Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Varlaisaran

    senior tag

    válasz katt777 #10626 üzenetére

    Ilyenre van lehetőség, vagyis mod. De ugye ezek nem globális módositások (vagy ahogy nevezik, overhaul-ok) csak itt-ott "befoltoznak", ilyen pl a 300ft crime detect (valakit megölsz, és range-en belül nincs tanú) , meg nemrég láttam mégegyet, ami a sneak-el kapcsolatos, miszerint mások valóban nem látnak ha jó a sneaked, és csak akkor adják hirül ha észrevesznek cselekmény közben. De akkor a szokott Oblis módon, hogy adott factionön belül még janibácsi kiskutyája is tudja azonnal.
    Elképzelhető hogy javitják az immersion-t (hirtelen nem találok más szót), talán - kiismerve a tulajdonságokat vagyis mit hogy módosít - használható is lenne. Sajnos az, hogy egy eventet ne vigyenek hírül, az nem lehetséges vanilla módon. Ugy oldották meg hogy a faction többi tagja is megkapja egyazon pillanatban, igy szimulálva az egységüket, illetve a "rumor" terjedését. Hogy ez ne következhessen be, megoldható lenne NPC klonozással, vagyis minden NPCnek lenne egy klónja, ami mind-mind külön független egyszemélyes faction lenne, őket pedig játék oldalról egy script kötné össze. Ezzel lehetőség nyílna, hogy pl utánaszaladj egy tanúnak, és vagy rábírod hogy hallgasson, vagy megölöd következmény nélkül. Vagyis feltétel kell ahhoz hogy a hirt továbbvigyék.

    Ez az obli legégetőbb problémája, hogy sok dolgot szimulál. Ha csinálsz egy questet, legyen mondjuk a Spirits have Lease, Anvilban. Feltámasztod Lorgren Benirust, majd sikerül legyőzni, szépen kicammogsz a házból, az összes NPC-nél ott van a dialog topic, hogy "lorgren Benirus blabla", és Carahil már össze is hívta a tanácsot, tud mindent, és kapod a rewardot. Nade hogy tudták meg?
    Vagy fejlődsz pl. conjuration-ben, ezt honnét tudja minden egyes ember, mert ugye mondják hogy "you smell of death blabla" Nincs átfedés, vannak factionök, ahol simán átír értékeket, ennek megfelelően veszi a topicokat, és irja át a dispokat. Ez meg sajnos low-level dolog, ugyanez van a Nehrimben és Skyrimben is.

    Én pl ezért hagytam abba az adabala2 quest részét, idegesítőek a korlátok, ami kisquestnél kb elmegy, de szövevényesebbeknél túl sok kompromisszumot kér.

    Hát tényleg nem egyszerű dolog, gondolom a game ipar is egy maffia. Feltünik valami kisember jó ötlettel, azt kifacsarják vagy megveszik. Ebbe nem gondoltam bele, ilyetén a "csinálj jobbat" dolgot kénytelen vagyok revideálni, ez talán lehetetlenebbnek tünik mint okosítani az Oblit :((( :D

    35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Új hozzászólás Aktív témák