Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fujifilm X
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Erdemes megvenni, de az sem garaccia a mukodesre. Lehet MSDN verzio ami megall 180 nap mulva.
En innen vettem. Teljesen korrektek, szamlat kuldenek, telepitesi utmutatot, stb...
Legalabbis meg nem tuntek el az evek alatt. Win10+Office 2016 volt 37,99 Euro.Es persze Paypallal fizethettem, ami eros vedelem.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #39893 üzenetére
Ezt én is csináltam, meg azt, hogy egy olyan szolgáltatón megy ki a netje homokozós hálózaton, amivel a cégünk nem áll szerződésben, akkor az vajon fekete lyuk vagy mi lesz? Aztán hümmöghet gazdagon. Ember mikor odakerül ilyen nagy és felvázoltan jól szervezett céghez, akkor azt hinné, ezek legalább rendben vannak.
Nálam viszont fejlemény van, kifelé menő csoda forgalom, vírus és hekkertámadás érte a céget, most fejtik meg a mimerrét és küldik a logokat. Ráugrott a fél kontinens, aztán ez kemény dolog mert minket már egyszer nullára elvitt a Petya és elég nagy bír lenni a rettegési faktor. Pedig csak rendesen kellene működni, de azt nem lehet :-D
Szóval logok alapján az én saját admin laptopom az érintett forrás.
-
FőDudu
veterán
válasz ncc1701 #39907 üzenetére
1909 frissites ota a laptopomon olyan lassu az emulalt W10, hogy azt hittem megdoglott az SSD. De nem, Bootcampet kilove megvan az 1200/1200 ahogy eddig (Blackbagic SSD teszt).
Szoval valami a VM-ben lehet. Igazabol hasznalhato, csak mindenen gondolodik egy kicist.
Eddig nem ilyen volt. Lehet mar nem eleg a 2GB memoria amit adtam. Majd adok tobbet - eddig nem izgatott.FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #39906 üzenetére
De nem volt bekapcsolva, itt hasalt tanyán a sarokban net nélkül és ha innen is volt, akkor találják már ki, hogy VPN. És ha a VPN, poxy, felhő, csoda tűzfal, triron, Crowdstrike, minden szaron is átment, akkor azért ott még nagyobb lehet a baj.
Saját tipp: egy sima riasztás teljesen általános dolgon verte ki a biztit, az MS DNS meg rosszul nézte vissza a hostot. 10+ éves bug, nem dráma, csak érteni kellene hozzá :-D
Mellé pont ettől az időponttól vannak AD/MS/GPO problémáink globálisan, amin külsős nagy szakik vakarják a fejüket, de ezt a hibát el sem olvastam végig rendesen, nem az én dolgom, van bajom és borom így majd értelmezem.
Csak egyrészt a gyanúsítgatás is fáj, mert nálam aztán semmi ingyenes szofver sincs, pár napja installtuk újra cégesen a gépem és adminként be sem lépek rá, de júzerként is szolídabb vagyok, mint a nagy átlag.
-
ncc1701
veterán
-
FőDudu
veterán
Nem valami MS frissites baszott ki veletek?
Nalunk akadt par szoftvernek problemaja a .Net4.8 verziokkal.Pl. VPN kliens is megallt mint a szog. Regebbi .Net vagy ujabb (meg beta verzios) VPN kliens meg megy. Meg a SAP GUI-nak is volt valami nyugje a legujabb .Net verziokkal.
Szoval akarmi is lehet. Vagy csak egy lejart Cert szopat mindenkit nalatok is
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz ncc1701 #39913 üzenetére
2 hettel ezelottig eleg volt. Ez egy virtualis gep, meg licenszet is vettem ra, rendesen aktivalt W10.
Nincs sok cucc rajta, ha kell errol nyomok VPN-t.
1 hete megfrissitettem, fel is ment a 1909 - de azota belassult.
Lehet van valami magia - benti gepeinken nem lassu (igaz azok 8G ramos SSD-s I5 gepek leginkabb).FőDudu
-
-NoVa-
addikt
Azbasszus. Végre minden szinten kitakarodtunk a régi domain limitjei alól, nyomtam is a crowdstrike uninstallt. Még a symantec maradt, mert localadmin kevés rá, hogy lekapjam. Amúgy minden máson friss defender és kész. Meg persze Chrome, mert más browserben még nekem kéne XSS blocker plugint vadászni és figyelni, hogy elég jó-e, vagy újabb megoldást kell.
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #39916 üzenetére
Volt ahol lejárt a cert. Nem az én dolgom, de oldjam meg és működjön. Nem engedett be a vas innen távolról, aztán inkább megoldottam innen 50 kilométerrel "konzolról" is, mint szívjak a megfejtéssel. S.... nagy és német cég jól nyomta, 30-50 évre generálta a mindenféle certeket, az úgy általában azért bele szokott férni. Felénk a DPM februárban jár le, már készülök rá.
-
FőDudu
veterán
Amazon Echo Dot okoshangszoro 25 Euro (60 helyett).
Erdemes ilyet venni?Egyik nemet ismerosomnel kb mindent ez vezerel. 'Alexa, licht 10% kuche'
Mondjuk nem nagyon vagyok egy hallgatozo okosizere a szobamban - de nappaliban elferhet.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
veterán
válasz FőDudu #39893 üzenetére
első meg második nap kaptam ip-t, netet, harmadik nap viszont csak ip-t valami más tartományból, használható netet meg egyáltalán nem. szóval bármi lehet.
mondjuk sima pórias upc netjük volt, aminél felfelé még az én mobilnetem is gyorsabb, ezért inkább azt használtam.hanyas vagy, te disznó?
-
Gabibácsi
őstag
Wizardnak gratula, cyberde meg kabbe
Idén lesz karácsonyfánk megint, de persze semmim nincs, vettem égősort, díszeket stb. Az égősor zenél csesszemeg, szedhetem szét az egybeöntött vezérlőjét hogy elvágjam a speaker derótját.
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #39924 üzenetére
Nalunk a gyerek mar eloszedett kb. minden karacsonyi kelleket.
Talalt egy doglott ledsort is - termeszetesen 24V 6.2W azaz nincs hozza tartalek trafom....Majd megnezem mit lehet tenni...
Latott masikat - meg jo, hogy elolvastuk. 400 led, 4 meterben. Az mar eleg durva suruseg....
FőDudu
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #39929 üzenetére
Nálam a páka havi szinten használatban van, nincs messze eltéve. Kézközelben. Ez is valami Weller, de a nyele szétment, asszem az most valami Puskás Weller-klón. A trafó mellé valahonnan nőtt, de ez is 20+ éves. Most agyalok egy forrólevegős cuccon is, de még nem szántam rá magam, hogy meg is rendeljem. Megnézem a kínai Fekete Pénteket, hátha lenyomják az amúgy se drága árát. Yihua 853DA
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
Gabibácsi
őstag
Olyan kenyereket sütök hogy lassan elmehetnék péknek
és ami durva, hogy sokáig eláll, pedig nem teszek bele semmi olyasmitHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
zetor2000
őstag
Itt van neked hangfalkábelre csatlakozó. Csak ki kell várni, mire megérkezik, de ennél kevés jobb ár van. Fekete pénteken (2019.11.29.) még olcsóbb...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
válasz FőDudu #39929 üzenetére
WTCP-51 nem jobb?
Mert akkor olyan kéne.
Én a drónokat egy 199 SEK-es nem túl márkás cuccal forrasztom. Dibotech 48W.
Van rajta be- és kikapcsológomb, ami egy extra korábbi pákámhoz képest. Azt csak be kellett dugni, aztán ment. Nem túl jól, de ment.
-
npera
őstag
válasz Grillo #39879 üzenetére
Egy kiscsajnál szerintem kevesebb macera van vele,d meg nem is öltözöl át különféle királykisasszony ruhákba naponta 3x, szóval felőlem....
Most vittem vissza a kiscsajt a szülőkhöz, aztán nagybevásárlás. Most pihengetek a kis póksarkomban egy fél órát, aztán kaja, aztán kezdhetem is előkészíteni a vacsorát.
Ma reggel 96,3 kg voltam már csak, de vacsorára lesz rántott csirkecomb, rántott gomba, pityóka és saláta. Majd megpróbálok kevés pityókát enni. Süti nem lesz. De lesz bor. Megpróbálom nem meginni az egész bag-in-boxot. Ha csak egy üvegnyit iszom, akkor az egész jó a korábbi tempómhoz képest.
-
npera
őstag
Ja. Vásárlással éppen végeztem, a parkoló másik végében egy savanyúboszorka (svéd kifejezés: surkärring) elindult egy Nissan Micra gépkocsival. A bal-hátsó ajtó csak be volt hajtva, amikor nincs még egy kattintásra sem becsukva, csak odahajtva. A parkolóból kihajtva jobbra kanyarodva az ajtó kitárult teljes szélességben, de a feminista észre sem vette, hanem ment tovább. Következő kanyar újra jobbra, ajtó továbbra is tárva-nyitva, mivel bekattant a határoló neki és nem ment elég gyorsan, hogy a szél benyomja. Aztán átment egy körforgalmon és elhajtott a belváros felé nyitott ajtóval. Később lehet felgyorsult annyira, hogy a szél benyomta az ajtót, azt már nem láttam.
Az egyenjogúság Svédországban fontos dolog, nők is vezethetnek autót....
(nem minden kerültben, ahol a sharia rohamosztagok őrködnek, ott nem történhet ilyesmi....)
-
npera
őstag
válasz Gabibácsi #39942 üzenetére
A megfelelő sharia kerületekben csadorban ülnek az anyósülésen és kussolnak erősen. Amelyiken nem full nindzsa csador van (csak a szeme látszik), hanem fej körül kendő ott látszik, hogy szerencsétleneket úgy szétvegzálják a szerető férjük, hogy kábé egy generációval idősebbnek tűnnek. Hiába a felesége, mert úgy néz ki, mint az anyja.
Amikor a gettóban laktam és bringáztam keresztül egy másik gettón melóba menet, akkor a bringából tökéletesen belátni a szembejövő kocsikba és volt lehetőségem megfigyelni.
Iszonyatos, hogy miként "tartják" a nőket, a sok megaláztatás és kegyetlenség miatt kábé duplán öregszenek. De persze erről beszélni is rasszizmus....
-
Grillo
őstag
Ma sakkkupa van, idén már a harmadik, vagy negyedik. Itt ülök egész nap, 7 forduló plusz eredményhírdetés. Kurva unalmas, és mivel a legtöbb idő ugyane a körül között tellik, még csak azt sem tudom megtenni, hogy nézek valami sorozatot, vagy rendesebben elkezdek olvasni. Meg kevés a hely, úgyhogy a szülők között meg a harc az ülőhelyekért. És kaja sincs.
-
FőDudu
veterán
Itt eddig 1 csaladot lattam akik feketeben jarnak. Valoszinuleg nem (is) vallasi okokbol - inkabb olyan mint a Nogradi nenikek, csak full feketeben.
Fekete fejkendo, fekete (rakott) szoknya. Telen es nayron is.Persze nincs pofam megkerdezni kik is valojaban - evente 1-2 alkalommal latom oket amikor a telkukon van az egesz csalad osszegyulve. Kutyakkal ott szoktunk elsetalni.
Plazaban lattam fejkendos (valoszinuleg muszlim) noket - ott igazabol a gyereket sajnalom.
Ha ilyen az anyja akkor mit kaphat az iskolaban? Azokon a nokon latszik, hogy boldogtalanok. Olyan full fapofa mindegyik.
Nagyon toleransak az emberek erre - hiszen meg engem is elviselnek - de ennek ellenere valoszinuleg a gyerekek nem mindig korrektek.Bar van itt a szerb/orosz/litvan/bulgar/horvat/magyar/bosnyak/nemet/olasz/szloven gyerek is - szoval nagy olvasztotegely az iskola.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
A TCP sorozat sok tagja magneses elven szabalyozott. A pakahegy vegen van egy speci pogacsa ami a nyelbe integralt magneskapcsolot vonzza. Amig el nem eri a megfelelo homersekletet, addig az anyag magneses es zarja az aramkort.. Ha elerte, akkor elveszti a magnesesseget, a magneskapcsolo kikapcsol.
A hofok a hegy cserejevel szabalyozhato. Nekem az pont jo, tudom milyen a hegy amit hasznalok (PT-O7).
Szerintem neked mindenfele hofok kell - nem felteltenul eleg 1 hofok. Lehet jobb egy elektronikusan szabalyozhato hofoku paka. Lehet tul hideg vagy tul meleg a pakahegyed - mindketto problema lehet. Vagy nem olvaszt meg rendesen nagyobb forrasztasokat, vagy tul meleg mondjuk az SMD cuccokhoz (ott a paszta joval alacsonyabb hofokon olvad, kb 180 foktol).
A Weller kb 'szent gral es vallas' az elektronikaban - latod az enyem 25 ev utan is mukodik.
Az egyik legjobb es legregibb ceg.Forraszto onbol meg a Multicore markat ajanlom.
Abban 3-5-7 csatornaban gyarilag bele van toltve a folyasztoszer - nem kell kulon kencezni meg pasztazni. Persze tisztitani kell a forrasztando feluleteket (es utolag is a forrasztast illik tisztitani pl Kontakt WL lemosoval), de nem kell egyeb kemikalia.
Az enyem 0.32mm atmeroju - kepzelheted ebbe hogyan raktak 5-7 csatornat[ Szerkesztve ]
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fujifilm X
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- EVGA RTX 3060 Ti FTW3 Ultra 8Gb dobozos
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Samsung Galaxy tab A 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest