Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz csabyka666 #32208 üzenetére

    Ha nincs 2fa, akkor csak egy jelszó védi az accountot, ha az van máshol is használva, teszem azt kukutyim fórumon, akkor onnan IS kikerülhet az. Ha van jól implementált 2fa, akkor az is kell a belépéshez. Egy dolgot megszerezni mindig könnyebb, mint kettőt.
    Ha nem vagy célzott személy, vagy "jó, jó akkor elég ennyi" a hozzáállásod, az SMS is megfelel a célnak, csak annyit kell észben tartani, hogy ha valaki felhív, hogy "ő ilyen olyan IT részleg, és add már meg neki az SMS-es kódot, akkor azt nem szabad.
    Minnél inkább parázol, védenéd magad, vagy célzott, annál inkább feljebb illene lépegetni a 2fa ranglétrán SMS-ről email-re, push-értesítésre, TOTP-re, vagy fizikai kulcsos megoldásra. Mindezt úgy, hogy az alatta lévő lehetőleg ne legyen használva.
    Nekem már itt a topikban is sok volt olvasni a sok "ó feltörték a fiókom, ezzel hova lehet fordulni"-t, hogy el akarjam kerülni. ;]

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák