Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nagylaci32

    tag

    válasz benfolds #29832 üzenetére

    Elvileg a házon kívül minden egyforma volt köztük, tehát a LED-ek által leadott hőteljesítmény is. Az integrált pillnek tudtomal az lenne a feladata, hogy ezt a hőt minél gyorsabban elvezesse a LED-től a háznak. Ha van jelentős hatása, akkor az S3 háza előbb felmelegszik, de a LED maga alacsonyabb hőmérsékletű marad. Az S2+ (a rosszabb hőátadás miatt) elvileg lassabban melegíti át a házat, mert a LED nem tudja olyan hamar átadni a hőjét. Így az magasabb hőmérsékleten üzemel.
    A veszteség hő mindkettőnél ugyanakkora, tehát a (nagyjából megegyező) házaik hőmérséklete is egyforma lesz. A különbség szerintem annyi, hogy ugyanazon házhőmérséklet mellett - a jobb hőátadás miatt - az S3 LED-e mondjuk csak 80 °C fokos, akkor az S2+ LED-e már 90 °C-os.
    Ha ez igaz, akkor mégiscsak értelmet nyer az S3 bonyolultabb kialakítása, mert az alacsonyabb LED hőmérséklet hosszabb élettartammal jár.
    Szerintem érdemes lenne egy olyan mérést is végezni a lámpákkal, amikor a lencsét kivéve, közvetlenül a ledek hőmérsékletét mérjük.

Új hozzászólás Aktív témák