Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mhorvat

    senior tag

    válasz Umbaumba #13328 üzenetére

    Előbbre hozta az aukció zárását, sőt gondolom hasonlóan a Vaterához, ha nem licitáltak rá, azonnal lejárttá teheti a terméket.

    Az utolsó másodperces licitnél gondolom arra gondolsz, hogy a nyerő licitre +1 eurót tennél rá. Ez csak úgy lehetséges, ha Te megsejted, hogy ő mennyit rakott rá maximum és arra +1 eurót teszel, ezt pedig beírod. Ha arra gondoltál, hogy bármennyit is ír be, Te 1 euróval többet adsz, az nem lenne túl jó, mert lehet, hogy egy vagyonos ember megtesz érte 500.000 eurót, akkor Te 500.001-et automatikusan, amit jó lenne, ha kifizetnél. Persze ha ilyen mennyiségű tőkével rendelkezel, akkor ez nem probléma.

    A rendszer működését legegyszerűbben egy példával lehet vázolni:

    Az eladó feltesz egy terméket 5 dolláros kezdőáron. Te azt mondod, hogy ennyit megadsz érte, ha előtted nem adtak meg érte ennyit, akkor Tiéd a nyerő licit, Tiéd a termék. Ámde jön egy másik vásárló, akinek 8 dollárt is megér, megteszi a licitet. A kulcs a dologban a licitlépcső, vagyis hogy mekkora egységenként lépkedhet felfelé az aukció. Tegyük fel, hogy 1 dollár a licitlépcső, ebben az esetben 6 dollárral jelenleg a másik vásárlóé a nyerő licit. A rendszer mindig a legalacsonyabb, de még nyerő licitet teszi meg neked. Te ugye csak annyit látsz, hogy 6 dollárral ő vezet (nem tudod, hogy 8 dollárt tett meg), így azt mondod, hogy neked megér 7-et. A 7 dollár kevés, mert korábban ennyit ő már rátett, így az aukció most felment 7 dollárra, de továbbra is a másik vásárló vezet. Most morcos leszel és ráraksz 20 dollárt, így a nyerő licit a Tiéd lett, 9 dolláron áll az aukció (azért 9, mivel 8 dollárt már korábban megért neki, ennél 1 egységgel többet kell adnod utólag). Ő ugye ekkor annyit lát, hogy elvesztette a nyerő tétet és 9 dollárral Te vezetsz. Ha most ő megrak 15 dollárt, akkor felmegy 15 dollárra a licit, természetesen még mindig Te vezetsz. Ha a Tiéd marad a nyerő licit, tehát maximum 20 dollárt adnak meg a termékért, akkor nyertél. Az utolsó másodperces licitálás igazából csak nagyon kapós, jó vételeknél szokott jellemző lenni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom, persze azt senki sem szereti, ha egy 1 hét múlva lejáró aukciónál mindjárt az első napon feltornázzák az árat annyira, amennyit én maximum megadnék érte (ez persze szintén nem jellemző, hiszen emberek teszik meg a tétjeiket, mindenki a lehető legolcsóbban akar hozzájutni a kiszemelt termékhez). Őőő, remélem kimerítő volt. :B

Új hozzászólás Aktív témák