg piszkálja a csőröm hogy egyszer már kifizettem és anno brutálisan drága volt.
1800 volt a kereset és 150 a kazi. -
btraven
őstag
ez a voidxs aki méregeti a szobaakusztikát, de azt nem képes felfogni hogy ha a mérőmikrofon helyett ő ül oda a fejével meg a testével akkor minden megváltozik
alap fizikával nincsenek tisztában
legalább csinált volna valami új dolgot ami előre vinné az ügyet
mert ilyen teszt volt már egymillió -
btraven
őstag
válasz Digitalis #93242 üzenetére
elég szomorú hogy mérnök informatikus létére az alapvető logikus gondolkodás se az erőssége
ha én csinálok egy vaktesztet 6/8-as eredménnyel
majd megcsinálom még egyszer 8/8-as eredménnyel
akkor most sikerült a vakteszt vagy nem?sikerült? de ha nem csináltam volna újra, akkor meg nem sikerült?
-
btraven
őstag
Én USB kábelnél szoktam nagy különbséget hallani. Mondjuk abból van a legnagyobb választék nálam.
Hangfal kábelnél nem hallok különbséget mert csak 1 van.
Fejeskábel dettó. -
btraven
őstag
Nekem is a vastag kábel jobb. Csak kényelmetlen mert vastag és merev.
De én rengeteget kábelezek.
Mert:
Hallgatok egy zenét, nem tetszik a hangzása. Akkor kicserélem az erősítőt - nem teszik.
Akkor kicserélem a DAC-ot, nem tetszik.
Akkor berakom a Tube-03-at a láncba. Na hirtelen zseniálisan szól.
Ahogy nekem tetszik, semmi köze a high fidelity-hez.
Más zene meg akkor szól jól ha kiszedem a láncból a Tube-03-at meg a többit és az integrált erősítő fejes kimenetét használom.
A variációk száma végtelen. -
btraven
őstag
Köszi a videót!
Mert nem találtam én sem az eredeti videót amire Danny hivatkozott.
De akkor tényleg nem dugta be az AC kábel másik végét.
Ez "nagyon életszerű".
Azért megmérhette volna egy rendesen működő AC kábel hatása egy rendesen működő IC/hangfal/fejes -kábel kölcsönhatását is.
Ez nálam is kérdéses, mert így egy csomóban van minden kábel.Feltételezem hogy ha az AC kábelen egy jó adag áram folyik, akkor másképp viselkedik mintha csak így az egyik vége szabadon lóg.
De ezt bkercso jobban tudja.Amir ahelyett hogy megmérné rendesen, inkább elkezdi magyarázni a fele bedugott kábel viselkedését. Amit jól mond ugyan, csak nem erről volt szó.
-
btraven
őstag
A 220-as kábel söntöli magát? Nem folyik rajta áram ha be van dugva?
De nem is erről van szó. Amir butaságot csinált és ahelyett hogy javítaná, inkább kimagyarázza.
Mondjuk nekem hiteltelen ez az ember amióta kiderült hogy pénzt fogad el az SMSL-től.
A pénz csodákra képes.
Volt ez a bolgár fickó aki oroszellenes volt, de rájött hogy orosz-párti propaganda terjesztésével jó pénzt lehet keresni. És terjesztette éjjel-nappal.
Szóval könnyen lehet hogy Amir is nagy élvezettel hallgatja otthon a Mark Levinson-on a zenét, a Topping-okat meg bevágja a sarokba. -
btraven
őstag
Az hogy lehet hogy a 32ohm meg 300ohm fejhallgatóm kb. egyforma hangerővel szól az integrált erősítő fejes kimenetéről.
De a fejhallgató erősítőről a 300ohm fejes sokkal halkabb? Nagyot kell tekerni a potin. -
btraven
őstag
válasz bkercso #93369 üzenetére
Köszi, akkor ez lesz, van egy nagy soros ellenállás az integráltnál.
Puhább a mély? Hmmm, ezt még így nem néztem, az biztos hogy jó nagy mélykiemelése van az integráltnak.Más.
Tube-03-ban van egy meggypiros LED az elektroncső alatt. Elég feleslegesen, mert ebben a melegben maga a készülék háza is meggypirosan izzik.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Először azt hittem egy tükör előtt van, mert annyi cső látszik.
Schiit Folkvangr $1700
Valami DC servo-val oldották meg hogy se kimenő kondi, se kimenő trafó nincs. -
btraven
őstag
Azt mondjátok meg nekem lécci:
Ha az olcsó elektroncsöves erősítő hangja nekem jobban tetszik mint a jó mérésűnek, azt még értem. Mert szubjektíve jobban tetszik akkor nincs mit tenni, ez van. Egyéni preferencia.
Na de az hogy lehet hogy az elektroncsövesnek tisztább és részletesebb hangja van?
Na ez nem fér a fejembe.
Azért gondolom hogy ez a méregetős dolog valami nagy átverés lehet. -
btraven
őstag
Itt van egy jó példa a vaktesztek értelmetlenségére, haszontalanságára:
[link][ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Végre kiderült mi az a piros izé a fejes jack aljzaton. Már több erősítőn is láttam már, de nekem nincs ilyen.
[link] -
btraven
őstag
Csődbe ment a szép hobbink?
Loxjie P20 már 52 ezerért? [link] -
btraven
őstag
válasz szaki58 #93566 üzenetére
Mindig csak ezüst meg réz. De mi a helyzet az alumíniummal?
Sivga SV021 fejhallgató:
Ezek a hangszórók erős, 3 mm vastag Nd-Fe-B mágneseket és egy rézbevonatú alumíniumhuzalokból készült tekercset tartalmaznak a nagy érzékenység érdekében. Így a Sivga Robin alacsony, 32Ω-os impedanciával rendelkezikThe sound soft, transparent and bright. - és valóban bright. [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest