Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Ma sem olvastam sok fórumot :B

    Reggel leadtam kiscsajt suliba, aztán felbútoltam magam (reggeli), aztán 10-re irány a benzinkút. Ott felvettem egy Iveco 11 m3-es kisbuszt, majd áthajtottam az onnan kábé 500 méterre levő fatelepre (tüzép?)

    Van egy fiatal eladósrác, az már annyira szórakoztattam az amatőr kérdéseimmel, hogy a végén megkérdezte honnan jövök. Szépen elmagyarázta hogyan működik a vásárlás teherautóval, hogyan lehet fizetni és miként tudom méretre vágni az anyagot (fizetés után lehet).

    Utána behajtottam a telepre, a listámra felírt faanyagot begyűjtöttem a kocsiba és 1-es alapjáraton átgurultam a vágópadhoz. Tényleg elég lassan gurultam, mert 5,4-méteres szálak voltak és a kocsi raktere 3,3-méteres csak. Így nyitott ajtókkal gurultam és le volt spaniferezve hátul a cucc, hogy nehogy kiessen. Ez lehet túlságos óvatoskodás volt, de jobb a békesség. Arra a 100 méterre.

    Utána az 5,4-méteres szálakból csináltam 2,7-méteres szálakat. Fontos, hogy csináltam róla time lapse felvételt, mert anélkül meg sem történt.

    Vettem duplán alapozott 21x95-ös léceket sokat, meg 145x21-est és pár impregnált "gerendát" különféle méretekben. Fogalmam sincs mi és mennyire van szétrohadva az ajtó körül, így készültem.

    Kábé 1-kor sikerült leadni a kocsit, utána betoltam egy hambit a 20 méterre levő mekiben (utólag is elnézést kérek a gasztronómiában hívőktől ezért), aztán irány haza.

    Otthon elkezdtem összerakni a fűrészt és a padot. Közben beállt a hátam, ami nem volt túl jó. De el is kellett hozni a kiscsajt suliból addigra, így a bringázás visszakattintotta a hátamat.

    Utána elkezdtem fűrészelni. Az első fal a sufnin 2240 mm-es lécekből áll. Közvetlenül mielőtt elkezdtem volna csinálni adott a szembe szomszéd egy tippet, hogy az alsó élét ferdére csináljam, mert akkor jobban lecsöpög róla a víz. Amikor jobban megnéztem én is láttam, de ha nem mondja sosem figyelek fel rá... :R

    Az első pár lécet ismerkedés érdekében különféle hosszúságúra vágtam (szagembör kifejezéssel élve elb@sztam :) )

    Utána rájöttem mennyire kell jelöljem a másik oldalon, hogy az egyik oldalon pont 2240 legyen. Innentől kezdve csak raktam a lécet, jelöltem, vágtam, raktam, jelöltem, vágtam. A fűrész úgy dolgozik, mint a parancsolat. Nincs rajta lézer, hanem egy LED elkezd világítani amikor a penge odakerül a fához, aztán jól látszik a jelölés.

    Utána már kábé 6 körül volt elég levágott léc, előkaptam a fóliát és a festőbakokat. Aztán a levágott lécek nem kezelt lapját lekentem alapozóval. Most szikkad.

    Holnap reggel elrohanok és veszek még bakot, mert akkor több lécet tudok előkészíteni festésre.

    A szomszéd mondta, hogy majd szóljak, ha odaérek a sarokhoz, ahol a kerítés van, mert akkor ott közösen újrarakjuk a lécet és odaerősítjük a kerítést. És akkor hatékonyabbra meg tudjuk csinálni azt a sarkot, mert ő fakultatíve lecserélte azt a falat, ami feléjük néz. De a sarok nem lett tökéletes, de most közös erővel tökéletesre tudjuk csiszolni.

    Szerencsére volt még sör a hűtőben, most az orvos tanácsára legurítottam belőle. Az első kábé gőzpárává változott azonnal, annyira szomjas voltam.

Új hozzászólás Aktív témák