- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bosston
tag
Sziasztok!
Mivel döglődik a a gépem, gondolkozom mostanság egy PC építésén, és azért ebbe a topikba írok, mert az új gép fő profilja tulajdonképp a FullHD videók lejátszása volna.
Tehát a kérdésem annyi, hogy legolcsóbban mennyiből építhető egy olyan kisméretű, kis fogyasztású gépezet, ami képes az 1080p videók lejátszására (Windows 7 rendszeren), és további alapvetű feladatok ellátására, mint netezés és szövegszerkesztés.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
bosston
tag
Hello!
Az itteni tanácsok után végül egy amolyan ionos egybegépre esett a választásom, itt a konfig:Alaplap+Processzor+VGA: ASRock A330ION 30 000 Ft
Ház+táp: CFI CBI-A8989TG miniITX számítógépház 150W táppal fekete 13 000 Ft
RAM: KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz 14 000 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 13 000 FtEz így összesen 70.000Ft, nem olyan vészes összeg. Van valami kifogásolható a gépen, vagy mehetek a boltba? Kösz a választ!
-
bosston
tag
Köszöntem, valóban csak 1066 Mhz-ig viszi a RAM-okat, ebben az esetben a konfig így módosul:
Alaplap+Processzor+VGA: ASRock A330ION 30 000 Ft
Ház+táp: CFI CBI-A8989TG miniITX számítógépház 150W táppal fekete 13 000 Ft
RAM: APACER 2048Mb DDR3 1066Mhz 14 000 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 13 000 Ft -
bosston
tag
válasz balage25 #7316 üzenetére
Meglehet, viszont egy hetvenezres gépnél a +20ezer forint nagyon sokat számít, sajnos ez már nem fér bele a keretbe, ráadásul a tesztek tanúsága alapján az asrock is egy minden igényt kielégítő lapot gyártott, jóllehet, nem passzív hűtéssel.
Az igazi dilemmám inkább az, hogy ezekbe a házakba általában valamiféle noname táp kerül, ami gallyra vághatja a rendszert. Habár én most ilyet használok (Corsair), és sosem volt gondom vele, lehet megérné biztosra menni... Vagy hagyjam a fenébe, jó lesz a házba épített? Ha iponnál rendelném meg az összes alkatrészt, ott van egy olyan opció, hogy összeszerelik és tesztelik a gépet, lehet ez lenne a legjobb megoldás, hogy ha hibás a táp, náluk füstöljön el? Tapasztalata van valakinek? -
bosston
tag
válasz balage25 #7319 üzenetére
Nagyon gondolkozom az asrock és az asus lap között... Mivel úgyis leírnám magamnak az előnyöket és hátrányokat, inkább beírom ide, mindenki okulására, a végére hátha én is okosabb leszek. (Plusszal jelölöm, ahol vezet valamelyik.)
ASROCK A330ION
ár: 30.000 ft (+)
CPU: Integrált Intel Atom 330 processzor
VGA: Nvidia ION
RAM foglalat:2db DDR3 1066Mhz
PCI-E 16X CSATOLÓ: 1 db
hűtés: ventis
videokimenetek: D-Sub, DVI-D, HDMI (+)
adnak hozzá: levegőt a dobozban
táp: amit a házhoz adnakASUS AT3IONT-I DELUXE
ár: 50.000 ft
CPU: Integrált Intel Atom 330 processzor
VGA: Nvidia ION
RAM foglalat:2db DDR3 1066Mhz
PCI-E 16X CSATOLÓ: 1 db
hűtés: passzív (+)
videokimenetek: D-Sub, HDMI
adnak hozzá: távirányító (+)
táp: beépített
(+): wifi és bluetoothKonklúzió: az asus-szal az ember plusz 20k-ért jobb márkanevet kap, de a lap csak adatátviteli képességek és a hűtés (zaj) szempontjából jobb, sőt a videokimenetekből kevesebb található meg rajta.
Az asrock alappal épített konfiguráció 70.000Ft-ból kijön alaplap 30k + ram 15k + ház/táp 10k + 500 giga hdd 15k alkatrészekkel.
Ezzel szemben az asus konfig alaplap 50k + ram 15k + ház 5-10k = 70-75.000Ft, erre jön még rá az 500-as hdd 15ezerért.
Azt hiszem, mivel költséghatékonyság a jelszavam, az asrock mellett teszem le a voksom, mivel HD filmek terén ugyanazt nyújtja kedvezőbb áron.Hát köszönöm, hogy elelmélkedhettem itt, ha valaki éppen ugyanabban a problémában őrlődik mint én - bár ez igen valószínűtlen - remélem segítettem neki - azért ha épp a lottóötös szelvény lapul a zsebében, ne habozzon megvenni az asus lapot!
[ Szerkesztve ]
-
bosston
tag
Hello guruk!
Van nekem egy régi (7 éves) gépem, ami igencsak zabálja az áramot. Arra gondoltam, leváltom egy kisfogyasztású géppel, ami azért nem döglik meg, ha terhelés alá helyezik, ne adj isten egy kis játékra is alkalmas (mondjuk SW: KotOR-ral bezárólag). Idáig jutottam:
Alaplap: GIGABYTE GA-D525TUD 21k
CPU: integrált Atom D525 (2 mag, 4 szál)
VGA: integrált akármi, gondolom HDra ideális, a mostani Radeon 9600SE-nél tuti jobb)
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 9k
HDD: van 2db IDE vinyóm (160+80GB), úgy nézem az alaplapon van 2 IDE csatoló, de várom az ajánlatokat újabb modellekre
Ház+táp: GIGABYTE MIB T3140 65W 20k ez volna a fő problémám, ez így nagyonnagyon drága! Szükségem van egy olyan házra, ami tápegységgel jön (külső vagy belső, mindegy), és nem túl drága, viszont olcsó (az a Codegen ház, amit több helyen láttam, nem szimpatikus).Életképes ez a konfiguráció? Fogyasztásban elfogadható-e? Ha minden kötél szakad, ez a 65W-os táp elbírja a gépet?
Kösz a választ előre is!
-
bosston
tag
Jónak néz ki, viszont fentebb ajánlottak egy ilyen ház+táp kombót: LCPOWER LC-1320mi 75W
Nos nem tudom, hogy a kisebb táp automatikusan kisebb foggyasztást jelent-e vagy sem, de az lc power jobban tetszik, meglehet, ha jobbak a fogyaszási mutatói, megéri mellé egy notebook HDD-re is beruházni... Vélemény? -
bosston
tag
Kösz a tanácsokat!
Ez a gép már ezek szerint megfelel a kívánalmaimnak:Alaplap: ASROCK A330ION (nem találtam adatot róla, ez a c330 proci hogy teljesít?) 29k
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 9k
HDD: WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS 10k
Ház+táp: MODE COM Feel 202 10kAz árakat iponon néztem. Még valami: ilyen itx-es gépek összeállítását vállalják náluk? Ugye a gépösszerakóba nem lehet a kellő alkatrészeket bepakolni. Nem tudtok valami elérhetőséget esetleg ahol ezt lebeszélhetném velük?
-
bosston
tag
válasz urbanjozsi #8285 üzenetére
Sajna elég szűkös az eklézsia jelenleg, és hasonló 10ezres árban csak 160gigás notebook hddk vannak, ami szinte semmire sem elég (tudom, mert most is csak 240 van...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest