- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wazo
aktív tag
válasz Kiglerx #29799 üzenetére
Syma x5hw-1 atom stabil két napja jött meg. Felszállás után az 5 éves fiam is tudja irányítani. :-)
Nagyobb kamerát nem bír el szerintem. Akkor x8.[ Szerkesztve ]
acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)
-
marosia
újonc
Kedves Fórumtagok!
Előre is elnézést kérek mindenkitől, amiért amatőr kérdésekkel töltöm a fórumot!
Drón vásárlását tervezem. Elsődleges célom nem a fotózás/videózás, hanem egy Raspberry Pi magasba emelése.
Az alábbi elvárásaim lennének:1. kb 200 gramm hasznos terhet szeretnék cipeltetni és stabilan tartani a géppel.
2. szeretném, ha a drón biztosítaná az áramforrást a raspberry működéséhez (kb. 5 perc üzemidő), 5V bemenő feszülségre és 2 A (igen, tudom, ez nagyon sok) van szüksége a számítógépnek.
3. a talaj és a gép hasa között legyen egy min. 6 centis hely a teher felfüggesztéséhez.Egyéb elvárásaim (műrepülő tulajdonság, kamera stb.) nincsenek. A keret: 30 ezer Ft.
Kérdés: véleményetek szerint milyen típusú drón elégíti ki leginkább az elvárásaimat?
kérdés2: ha az alap gép akksija nem elég a feladathoz, milyen akkumulátorra cseréljem a gyárit?Előre is köszönöm a tanácsokat!
üdv
Andris
-
faresz5
senior tag
válasz marosia #29803 üzenetére
Első gond a 30 ezerft ,A tömeg nem gond, de szerintem 5v-n nem ad le stabilan 2A-t. Sőt a rasberry pi 3 nak nem is elég a 2A.
Nem erre tervezték. Ha meg le is adna, kva gyorsan lemerülne az adott aksi. 50k-s belépő kategóriás (ami tud emelni súlyt.) quadkopterekben 5400mah-s(csak az aksi kb 8000Ft,gép távirányító még sehol) aksi van, 20perc repidőben.
Erre a célra saját gépet kellene építeni, ami nem 30k-.
Persze ez csak saját vélemény a többiek majd kiigazítanak ha nincsen mindenben igazam.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz shaddam #29795 üzenetére
Kb. mindenki, aki Falcon 180-at hasznal. A kingkong 210GT asszem 4 milis egybelapon van. Szerintem azt sem kell nagyon felteni. Ahogy neztem, a 220-as alien koppincsok 120-130g-ot nyomnak, a 210-es qav210 koppintasok meg kb. 90g-ot. Elobbinel lehet kart cserelni, utobbi joval konnyebb.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kimista
aktív tag
válasz Kiglerx #29799 üzenetére
syma x8, ha akciókamera kell, azalá nem érdemes menni.
Ha az x8 csak második gép lenne, akkor elsőnek egy nano vagy mini gépet ajánlanék. cx10-en van wifi fpv, igaz semmire se jó, csak arra hogy lásd ez nem az amit te szeretnél.
x5-nek is van fpv szettje, de telorol nem irányítható egyik se, mert hulladék úgy az irányítás. a telón a képet pedig csak wifi fpv-vel kapod meg, ami kb 5 méterig működik. utána már 5.8g kell, ami meg pénz.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
kimista
aktív tag
ha stabilan akarod tartani, akkor nagy propellerek kellenek, nagy motorokkal.
200 gram az kb egy akciókamera súlya, tartalékkal.
lábat olyat raksz amit akarsz, itt a kérdéses rész az aksi lesz,ha növeled az aksit, nő a gép súlya, kisebb üzemidő.. az X8 talán jó lenne, de ha már másik aksit raksz bele, nem fogja bírni.. ha 5v kell akkor kell mellé egy bec is, talán egy külön aksi is jó lenne.. ezt így mind 30ezerből.. háát....
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
shaddam
aktív tag
válasz Teréz Atya #29805 üzenetére
Jaja a kingkongot néztem, a kamera felfogatása tetszik is nagyon
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Jackal2
senior tag
Ez alsó hangon 200.000 Ft, amit szeretnél.
De ez ennél komplexebb. Ha mindent lefosztunk róla, akkor egy Cheerson CX-20 vagy egy XK Detect alap verziója jó lehet (inkább az utóbbi), ott elég nagy az akksi is és vannak kimenetei, amin már lehet játszani a feszkóval.
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
Hasznalt DJI Phantom 1, kis szerencsevel 2. Kamera, gimbal nem fog kelleni.
5V-ra egy 3A terhelesu UBEC az akkurol hajtva. Phantom 1 nem okosakksis, megeteted az akku JST csatijarol az UBEC-et.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
SpydeR3412
aktív tag
Az Eachine e010-hez látott valaki aksi csitit?
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #29815 üzenetére
Olvasgattam az rcgroups topikját, lehet jobb kicserélni egy másik járatosra.
(#29802) szacsee:
Azt is meg lehet csinálni DIY módon.
Egy példa teljesen nulláról.
Ezeknek a moduloknak van egy sarkalatos pontja, annyi protokollt tudnak, hogy már nem tudják "fejben" tartani. Mindenkinek ki kell válogatni és lefordítani azokat amelyekre szüksége van.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Zoty4
őstag
válasz Benjami #29814 üzenetére
ez amit linkeltél inkább a eachine 010-hez való, nekem az a szélesebb verzio kéne, amilyen az x5c-nek kell
Ehhez anya csati
nem értem minek ennyi szabvány, még a nevüket se tudjuk megjegyezni[ Szerkesztve ]
-
-
vandor01
őstag
Eachine e010 re milyen kis kamera tarto es antenna vedot hasznaltok?
a tesztekben vannak fasza muanyag cuccok de arulni nem latom sehol..
vagy vmi specko neve van? tudna vki linkelni ide vmi ilyesmit?esetleg csak 3D nyomtatoval lehet otthon fusiban kesziteni???
vagy faragjuk vmi muanyag lapbol? perszer ez sem kizartCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
qqzs
őstag
Ajaj...
EASA's Prototype Commision Regulation on Unmanned Aircraft Operations will destroy the European drone industry by limiting drones to 50m and 100m away from the operator in hardware! Homebuilt model aircraft and drones to be limited to 250g!
magyarazat , van peticio isroviden 50-100 meteres hardware korlatozas az uzemeltetotol. es 250g max hatar az othon epitett dronokra
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
vandor01
őstag
na ja EU-s faszsag lesz... dronok limitalva regelve korlatozva etc...
a pakiarabnegrok meg regeles nelkul korlatlanul johetnek az EU-ba!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
Tudod az ilyen szabályozásokkal csak egy gond van, az hogy aki repülni, filmezni akar tiltott veszélyes helyeken az továbbra is megteszi majd.
Csak a többi felhasználót szívatják meg vele, de rendesen.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Allien
veterán
Ez jelenleg kivitelezhetetlen. Ok, lekorlátozzák MAJD a drónokat, de ugye ezt terepen hogyan gondolták lemérni? Van/lesz egy táv nálam, meg egy drón, és no gps benne (pl X251). A táv lehet, hogy elviekben csak 50m-ig megy a jellel, de ugye, mi van, ha updatelem? Azt hogyan gondolták (lemérni)?
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
tonyrulez
őstag
Megjött a 8000-ért vett CX30S. A drón olyan amilyen, de a kamera... Vicc, hogy 8000HUF-os drónhoz kapott FPV kamerának jobb képe van mint a 10000-ért vett #16v3 kulcskamerának. A kamera csatija belemegy az U807 kameracsatijába (gondolom szabvány ez is), arra is van FPV Iagz felvételt indítani nem tudok, mert az U807 felvételindítója az FPV csatornát állítja át, de élőben jó nézni. Igaz FPS elég alacsony.
4 8 15 16 23 42
-
medvegy
aktív tag
Ez volt már? P4 vs. Mavic Pro, 4k felvétel. Azt hiszem ez elég jól mutatja, hogy a Mavic nem a Phantom sorozat ellenfele.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
tonyrulez
őstag
válasz medvegy #29827 üzenetére
Itt még mindig el volt állítva a Mavic fókusza, ennél azért élesebb a kép. update itt
4 8 15 16 23 42
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Amit írtam a múltkor hogy nincs fresnel lencse [ebben] tévedtem, mert jól megnézve az lehet benne, csak nem sokat ér szerintem.
A másik, ha felvételt csinálok vele, van akkora lagg hogy csak na.
Volt hogy eléggé elvesztettem az orientációt, mert a gép már nem azt csinálta mint amit láttam a kijelzőn(néha majdnem Wifi szint volt).
A kép minősége szerintem nagyon hitvány, lehet jobb lencse javítana rajta, de ezt ugye nem tudhatom.
[Ennek] fényévekkel szebb képe van, sokkal tisztább élesebb.
Majd ehhez kérek segítséget, hogy [ezt] hogyan tudom rákötni(már valahol láttam hogy rá volt kötve).
Csináltam kicsi felvételt, majd feltöltöm és mutatom.
Valaki más is írhatna a szemüvegről, hogy nála hogy vált be, mert nem hiszem hogy csak én vettem meg ezt az izét.Más.
Van kis/nagy gondom a Runnerral, mégpedig repülés közben olyan hogy is írjam, mikor kihagyogat a gyújtás, vagy üzemanyag ellátás problémák vannak, akadozik, kihagyogat, rángat néha(értitek ugye?).
Most ez mitől lehet, vezérlés, ESC hiba, vagy mi van vele?
Ha csak felszállok lebegek akkor nem veszem észre, de repülés közben igen, és a hangján is hallani.
Valaki segíthetne ha tud, hogy mit nézzek, vagy vegyek hozzá ha kell.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #29829 üzenetére
A rövidke kép "összehasonlító" [videócska] elérhető ha érdekel valakit, csak telóval készült, így elég gyatra a minősége.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
DanDeR
csendes tag
Cimborám meg reptette a h8 minit 8.emelet erkélyen landolt :-D a tulaj véletlen a gazdasági igazgató a cégnél ahol dolgozom poén hogy el utazott. Ott alszik a kicsike az erkélyen egy darabig :-D
-
vandor01
őstag
válasz kriszbon #29830 üzenetére
de igy is latszik hogy a KDS Kylin-nek jobb élesebb a képe....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
medvegy
aktív tag
Nagy sokára megjött az X100-am (még a GB akcióban rendelt). Csak szobában próbálgattam egyelőre, így elsőre bejövős nagyon. Messze a legigényesebb micro quad-om (H8 Mini 3D és Fluoreon H101 járt még régebben nálam). Hétvégén viszem a mezőre meghajtani.
Találtam elfekvőben 2 db 260-as (30C) H8 Mini 3D aksit otthon. Belemegy az X100-ba, igaz, kicsit hajlik az aksi tartó műanyag, mert magasabb de keskenyebb mint a gyári. Nem tudom mennyit repül velük, mert nem voltak fullra töltve, de a 4-5 percnek sztem meg kellene lennie...
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
kriszbon
őstag
Azzal én nem sokra megyek, mert a KDS szemüvegen nincs semmiféle kimenet, valahova rá kellene forrasztani a madzagot, de hova?
Csináltam a múltkor pár képet a beléről, de most meg nem találom az istenért sem.Megtaláltam.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Feltöltöttem azt a [videót] amit rögzített a szemüveg.
Úgy kb. ilyen minőségben is látni vele, néha van fekete kép kihagyásai(írták máshol is) fehér vagy világos hátterek meg bepöttyöződnek, néha sokkal jobban mint itt az a kicsi a felvételen.
Egyrészt a felvétel azért szakadozik, mert így csinálja a felvételt, másrészt amit írtam hogy kihagyogat a gép, az is benne van.
Úgy 2:00 után mikor fordulok azok a billegések rángatások is a gép végett van, de mi okozhatja vajon?
Szerintem nincs szép képe ennek a szemüvegnek, persze ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Gyors kérdés, gyors válasz kellene: A falcon 180on a video adóra kapcsolódó 12v eltünt a pdbről, mindhárom lehetséges bekötési pontról. wtf? Ha az esc 12v-ra kötöm rá közvetlen, abból lehet baj?
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Allien
veterán
Mondjuk, érdekes ez a szemcsi, mert pl GearBest-n MÁS a neve...
JJRC JJPRO
Mondjuk, az ára egyforma még, elvileg a BG-nél október 1-ig ennyi, utána 99 dolcsi lesz. Már elvileg...
Más a GB-s antennája, ennyit látok, illetve, a KDS-n nincsenek feliratozva a gombok?[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
Mi a toknek a dvr-en keresztul nezed az fpv kepet? Legjobboldalibb gomb megnyom es voila 60 fps, eles kep, mikozben a kamera piktogramok sem foglaljak el a kepet..
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #29840 üzenetére
Gondom azért néztem így mert felvettem amit látok. Vagy lehet másképpen is felvenni?
[ Szerkesztve ]
-
-
vandor01
őstag
vki okositson ki mi a különbseg a 2 camera között...
azt látom egyiken 3 masikon 2 eres kábel van....
tulajdonképen kábelre mi szukseg? hisz önnálo aksija van!
szerintem ugyanaz csak máshova rendelték... x251-re raknám fől!
egyik: syma/x1
masik: C4002az elsőt még lehet rendelni a második már kifutott....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz KaiotEch #29845 üzenetére
miután a kamera fent van mehetnek a fara....
online közvetitem neked hol vannak
15+5ért mászhatsz fel értüka héten csak 1db flout akasztottam egy fa tetejére
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #29837 üzenetére
Merj ra a 7812-es ic-re, ez allitja elo a 12v-ot. Nincs megporkolodve vagy nincs rovidre zarva? Forrasztas jo?
Ha nem megy, akkor csere, filleres tetel. Alin is kapni vagy barmely elektromuszereszboltban.
A vevok altalaban kibirjak a 4s-t, de nemtom h a falcon-e is vajon. De valami filtereles kelleni fog, mert az esc-ek eleg nagy zajt csinalnak.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
mobbo
senior tag
a dji-t elárasztották a kérdések casey videói után, hogy tényleg homályosabb lesz e a videó
aminek valljuk be semmi értelme 2016ban
a dji fel is rakott egy editálatlan felvételt amit egy mavic prototipus csináltszerintem nem lesz ezzel baj, csak casey kifogott valami lencse/focus hibás darabot (ami meg a dji-nak ciki, hogy ilyet kiadnak tesztre)
-
molnigee
aktív tag
Én is pont most kötöttem eachine dvr-t az eachine ev800-ra.
firmware frissítést csináltam, gondolom menüben kellene a felbontást állítani, csak nincs mire rákötnömKéne egy normális páka mi?
Teréz Atya: azt írja banggoodon, a videó adóra: Operating Voltage: 7V-24V, akkor a 4s-t bírnia kell.
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás