Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viraga

    tag

    Huh, köszönöm a sok hozzászólást a lámpával kapcsolatban. Jól elszaladtatok az ötleteléssel. :)
    Amiket írtatok azokkal tisztában vagyok, van egy Voltcraft IPC-1L töltőm és eneloop akkuim, jópár évvel ezelőtt "kimaxoltam" ezt a témát. Ennek ellenére azt mondom, a lidlis lámpa nagyon jó lett volna (sajnos ma már nem volt abban a boltban, ahová elmentem :( ). Az aldis elemlámpa

    [link]

    egy kissé gagyisztikus kicsi valami, ami bár világít mint az állat, de komolyabb felhasználás esetén hosszú életet nem jósolok neki. Valószínűleg AAA-s elem (akku) kell bele, ráadásul talán felhasználóbarátságtalan 3 darab, de ez nem derült ki hirtelen a papírjáról, az elemrekeszt pedig nem bírtam kinyitni, de nem is érdekelt annyira. Aláírom a cserélhető akku előnyét, de ha egész nap kell használni a lámpát, akkor sokkal kényelmesebb rátenni a töltőállásra, mint az elemeket cserélgetni. Ezek a nagy fényerejű rúdlámpák 2-3 órát bírnak, van olyan, hogy nálunk szinte egész nap használatban van, és napközben 2x is feltöltjük. A jelenlegi lámpában egy spéci NiMH akkupakk van, a típusazonos egy vagyonba kerül a gyártótól, akksis céggel egyedi cellákból összerakatni szintén nem lenne kevés pénz (több, mint a lidl-lámpa...), magam pedig ponthegesztő nélkül nem állok neki. Egyelőre még elmegy, de időnként már zavaró, hogy hamar lemerül. Gondolkodtam a lítiumosításon is, de akkor kezelni kellene a feszültség-eltérést, és a töltőállomást is át kellene alakítani, ami nem lenne egyszerű. Egyébként ezt a mostani lámpát lassan 10 éve használjuk (nem napi szinten), ha ilyen időt kibír a beépített akku, akkor a fene fog ceruzaakkukkal szórakozni... A lidl lámpa annyiért nagyon jó (volt), higgyétek el. Az akkuja: lítium-ion 3,7 V , 4000 mAh (nem cserélhető), magyarul 90% hogy van benne egy hengeres lítium-cella, legegyszerűbb esetben egy 18650 amire behazudták a 4000 mAh-t, jobb esetben egy 26650, ami tényleg tud annyit. (Esetleg 2x18650, 2x2000 mAh.) A cserélhetőség szerencsés esetben csak akarat kérdése, ha elfárad az akku, akkor pár év múlva szét lehet bontani a lámpát, jó esetben erre nagy szétbarmolás nélkül van mód. Szintén szerencse kérdése, hogy van beletéve az akku, gyakran annyi a nagy truváj, hogy forrfület kell hegesztetni egy megfelelő cellára. Ilyet már 2x csináltam más gépben, azokban sem volt cserélhető az akku hivatalosan. Arra, hogy a led nem cserélhető, csak azt tudom mondani, hogy ez sztem nem az az árkategória, ahol ilyesmi játszik. Az elemlámpák többségében nem cserélhető, de én azért nem bánom, hogy már nem zsebtelepes, izzós elemlámpáknál kell vakoskodni, amikben még cserélhető volt minden.

    Hogy ON is legyek: megvettem a fent említett Parkside ütvefúrót (PSBM 750 B3), 8000 Ft. Kicsit csalódás, mégpedig azért, mert a kivitel igénytelensége már a nem tolerálható szintre csúszik le lassan. :( Hiába csak 8000 Ft, de ennyi pénzért azért rengeteg másik márkájú fúrógépet is lehet kapni, és nem csak full noname-eket. Kizártnak tartom, hogy az összes olcsó gép igénytelen lenne külsőre, pláne nem ennyire, mert egy ilyen "minőségűt" a tescoból sem hoz el az ember, ha kézbe tudta fogni. Ennek a Parkside-nak sorjás a háza, csúnyán lötyög a gombja, szétesik a koffer, hibás a márkafelirat festése... A Parkside fúrókalapácsom egy másik dimenzió minőségérzetben ehhez képest. Azért nem értem ezt, mert ha ezt a márkát reklámként, arculati elemként is használja a Lidl, akkor az ilyesmire éppenhogy kellene figyelni... Nem csak az számít, hogy 750 watt és csak nyócezer... Nagyon kínai az egész, na. Használni még nem tudtam, de egyébként üresben a hangja jó és nem aggasztóan könnyű a gép, a funkciói működnek. A fordulatszám-szabályozó tetszik, hogy nem csak a ravasz meghúzásával lehet adagolni, hanem egy külön tárcsa van a gép tetején amivel le lehet korlátozni Reméljük tartósan működni is fog ez a funkció... (Viszont olyan tejfölösdoboz-minőségű műanyag ez a tekerentyű, hogy jajj.) Az is gáz sztem, hogy a magyar használati utasítás hozza a szokásos bikkfanyelvet, pl. címlapon: "Az originál használati utasítás fordítása". Originál? :U Ha a 3 év alatt bármi kicsi baja is lesz, repül vissza a feladónak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák