-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Ugyanitt, a BC-nál a 0703-as mocik (19kkv-s) csatival szettben (4 db) csak 21.29 euró. Ilyen olcsón én még sehol nem láttam jó mocit. Még a Happymodell is 27 körül van. Akinek esetleg ilyen gépe van (Snapper 7 pl.)
..a 77mm-es frame 0.84 Euró. . (6g.)
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #63101 üzenetére
Valamit írtak, hogy az a váz egyedi, mintha itt a fórumon olvastam volna, már nem tudom mitől egyedi és mi nem passzol rá
Amúgy elég olcsón összelehet most rakni egy snapper szintű gépet. Itthon van pl lst s2 kamera, de szerintem a snapper nem nagy előrelépés a brushed vonalhoz képest.
-
Geller72
veterán
válasz syler123 #63102 üzenetére
"de szerintem a snapper nem nagy előrelépés a brushed vonalhoz képest."
-Az attól függ. Lassan annyiba adják a 8520-at, és lassan olyan olcsón a 19kkv-s 0703-at, hogy bizony jobban megéri az utóbbi. Ha mást nem nézek, akkor csak az élettartamot. A BC-nél ráadásul már 16 euró az FC hozzá. (F4) Nemrég 25 volt a kevés fc még, amelyik kicsit fejlettebb volt, usb slottal, stb. Talán úgy mondanám, hogy a kefés vonal is sokat fejlődött, de annak kb ennyi a vége, ahol most tart. Azért egy 716-os kefésnél lényegesen jobban viselkedik az 1s-es 0703-as 19kkv-s cucc. Arról nem beszélve, hogy ha a kamera is rajta van, az a 260-as akku nem nagy repidőt ad, és nem is olyan virgonc a gép. A Snappernek meg sem kottyan az az akku és a kamera) Ha a tanulási szinteket nézzük, nem rossz ez a vonal. Ha mindenki hajlandó lenne végigcsinálni, lényegesen egyszerűbb és olcsóbb lenne mindenkinek.
Egy kefés gép, 5-6 db 450-es akkukkal (8520 pl) kompletten, saját távval (azt azért sem számolom, mert gyakorlatilag a későbbiekben is jó lesz mindegyik géphez) cca. 50 euró, az 1s-es kefés meg 100. A 2s-es 0802-es több lesz egy picivel.
Ez szerintem egy jó belépő szint árban. Onnan feljebb úgy is minden lényegesen húzósabb lesz, ahogy a cucc komolyabb lesz. Én nemrég számoltam ki, hogy mondjuk a 3"-os, 5"-os (vagy 6"-os) gép mennyiben áll meg tartalék alkatrészekkel és 6 db akkuval együtt. Szép számok jöttek ki. . Akár stock, akár épített gépről van szó.
-
Geller72
veterán
válasz durkonorbi #63103 üzenetére
Én mindenhol paypallel fizetek, kivéve az alin. Én akkut nem innen vennék. BG-n GNB akkuk olcsóbbak. Párban vagy ha van, akkor nagyobb csomagban. Az uruav akkukat nem ismerem, de gyanúsan olcsók. Nincs 15 Euró az 5 db 550-es akku. A 10 db meg 28 Euró. Nem tudom. Én GNB-t hajtok, abból van egy csomó. Nincs különösebb bajom velük, de lehet, hogy bepróbálok egy csomag Uruav-ot is. Ha egy szezont lemennek már ok. .
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #63104 üzenetére
Nem kétlem a létjogosultságát. De pl nekem hogy van brushed 716-os, így annyira nem vonz az 1s brushless... Itt a kövi lépcső akkor a Trashcan, bár én ezekkel az udvar miatt bohóckodom, nem kell mennem sehová, de majd a 4 colossal megpróbálkozom itthon is, az úgyis ütni vágni való gép. Az a baj, hogy nálunk nagy a betonplacc, nehéz gép nagyon tud vágódni.
2 perc repidő nekem elég whoopal, van 5 akku, utána foglalkozok mással.[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz durkonorbi #63098 üzenetére
Szerintem nem halnak meg sokkal előbb a hv aksik. Nekem egy szezont majdnem kibírtak, pedig kínoztam őket rendesen (2.7v-ig hajtottam).
Elég nagy lökést ad a hv a gépnek és nem vagyok benne biztos hogy hamarabb megy tönkre, mint egy eachine. De ha azt valasztod, a 45c-s gyárinál nincs jobb. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz syler123 #63102 üzenetére
Én voltam aki szólt korábban erről a vázról....
Az a baj, hogy nem jó hozzá csak a Boldclash moci. Vagy alakítani kell rajta, de elég nyúlós műanyag, nem könnyű. Nem ajánlom, inkább másik vázat.Geller72: Elég jó az Uarav aksi is, én most pont olyanokat is hajtok.
[ Szerkesztve ]
-
durkonorbi
tag
válasz SpydeR3412 #63110 üzenetére
Ma megrendelten a 6db-os 45c szettet, meglatjuk mire jutok veluk, nagy baj mar akkor nem lehet...
-
durkonorbi
tag
Ezek a betafpv mocik vajon vannak olyan jok mint a boldclash mocik, amit a H67hez linkeltetek:
https://s.click.aliexpress.com/e/cGpsuEaG
-
durkonorbi
tag
válasz durkonorbi #63114 üzenetére
....de mindegy is, megrendeltem a BC-t ...
-
Gézengúz
addikt
Hát én belecsaptam a közepébe egy Xiaomi 4k-val, mivel írtátok, hogy érdemes olcsóval kezdeni ezért nagyon óvatos vagyok vele kapcsolatban. Lassan haladok vele, talán így nem verem oda sehová.
Hangot mivel a legegyszerűbb-érdemesebb a videó mellé vágni?
-
twine
veterán
válasz Geller72 #63099 üzenetére
Kamerát egyelőre nem rendeltem...És szemüveget sem..."hej ráérünk arra még"
Aksit akartam még legalább 2-3db-ot,de mind "sold out" a honlapon, egyelőre marad a 3aksis szett....
+motor szettet akartam rendelni, illetve propellereket...
De vicces, mert miközben "túrtam" utánuk, találtam a honlapon egy frame kit nevezetű csomagot, amiben van még 2db frame, 2*2motor, +8db prop...és mindez a 2*2motor árában
így allinone meglett minden...Kardozhatja a gyerek, lesz csere alkatrész....
Meg egy kis dobozka,nem egész haccázé' , hogy kulturáltan álljon a szett a szekrényben, ne úgy beb@szva a mindenesbe mint most az E010
És az egész nem volt 10.000.-HuF...Ha mégis elkap a hév és rendelek szemüveget, akkor valszeg én is ezt a gyári kamera szettet veszem majd...valóban egyszerűbb,,,csak feldobni két csavarral, csati a helyére 'oszt viszonlátás...nem kell "heggesztgetni" , meg pötsölni vele....
-
vandor01
őstag
itt az uj 2" csapattag....
alfarc fs95s frame
14gramm 21mm-es oszlopok es kenyelmesen fer foxer/runcam
elég jol dontheto es vedett a kamera!
egyebek
Cam Foxer
Receiver XM+
Prop Emax Avan
VTX eachine vtx02
Moci FS1104(KV7500
Torony Emax F3 magnum 12/15A 2-4S
460-as low esr kondi es JMT L-C Power FilterCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
fuze
őstag
Sikerült elnyomkodni a mikulás drónt és nem tudjuk visszakapcsolni a headless módot. Hogyan kell? A manualból nem egyértelmű, hiába próbáltam a leírtakat.
adms.hu | UI Designer
-
ezoltan
tag
válasz syler123 #63100 üzenetére
Nagyon sokáig használtam x6b-t,gyakorlatilag az első adandó alkalommal erre cseréltem anno az első gépem vevőjét,aztán mind ezt a típust kapta.
100%-ban pozitív tapasztalataim vannak vele.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
opti06
aktív tag
Sziasztok, van egy istd q6+ om, autó akkut szeretnék vele tölteni, van valami leírás, hogy kell arra beállítani? 12v55Ah
-
twine
veterán
válasz SpydeR3412 #63124 üzenetére
Nem a gyereknek lesz, hanem nekem
Ő csak lekardozza, vagy egyszerűen leüti kergetőzés közben ha nem vagyok elég ügyes...
De bevallom, nekem is mindegy....az "alap" motor is lényegesen erősebb mint az e010-ben...Illetve adódik a kérdés...:
"de azok a gyengébb motorok."
Minél gyengébbek?
Mert a BoldClash BWhoop B03 Pro Micro Drone 3 x Battery csomagban ezt írják a specifikációban:
"Motor Size: 716, 61500rpm(3.7 V)"A BoldClash Bwhoop B03 Pro-08 68mm Micro Whoop Frame kit-ben a specifikációban pedig ezt írják a motorhoz:
" RPM: 70000rpm (4.2V) / 61500rpm (3.7V)"Tehát elvileg hozza ugyanazt mint a gyári szettben a motor....
Vagy nemAztán látom, van piros csatis, meg fehér csatis 716-os motor a külön rendelhető szettekben...Először azt hittem átverés a specifikáció, és igazad van gyengébb a "frame kites" motor mert piros csatis.....
Aztán látom, hogy a "coming soon" 70000Rpm-es motor is piros csatis.....(hol a beleszédülős smiley?)Áruljátok el a titkot...honnan lehet tudni, hogy melyik erősebb , vagy gyengébb?
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Ha lehúzod az akkut akkor nem marad abban szerintem.
Nem gyro kalibráció kellene inkább?[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
őstag
Sziasztok! Ehhez mit szóltok? Milyen gépek ezek?
Üdv: Mcrazy
-
vandor01
őstag
válasz Mcrazy #63133 üzenetére
tuningolt INAVos police editions H8 minik?
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
őstag
válasz SpydeR3412 #63136 üzenetére
Gyanítottam én is, hogy kamu. Az egész leírás tele van falsh adatokkal.
Üdv: Mcrazy
-
Markizmark
addikt
válasz SpydeR3412 #63136 üzenetére
Ja, függőlegesen lefelé, 400km mély szakadékba esetleg.
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Geller72
veterán
Tudja valaki, hogyan szedem elő (újra) vagy hova tűnt a DLC Custom Level Pack az FPV Freerider recharched-ből? Eddig ha jól rémlik, a választható mapok közt volt egy olyan, hogy custom level pack, de most nincs, csak a map editor. Elég régen nem vettem elő, de meg akartam mutatni egy havernak, és pont sehol nem találom. Steamen vettem még all in, elvileg a Steam szerint a könyvtáramban is van, de semmi.
Any idea? -
AMDaZERG_1
senior tag
Az egyik haveromtól megvettem az elektronikáját (ESC és FC) mivel ugyan olyanokat használok az ORTUS-245 gépemben.
Egy Tekko32 4in1 és Kakute F7.
Egyszer lezuhant, aztán motorokat cserélt, és beforrasztott egy LED sort, ami nem sikerült túl jól.
Az egyik motorja nem indult el neki, és beparázott. Eleső nekifutásra abban egyeztünk meg, hogy megcsinálom neki, de mondta, hogy csak addig használná, míg megérkezik az új, mert rendel újat és nem akar kockáztatni. Ezek után felajánlottam 10ezret és olyan dolgokat, amik neki hasznosak nekem meg nem (Lizard váz, propellervédők...).
Átvizsgáltam a dolgokat és az ESC-n egy forrasz gumót találtam olyan helyen, ahol nem kellett volna lennie.
Sajna a Tekko32-ben az egyik MOSFET kupukant. Pótolható lenne, de a forraszgumó eltávolításakor egy pici alkatrész is lejött.
Az FC szerencsére teljesen hibátlan!
A kérdésem, hogy netán cserélem a MOSFET-et, de ez a kis (gyanítom SMD kondi) hiányzik róla zavar valamit?
a piros karika közepén lévő mustársárga SMDOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
syler123
veterán
Van itt valakinek Wizard x220? Ha igen, megszeretném kérni hogy mérje meg a csavarok közötti távolságot elől a tetején a 4 csavar amire a kameratartót lehetne fogatni. Nekem egy ZMR Exlipse 210 vázam van, arra szeretnék nyomtatni kameratartót és talán jó is rá a wizard-os.
3,2cm * 4,15cm nálam a távolság a csavarok közepétől.
Egy ilyen tartó jó is lenne nekem. Ha nem passzol, akkor Blenderben alkotok egyet.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz ezoltan #63142 üzenetére
Ezek szerint megérkeztek...
Írtad sokan panaszkodnak, hogy lassan jön...
A lassú szerintem nem ez, hanem az, amit a GearBest csinál.
2018.11.23-án megrendeltem egy R-XSR vevőt. A mai napig nem hagyta még el az országot! Na, ez már lassú!
Vélemény az antennákról? (én elégedett vagyok velük)[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #63144 üzenetére
Ha novemberben rendelted meg és még nem érkezett meg, nem igazán értem, mire vársz...?. Rég letelt minden határidő, amire várni kell. Én ezt sokkal előbb simán refundolom már. Főleg, ha igazolni sem tudja, hogy egyáltalán elküldte. Azonnal nyitnék egy tickettet paypalen, mielőtt kifutsz az időből. HA adott időn belül nem reagálnak a paypalnek (nem szoktak) már durrantja is vissza a lóvéd a paypal kérdés nélkül. Ma jött meg egy BG-s lóvém, folyamatban van másik kettő, de egyről szintén ma jött értesítés, hogy mivel nem reagáltak a megkeresésre, az ügyet lezárják és utalják a lóvét. Nem kell mindig megvárni, azt az időt, amit a shopok kamuznak. A feladásnak eleve van egy szűk időintervalluma. Ha azt írja, hogy 24 óra, akkor ha 24 óra múlva sem küldte el, te már akkor kérhetsz akár full refundot is. .
-
syler123
veterán
válasz AMDaZERG_1 #63143 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor nem passzol, marad a Blender.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Geller72 #63145 üzenetére
Amiért nem csapkodom náluk az ajtót megmagyarázza, hogy 5 359Ft -ért vettem kuponnal.
Jelenleg az ára BG-n 7 063Ft. És még úgysincs szezon. Hónap végén már csapkodni fogom az ajtajukat!
Eleinte pofáztam, de mondták, hogy nem tudnak megegyezni a gyártóval, és, ha kérem visszafizetik.
Tehát még várok, csak fura, hogy jönnek a levelei, meg FB-n ajánlgatják a terméket, ami nincs is nekikOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #63147 üzenetére
Az addig ok, de majd ha elbukod, mert kifutottál az időből, akkor már hiába is akarnád csapkodni az asztalt.. De te tudod. Ha novembertől lassan márciusig nem tudták feladni, akkro azt hiszem el kellene engedned és megvenni akár többért is, ha van. Hiába írja ki valaki, hogy 5 forint, ha nincs neki. A legtöbb nagykerrel pont ez a baj. Itthon is, nem csak ott. Van most megint 2 cuccom, amit még a kínai újév előtt egy két nappal vettem és még mindig processing státuszban vannak, de megvárom vele az ünnep végét. És bizony, ha péntekig nem adják fel, nyomok egy refundot kapásból. Sokszor ennyi elég nekik ahhoz, hogy észhez térjenek. .
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #63147 üzenetére
en meg a BG-en vettem egy nagyobb csomagot az 1x hasznalatos 20%-os koddal.... nem igyekeznek postazni a cuccot Jan 21 ota annak ellenere, hogy minden termékre 1-3napos hatarido van irva! miert erzem azt hogy nem szeretnének fulig mosolyogva nagy kedvezményt adni?? szerintem a refundra jatszanak ra.... azt a parasz majd megveszi dragabban ha annyira kell neki! en is kivarom a jovohetfot... hagy BUEKoljanak februar 14-ig azt jozanodjanak ki.... es mehet a cucc a postazoba!
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest