Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fifaisshit

    őstag

    válasz LedyGyuszi #14432 üzenetére

    Megkovetlek :))
    Igazad van régen volt az:)
    Én meg abban voltam amikor magasabban védtem hogy ez így van mennyei megyéiben ugye meg már ilyen nincs hogy trükkös lenne valaki :DD

    Ha azonban a játékvezető véleménye szerint a cselezés egy sportszerűtlen magatartásnak tekinthető, akkor a játékost figyelmeztetni kell.

    Itt kezdődik a vita, hiszen mit tekinthetünk sportszerűtlen cselezésnek? Brazíliában úgy tűnik, a bírók megengedik a cselezést, ugyanakkor a videomegosztokon található felvételeknél a kommentelők többsége sportszerűtlennek tartja a belassulást, és nem érti, miért nem avatkoznak közbe a játékvezetők. Kaká, a Real Madrid aranylabdás sztárja a saját Twitter-oldalán osztotta meg véleményét a paradinháról, szerinte a kapusok hátrányba kerülnek azzal, hogy a rúgó játékos megtorpanhat. Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is felszólalt a paradinha ellen, mondván, ez csalás, és minél hamarabb fel kell lépni ellene, a megtorpanó játékost sportszerűtlenség miatt szerinte sárga lappal kell büntetni.

    A bíró szubjektív döntése, mi fér bele

    Vágner László, egykori FIFA-játékvezető, aki jelenleg az MLSZ Játékvezetői Bizottság elnöke az [origo] érdeklődésére azt mondta, a szubjektivitás miatt nehéz állást foglalni, mi számít sportszerűtlennek, szerinte régebben könnyebb volt a bírók dolga, amikor az volt a szabály, hogy a rúgó játékosnak nem törhet meg a lendülete. Konkrét megoldást azonban Vágner sem tudott mondani, de jelezte, odafigyelnek majd a jelenségre, hátha magyar pályán is előfordul majd hasonló.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák