Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• spammer

veterán

válasz brownus #25612 üzenetére

Több a film, szűkebbek a határidők, gyorsabb a tempó. Egyébként a nosztalgia (is) beszél belőlünk a régi filmek kapcsán, mert technikai szempontból (szájmozgás, hangkeverés stb.) azért elég sokat fejlődött a szinkron. A fordítás, színészek kiválasztása persze megint más kérdés.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

törölt tag

Én vidékről jöttem, így nem tudom régen hogyan volt, de mostanában futószalagon érkeznek a filmek, elég kevés idő lehet a szinkron elkészítésére.

Az igazat megvallva én első körben nem is szinkronban keresném a hibát, hanem magában a produkcióban, illetve az üzleti modellben - fölösleges lenne a mit tudom én Tökös legény 5-be egy csomó pénzt és energiát feccölni, ha mire elkezdené visszahozni, már kinn lenne a Tökös legény 6, vagy a Tökös legény a Plutóniumevő ellen, érted... egyébként sem nagyon lehet okunk panaszra, mert a becsületes iparosmunkát megkapjuk, csak ha az ember klasszikust vár, akkor nyilván csalódni fog.

[ Szerkesztve ]

• mephi666

nagyúr

volt valami cikk még korábban arról, hogy milyen iparosmunka lett a szinkronizálás... több a szinkronizálandó film, kevesebb a pénz érte és összecsapják sorban... ez lehet a háttérben :( most hogy utánanéztem, a xxx-ben meg gesztesi volt a magyarhangja vin diesel-nek? azért ez így vicces belegondolva, de nem emlékszek rá, hogy olyan rossz lett volna... egyébként rá lehet készülni, hogy ne érezze az ember olyan arculcsapásnak a szinkront: nézni kell 1-2 délamerikai szappanoperát valamelyik kereskedelmi adón és azok után kiemelkedő lesz egy rossz szinkron is :DDD

szinkronok közül ami nekem baromira tetszett, az a kárhozottak királynője, alföldi hangjával... komolyan sokkal jobban illik az a kicsit nyávogós hang lestat karakteréhez, mint a színész eredeti hangja

amik viszont mély nyomot hagytak bennem: a matrix 1 szinkronja, ahol trinity-nek mélyebb hangja volt, mint neo-nak, vagy az xmen a félrefordítások miatt meg akadt még jópár...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Új hozzászólás Aktív témák