- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz Teréz Atya #8550 üzenetére
Most nincsen előttem a kopter, se a kamera. De talán EZ? (SKU297226 JST XH)
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
cris78
őstag
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Teréz Atya
senior tag
Sajna nem, ez az akkukon a balancer plug. Tudom, mert van ilyenem.
Am. mi a tokert offtopic a kamera / kopterek video plugja? Johogy mar a hexak nem szamitanak off-nak.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Minstrel
senior tag
válasz Teréz Atya #8556 üzenetére
Nem igazán találtam jó képet a kamerák csatlakozóiról, de valami micro jst szerűség.
-
dudicukrasz
tag
válasz Teréz Atya #8556 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
válasz dudicukrasz #8558 üzenetére
Kiraly! Ez a Molex PicoBlade? Lehet tudni, hogy honnan szerezheto be?
Amit talaltam alin, ott 6 dolcsi volt 10 darab, azt hittem ezt is hozzam vagjak 1,5 dolcsiert mint a 10 piros JST csatlakozopart.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
dudicukrasz
tag
válasz Teréz Atya #8559 üzenetére
Hát sajnos fogalmam sincs többről,csak hogy ilyen,nézegettem a képeket,az ölemben a symával,ez az a csati,de többről fingom sincs.
50pár=14dolcsi,ennyit látok.
[ Szerkesztve ]
-
Hurkafej
aktív tag
Valakinek nincs felesleges JST csatlakozója? Kifizetném, vagy adnék másikat helyette, ha megérkezik az én rendelésem.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz wyattthoearp #8562 üzenetére
Ez komoly? Még száz forintot sem ér.
-
ViZion
félisten
válasz Teréz Atya #8549 üzenetére
Nem sértődöm meg, bár kicsit erős volt ilyen travi névvel poénkodni...
Az is megvan ugye, hogy a 750-es is csak 17 g? [link], az 1000-es 27 g, ami kamera nélkül 1 g extra súly -sőt ennyi sem, mert az akkufedelet is le kell dobni, de a védőkeretek sincsenek rárakva, ami szintén van pár g.
Erre jött a fentebbi kérdés, rákeresve ez 40 g (kevesebbre gondoltam valóban), egy próbát megérhet.
Ha nem dolgoznék, akkor megmérném együtt a kamera, memkártya, védőkeret kombót, h mégis mi súlya van. A szél a legnagyobb baja, dobálja erősen. Ma délután jó idő volt, nagyon jól repült, lebegni is tud így szélcsendben.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Pikachu24
aktív tag
válasz wyattthoearp #8565 üzenetére
Bocsi, nem figyeltem hogy vizion-nak írtad.
-
scarabaeus
őstag
Véletlenül bukkantam erre, ahogy nézem, még nem esett szó róla. Ebben a kocsiból készült videóban láttam, ott van a srác weblapjának a címe is. ProGo 280, GoPro cipelésére kihegyezett minimalista FPV racing drone. Bár úgy látom, ezt a verziót már abba is hagyta időközben, már újjal jön elő nemsokára.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Teréz Atya
senior tag
touché
Hmm, nekem ketsegeim vannak, h az Eachine akku ugyanugy 750-es es ugyanannyit nyom mint az 500-as Syma.
Negy dolgot tudok elkepzelni:
1. Kozmetikazott az akku teljesitmenye
2. Kozmetikazott a tomege
3. 1.+2.; dehogy valamit javitsanak 4.26 - 4.28 V-ra engedi az elektronika tolteni az akkut, mint a legtobb H8 mini eseteben
4. Fejlett akkut adnak nagyon olcson - > ha ez igaz akkor en is veszek, de sztem ennek nagyon alacsony a valoszinusege. Osszehasonlitas keppen a 700-as Dromida Ominus akksi 24g. Elektronikat nem tartalmaz.Masik meg az, h az emlitett Dromidaval repkedtem 1200-as akksival. A repulesi ido kitolodott, de a vegen csak szenvedett a gep. A hasznalhato repluesi ido, amikor nemcsak totyorogni lehetett meg 1-2 perccel volt hosszabb, mint a stock akkuval.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Hurkafej
aktív tag
válasz Teréz Atya #8569 üzenetére
Nekem a 650mAh syma akku 17gramm, az u807 akku is 650Mah és 19 gramm. Ezeket én mértem, nem internetes adatok.
-
ViZion
félisten
válasz Teréz Atya #8569 üzenetére
OK, meggyőztél, marad a kisebb akku, igazán azt bánom, h kamerásat vettem, mert sokat nem vártam tőle, de még így is csalódás... kuka gyakorlatilag.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
dudicukrasz
tag
válasz scarabaeus #8568 üzenetére
Mit is kellene itt nézni?
-
kimista
aktív tag
üdv
ha otthon akarnék egy fpv-t mókolni, ennyi cucc elég lenne?
transmitter, kamera, az egész a drón aksijáról. a képet pedig bedugom valamibe (telefonra valahogy rá lehet hekkelni?) olcsóbban és könnyebbet esetleg? vagy érdemes szettben venni egy kész cuccot? DIY kamerából is van ezer féle..Jackal, lehetne ez a köv témád. házi fpv
[ Szerkesztve ]
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Minstrel
senior tag
válasz scarabaeus #8568 üzenetére
Ez a 3D nyomtatott váz is hasonló, már kinyomtattattam, tavaszra összerakom talán. [Hovership MHQ2]
-
peestheee
tag
az alap kamerával készített képeket/videókat nem menti el a kártyára
x5c-ről van szó, rövid nyomásra képet csinál a jobb gombbal, hosszúra elkezdi meg befejezi a videót igaz?
a távot vagy a gépet kell előbb kikapcsolni, hogy megmaradjon a felvétel? -
HKorn
veterán
15k körül mit érdemes nézni ami kezdőnek megfelelő, de van benne tartalék későbbi fejlődéshez is?
Run&Ride
-
ViZion
félisten
15k-ig a kamera nélküli Syma X5C-1 nem rossz, nekem is ezt ajánlották. Kamerásat vettem, de a kamera minősége kuka. BG EU raktárból 12,5 k volt.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Jackal2
senior tag
válasz killerhagyma #8579 üzenetére
Hkorn: fejlesztési lehetőség a gépre értendő? Mert olyan nem nagyon van, esetleg lehet hozzá venni kamerát és FPV szettet, erre tökéletesen alkalmas a Syma X5.
- EU raktárból, Tiny Dealről
- FPV szett, BanggodrólAz a baj, hogy ha ezeket összeadod (30K) akkor már megint egy másik kategóriáról beszélünk. Ez így meg tovább a végtelenségig árban.
Azt is el kell döntenetek, hogy kültéri, beltéri, sportos vagy videós legyen, kicsi-e vagy nagy? Legyen valami speckó bennük, pl. hexakopter, Y3 elrendezés, air pressure sensor gravity control és még lehetne folytatni a végtelenségig a sort
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
Mert nagyon rossz minőségű a kamera, élvezhetetlen lesz a kép. Ha 25-ért akarsz mindenképpen kamerásat és FPV-zni is akarsz, akkor WLtoys V686G, vagy rádobsz még 7.000-et és 32.000-ért veszel egy Syma X8G-t.
Itt egy cikk arról, hogy mit lehet venni 25.000-ért ami kamerás.
Ha a kamerázást komolyan gondolod, akkor az úgy kezdődik, hogy 100.000.
- alap gép minimum 60K de inkább 70K
- 20 a gimbal
- 20 a kameraÉs még nincs FPV-d.
-
ViZion
félisten
Ahogy írták is előttem, nem az a baj, h van kamera, hanem az, hogy kb. az első kamerás (muhahahaaa) mobilok minőségét hozza.
Parancsolj, egy mai "kép". SW-vel húzza fel a méretét, az érzékelő sztem MPixelben nem is mérhető...
-
Teréz Atya
senior tag
Hat, csak annyit, hogy brushless gepek. Ajanlom az osszefoglalot.
Mas: amugy nagyon kezd az az erzesem lenni, hogy a Phantomnak lenyegeben nem nagyon van konkurenciaja a maga kategoriajaban. Ugy ertem, keszre van szerelve az egesz, kiveszed, mukodik, kamerazol. A kamera kepetol meg nem kap az ember sirogorcsot. Tevednek?
-
HKorn
veterán
válasz Jackal2 #8581 üzenetére
Köszi a tippeket. Egy H8 minim van most, irányítást tanulgatom, meg kóstolgatom a kopterezést. Eddig tetszik, azért gondolkodok rajta mi lehet a következő szint.
Lényeg hogy kezes legyen, H8-nál nagyobb, kamera nem kell. FPV nem lenne rossz, de gondolom az kicsit drágább móka.
Kint is használnám szélcsendben.
Run&Ride
-
Teréz Atya
senior tag
Epitsd at a H8 mini-t egy szammal nagyobbra.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #8590 üzenetére
Az atvitel 5.8 GHz, analog PAL / NTSC. Tehat kell vevo es egy monitor is. Mobilra talan at lehetne loni valami analog-digitalis konverterrel, de gozom sincs, hogy arulnak-e ilyet keszen, vagy neked kene valamit mokolni pl. egy Arduino-val.
Amirol tudom, hogy egy az egyben atlovi a kamera jelet mobilra az a DJI Lightbridge rendszere. De az meg nem 5 filler.Legolocsobb / egyszerubb a Syma aftermarket 5.8 gigas FPV-je. 2 het mulva referalok, h milyen. Sajat akkuja van, fuggetlen, tehat akar egy bilire is felszerelheto.
Ja, meg vannak a Wi-Fi kamerak, dehat a kesleltetesuk es hatotavjuk miatt a vicc es rossz vicc kozti tengelyen laviroznak.
[ Szerkesztve ]
-
jony77
tag
Nehezebb quadcoptereseknek lehet ez érdekes gépük megmentésére érdekében.
[Quadrocopter failsafe algorithm]
Arra lennék kíváncsi ha ilyen esetbe ,manualba elkezdenénk forgatni a gépet akkor is így reagál?
Elméletben igen,persze ha marad elég felhajtó erő?!Szerintem az ötlet nem rossz ,menteni a menthetőt -
ViZion
félisten
válasz dudicukrasz #8591 üzenetére
Nekem is kamerás van, az én mércémmel ezek nem képek... de gondolom ez szakmai ártalom is. Saját képet raktam fel, ráadásul már azt átméreteztem és közben kapott egy jpg zajszűrést is, de ettől még sz@r, tele artifactel, és láthatóan az interpolálásból adódó hibákkal.
"Poénnak ,kezdésnek teljesen jó." igen, ennyi.
-
Jackal2
senior tag
Szerintem ha meg akarsz tanulni repülni, meg trükköket csinálni, akkor egy számmal nagyobb, olcsó kopterre válts ami mozgékony, pl:
- Nihui U807
- XK Alien
- WLtoys V686 (az alap, ne vigyen terhet magával), csak nem tudom van-e belőle alap verzió- a Nihui a legsportosabb és a legrondább, viszont iszonyat olcsó
- az XK Alien a legkülönlegesebb (akar lenni) és jól is néz ki
- a WLtoys meg a szokásos variálhatóságot nyújtja, van belőle WIFI, FPV, meg mindenféle verzió (ahogy az XK-ra is áttehető, ugyan az a csatlakozókészlet)Én a Nihuit venném, annak lehet a legjobban nyomni
Esetleg ha kicsit több pénzed van, akkor a JJRC X1-et az már brushless.
-
tonyrulez
őstag
U807-hez néztem gyári kamerás videókat, nem mondanám annyira rosznak. 808 #16 kamerának azért jobb a képe, és ezt bármelyik quadra rá lehet tenni (már amelyik elbírja), U807 elvileg simán, úgyhogy inkább ilyet rendeltem mellé. Banggood-on ez 12k, 630 pont felhasználásával 10k felett lesz kicsivel, ezeket a pontokat pedig itt egy 10 nap alatt össze lehet szedni. Ennyit szerintem megér.
Kamera nélküli U807+808 #16 még bőven 26 alatt van. Legalábbis volt, most látom hogy GB-n felment az ára, de Banggoodon 11k az U807. Kettő együtt 22k.
Javítsatok ki ha ennyiért van jobb kombináció, nekem most ez lesz ha megjönnek jövőre[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest