- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
Olcsi
senior tag
Tudna valaki segíteni abban, hova lehet feltölteni teljes méretben, vagy legalábbis élvezhető méretben panorámaképeket? Pl picasa-ban, flickr-en nagyon kicsiben jelennek meg...
-
szaby_gyerek
tag
(#39853) Olcsi: Picasaban meg lehet nézni eredeti méretben is a képeket, csak rá kell kattintani a nagyításra.
(#39844) Slowman: Egyetértek cOxeR-rel, tényleg ráférne az utómunka szinte mindegyikre. Sötétek a képeid. De egyébként az első, a hatodik és a nyolcadik egész jó kép lenne.
(#39840) cOxeR: Szép kép, nagyon kellemesek a színek. Érdekes, hogy a házakból még nem nagyon jönnek fények, csak a közvilágítás van felkapcsolva. Szokatlan egy esti képhez képest.
-
cOxeR
Ármester
(#39851) máyköl, (#39855) szaby_gyerek
Köszönöm.fi:zi'k ezért szoktam én is, meg mások is legalább 2 expot csinálni, és gyorsba visszanézni, hogy tényleg ott van-e a fókusz ahova szántam. (pedig nekem kifejezetten jó objektívparkom van)
szaby_gyerek
Nekem ez nagyon fel se tűnt, valószínűleg azért, mert pont abban a pillanatban kapcsolták fel a közvilágítást, mikor ezt készitettem, és egy jó tengerparti kisfalucska lakói ilyenkor kint beszélgetnek a parton. -
Slowman
aktív tag
válasz szaby_gyerek #39855 üzenetére
Kösz a véleményeket. Nem vittem túlzásba az utómunkát az tény, nem éreztem szükségét. LR-be konvertáltam és kb ennyi. Egyedül az elsőnél szórakoztam kicsit PS-be.
Most nem tudom, hogy az én monitorom túl világos, bár ezt nem hinném mert minden más képet jól exponáltnak látok és még régebben volt kalibrálva is, de szvsz ez már elmászhatott. Annyit tudnátok segíteni esetleg, hogy most az egész kép alulexponált vagy csak bizonyos részek? -
csokimikulas
tag
Sziasztok. Bár ez nem tartozik teljesen ide, de szeretnénk ma csillagokat fotózni. Nikon D300-am van, és az lenne a kérdésem, hogy a B-záridő idejét lehet állítani? És, ha igen, hol? Valószínűleg oltári baromságot kérdezek.
-
csokimikulas
tag
Ja, és tudom, hogy a B-záridő úgy működik, hogyha lenyomom a gombot akkor addig exponál, amíg fel nem engedem, csak nem szeretném, ha bemozdulna a gép és érdekelne, hogy meg lehet-e oldani időzítővel valahogy.
-
Sucuka
senior tag
válasz csokimikulas #39860 üzenetére
Szia!
Ahhoz, hogy a B záridőt hatékonyan ki tudd használni, vezetékes távkioldót kell a géphez kapcsolni (ennek beakasztható a gombja), mert ha szabad kézzel több percet kell nyomva tartani az exponálógombot, abból semmi jó nem fog kisülni, mivel begörcsölhet a kezed, bemozdulhat az állványon a gép stb.
Javaslom, hogy a hosszú záridős expozíciós lehetőségeket nézd meg a gépkönyvben, mert lehet, hogy van olyan, hogy időzíthető a zár.Olyan is létezik, hogy időzíthető vezetékes távkioldó, csak nem tudom, hogy itthon milyen áron, és hol kapható. A gyári Nikonnak borsos ára van, utángyártottból meg nem biztos, hogy "azonnal" tudsz szerezni. Esetleg érdeklődj, hátha tud valaki kölcsönbe adni egyet.
A D300-nak kör alakú 10 tűs rendszercsatlakozója van, ezt az egy dolgot biztosan tudom...[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz csokimikulas #39860 üzenetére
Csillagokat, vagy csillagmozgást szeretnél fényképezni?
-
Karima
őstag
válasz csokimikulas #39864 üzenetére
Értem! Az nem tudom mi
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Sucuka
senior tag
válasz csokimikulas #39866 üzenetére
Nem semmi dologra vállalkoztál, azt meg kell hagyni.
Gondolom a műholdpályák ismerete nem árthat hozzá, ugye? -
Slowman
aktív tag
válasz csokimikulas #39861 üzenetére
vezetékes vagy rádiós kioldóval. nekem van egy tök egyszerű vezetékes kis kioldóm még ingyen kaptam a géphez akcióba mikor vettem. van rajta egy kis pöcök amivel beragasztja az expogombot a kioldón és addig tartja amíg ki nem oldod azzal a pöcökkel. otthagyhatod meg akármi. beállítasz egy figyelmeztetést a több perces expónál és majd visszamész akkor és kioldod.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
-
aldebaran
őstag
válasz Karima #39872 üzenetére
És honnan tudtad, hogy ott lesz a műhold és meg fog rajta csillanni a Nap fénye?
Hát kész vagyok, hogy valaki feldobja, hogy műholdat akar fényképezni, te meg pár órával később meg is valósítod ilyen mesterien.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
kiskornel
addikt
(#39844) Slowman: szép hely. 3-4 tetszik. Ahogy írják, ki kellene világosítani kicsit a sötét helyeket. Nem a legideálisabb napszakban sikerült fotóznod őket. Jó még a 8.
(#39855) szaby_gyerek: ezekből a 2. ragadott meg.
(#39866) csokimikulas: Hehe... ha már nem lehet használni, legalább a műholdjának a becsillanását le lehet fényképezni.
Haverom mesélte, hogy anno Taszáron megpróbálták az amcsik belőni az egyiket. Nem ment nekik... kiderült, hogy 3 országba nem lehet használni ilyen rendszert. Kettő közülük terroristafészek volt, a harmadik pedig kis országunk. Van egy olyan törvényünk, hogy mindennek (NBH) lehallgathatónak kell lennie... na ezt nem tudták megoldani.(#39840) cOxeR: Szép hely. A kép tökéletesen visszaadja. Az előtéren meg ne bánkódj...
(#39822) rumos14: változatlanul azt mondom, szép, érdekes hely. Csodálatos fotók.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Karima
őstag
válasz aldebaran #39873 üzenetére
Rákerestem neten, hogy hogy is kéne ezt csinálni, és ez alapján megpróbáltam.
-
csokimikulas
tag
Mi egy Iridium flare nevű iPhone-os programmal tudtuk kideríteni, hogy mikor hol csillannak meg a műholdak. Percre pontosan kiírja a pontos koordinátákkal együtt. Sikerült elkapni, de nem olyan szépen, mint Karimának, kezdő vagyok csillagfotózásban, kijelenthetem, hogy ez volt az első alkalom, hogy éjjel az égre emeltem a fényképezőt.)
Szerk.: Karima, elmondanád pontosan milyen beállításokkal dolgoztál? Hogy csinálod, hogy ilyen szép színű az ég? Nekem totál fekete.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz csokimikulas #39876 üzenetére
El én 30s f4.5 és mivel elég nagy itt Bp felett a fényszennyezés, ezért iso200 elég volt. Nekem is van egy ilyen adroidos programom, ami visszaszámlál, hogy mikor lesz a legközelebbi iridium flare, és kb 10mp-el a lejárta előtt elindítom a 30mp-s expot. Az ég színe meg a fehéregyensúllyal utólag variálható. _Ha meg tiszta fekete az ég, akkor növeld az expo időt, vagy az ISO-t, vagy csökkentsd az rekeszértéket.
-
Karima
őstag
-
AMD Power
titán
Sötét képek, sima képek feljavítására milyen programot ajánlotok?
-
törölt tag
válasz AMD Power #39885 üzenetére
Jo gyors Megnyomod az auto tune gombot, es kesz is. De az auto tune mint minden mas programban, ennel is az esetek 50%-aban olyan eredmenyt ad ami neked nem fog tetszeni. Viszont segithet abban, hogy az utomunkadban milyen iranyban indulj el, ha abszolut nincs semmi otleted.
-
skiny83
aktív tag
Sziasztok! A másik topikba linkeltem pár képemet de szívesen veszem innen is a kritikát/véleményt! Előre is köszönöm!
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
Sucuka
senior tag
válasz skiny83 #39895 üzenetére
Engem is megtisztelnétek, ha az enyémekről "hallanék" dolgokat. Köszi!
-
BV92NTZ
csendes tag
IRC Mecsek rally-ra keszulve elmentem egy nemzetkozi bajnoksagra @ Romania. Akit erdekel, az megnezheti a tobbi kepet a szokasos helyen azaz ITT
www.ntzphotography.com
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest