Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ny.janos

    tag

    válasz GreenIT #40081 üzenetére

    Szia!

    Az általad feltöltött fájl 2. és 4. munkalapján próbálkoztam. Az eredményt feltöltöttem IDE.

    A 2. munkalapon az értékeket előbb a B oszlopra (dátum) rendeztem. Ezt követően a 4. munkalapon a dátumokat a függvény beírja sorban. (Feltéve, hogy minden dátum egyszer szerepel. Ha ez nem teljesül, akkor más megoldást kell keresni.)
    A termékcsoport kódhoz hasonlóan, a képlet értelmezését követően az 1-3 munkalap párosra (induló típus kód) biztosan magad is meg fogod tudni csinálni a képletezést.

    A képlet keretét egy HA függvény adja, mely vizsgálja, hogy az A oszlop adott sorában szereplő érték dátum-e vagy sem (mivel a dátum egy képlet eredménye, ezért a KÉPLET függvényt használtam ehhez).
    A képlet belsejében HOL.VAN függvénnyel kerestem meg a dátum és termékcsoport kód összefűzött értékének helyét a 2. munkalapra beszúrt segédoszlopból (D). Az eredményként kapott sor alapján az INDEX függvény adja meg a 10x14-es termékcsoport tagját. A HAHIBA értelemszerűen azért van, hogy a hibaérték ne jelenjen meg a táblázatban.
    A képlet utolsó része ugyanez a HAHIBA – INDEX – HOL.VAN hármas, annyi különbséggel, hogy a keresendő dátum és termékcsoport kód összefűzött értékét nem az aktuális, hanem a felette lévő sorból kell vennünk, hiszen ott szerepel a dátum.

Új hozzászólás Aktív témák