Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Metalfan

    senior tag

    Sziasztok!
    Tegnap voltam az Orczy téren egy csomagom ügyében. A csomag az egyik barátomhoz lett címezve (neki van Paypal accountja - egyelőre), és a vámkezelésnél megakadt a dolog, mivel a posta nem kapott értéknyilvánító irományt a feladótól. Az ismerősöm megpróbálta az "enyém a cucc, utánam küldték az USÁ-ból" utat végigjárni, én inkább azt mondtam, hogy mivel jogilag nincs olyan opció, hogy saját cucc jön be küldföldről, ezért vagy szerezzünk írást a feladótól, vagy a Paypal tranzakcióról nyomtasson papírt. Az utóbbi lett.
    Szóval bementünk az Orczy térre, és mint kiderült, nemrég átköltözött a Ferihegy 2-re a vámhivatal postai kirendeltsége, holott a VPOP honlapján még az Orczy téri cím és ügyfélfogadási idő szerepel. Na jó, irány a Ferihegy (a portás hölgy kedvesen elmagyarázta a helyzetet, de pontosan ő sem tudta, hogy a Ferihegyen belül a 2-esre kell menni, ezért mi tettünk egy kört az 1-esen is próba cseresznye alapon). A Ferihegyen szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a posta épületében NINCS ügyfélfogadás, ügyféllel kizárólag telefonon és emailben érintkeznek. És itt van a gond: emailre nem válaszoltak már hetek óta, illetve a telefont sem vették fel, folyamatosan megy a zene és várni kell, de senki nem veszi fel a telefont. Végül ha már ott voltunk, akkor intézkedtek. Érdekes amúgy, hogy amíg várakoztunk, ugyanilyen ügyben jött egy másik ember is. Elméletileg max holnap kézbesítik a csomagot, a Paypalos papírt elfogadták.

    Tehát nekem a tanulság ebből:
    a) vagy keresel egy másik országbeli ismerőst, akivel aránylag gyakran találkozol, és az ő címére küldeted a csomagokat, vagy
    b) megkéred a feladót, hogy a csomaghoz feltétlenül mellékeljen egy képernyőmentést a Paypal tranzakcióról, és így elkerülsz egy hosszú és gyötrelmes szopást a postával.

    Remélem valaki hasznát tudja venni az infóknak, a lényeg, hogy mostmár fölösleges az Orczy térre menni

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák