Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MdewC

    nagyúr

    Ebédidő ON.

    Köszi az érdeklődést, rövid összefoglaló 4-3-3(4) védekezőbb, de alattomos ritmusváltásos taktikára:

    FONTOS:

    - Kifejezetten saját stílusra csináltam, ha nem OK, akkor variálni kell mindenkinek.
    - Javítás előtt csináltam, PC-n már új patch jött, kérdéses mi változott (tudom, hogy írtátok, hogy semmi, de ezt majd nekem is látni kell és ha vmi nem működik miatta, akkor csavarni kell).
    - Olyan csapatra épült, ahol van egy gyors és "all rounder" ST (Lacazette), egy fullos OP CAM (IF Dybala, de a sima is OK), atom stabil CM-ek és OP CB-k x/H workrate-el. Szóval legalább az egyik CM-nek OP védekezőnek kell lennie és a CB-k workrate-je nem térhet el.
    - Szélsők erősek, gyorsak, jól passzolnak, stb. Ami kell, ez a szokásos.
    - Get in behind taktika miatt jött a változtatás, Laca miatt, hogy megjátszható is maradjon, passzolgatásokra, de ha kell, akkor meg is induljon.
    - Javasolt az L1 gomb használata is, ami eleve a csapat társ megindítását kéri, vagy az L1 + PASSZ használata, ami elve a lepasszoló megindulását jelenti. Ezekkel egyébként is lehet operálni a támadó harmadban, vagy ha csatárt / szélsőt / beadásra érkezőt akarjuk indítani.

    Szóval a csapatra is figyeljetek.

    Speed: 75 (nekem fontos, hogy ez magas érték legyen, a közép pályán történő labdaszerzések, vagy a térfelemen történő labdaszerzések után tudjak kontrázni, ha akarok. Gyors, de nem érzem, hogy az emberek elfutnának a labda elől.)
    Pass: passz távolság - 45 (nekem a 40 már túl rövid volt, annyira közel voltak egymáshoz az embereim a kp-n, hogy túl nagy volt a tömörülés. Viszont így talán egy picit jobban megjátszható az ST get in beind-al is, többet lehet bevonni a passz játékba, előtte 50-nél túl előre helyezkedett nálam és zavaró volt, hogy csak akkor van játékban, ha kiugrása után meg tudtam játszani, ami nem mindig sikerül, ha CB-k leszaggatják.)
    Free form
    Pass: chance creation - 65 (nekem a 70 már sok volt, többet jöttek előre a CM-ek a kelleténél, rést hagyva hátul, ha valami miatt nem jött össze a támadás és kaptam a kontrát. A 65 már elég támadó, pont a határán van a biztonságosnak.)
    Beadás: 60 (levettem 70-ről, így picit többet van játékban az LW és RW, nem mindig a beadásra helyezkednek. Persze arra is lehet vele tolni.)
    Lövés: 35! (korábban se volt magas nekem, de ez baromi fontos, ha jobban akarunk a kp-n védekezni. Így nem mennek fel annyira a CM-ek a támadással, sőt az 1-ik inkább biztosít hátul, ez egy baromi fontos beállítás.)
    Free form
    Védelmi vonal: 30 (ezt szerintem nem is kell ragozni, legyenek hátul, ha kapom a kontrát, vagy a letámadást. És még nem is annyira alacsony.)
    Agresszió: 50 (mivel én akarom irányítani a team mate cointaint, ezért nem tolom rá automatikusan a gép által vezérelve a csapat társakat a labdásra.)
    Csapat szélesség: 50 (azt akarom, hogy az LB és RB a helyén legyen, ne fussanak be a CB posztjára védekezni, ha Ő valamiért feljebb megy, például, ha ész nélkül tolja valaki a team mate cointaint, vagy mert magas az attack workrate-je a CB-nek, mert simán előfordulhat, hogy ez miatt a CB kilép a falból, az LB belép a helyére, neki beindul az RW-je, megkapja az indítást, nálunk elcsúszik a védelem és jön a beadás, vagy elkezdi magát becselezni, mint a vérpistik többsége. Erre figyelhetek.)

    Játékos instrukciók:

    Get in behind: ST, LW, RW
    Free roam: CAM
    Stay back, while attack: mind a két db CM, LB, RB

    Senkin nincs agresszív interception.

    Védekezésnél: nincs X (saját cointain) használata, csak az L2 és becsúszás / szerelés, plusz csapat társ cointain R1-el. Azt meg már 1000x leírtam / leírtuk, hogy a csapat társ a labdásra, akit mi irányítunk az vagy vissza zár a beindulóra, vagy zárja a sávot. 16-os környékén L2 is elég néha, ha mi akarunk szerelni.

    Támadásnál: Labda tartás (L2, L2 + R2, elhúzós csel, lövőcsel több fajtája, R1 + L1), sok passz a kp közepén, ha a csatár indul üresbe és ígéretes, akkor passz, ha nem, akkor oldal / visszapassz. Ha ígéretes és tud tovább menni, akkor hajrá, ha meg kell állni, mert nem tud tovább menni, akkor L1 + PASSZ vissza a CAM-nek, vagy ha jön a CM, akkor neki. Inkább passzoljatok 1-et hátra vagy oldalra, lehet, hogy hatásossabb, mint belerongyolni a CB-be.

    Nagyjából ennyi.

    :R

    (#6204) Lori82: Nincs, mert azt én nem használom. :N

    [ Szerkesztve ]

    praise the Lord then finesse / One shot, one kill

Új hozzászólás Aktív témák