Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Diák66

    őstag

    válasz p2pp #6266 üzenetére

    Emberek! Nem a frekvencia határozza meg, hogy 2/3/4/5 G van egy-egy frekvencia blokkban. Hanem a hatóság (a frekvencia aukción kikötés lehet, hogy az elnyert frekvencia blokkokat mire lehet használni, de jó hír, hogy ezt mostanság már nem szokták kikötni, vagyis technológia semleges frekvencia használat van), az szolgáltató elhatározása, (a három működő mobilszolgáltatónak is van 2G 1800 MHz-es frekvencián nagyvárosi környezetben, más kérdés, hogy egyre kevesebb helyen használják, mert átcsoportosítják 4G-re).

    Tehát simán lehet 2G 1800 MHz-es digi hálózat, de teszt jelleggel akár igényelhettek az NMHH-tól valamilyen más frekvencia blokkot is. (nem valószínű).

    A lényeg az lenne, hogy valamilyen eszközzel nézzétek meg az adott helyen, melyik szolgáltató melyik frekvenciákat használja. Erre egy okostelefon is jó (jellemzően MTK chipsetes, vagy Samsung, esetleg Qualcomm chipes telefonok - szoftver függő is a dolog, meg nem a telefon menüjében lesz a válasz...), vagy akár egy filléres kínai USB eszköz is jó, amit (egyszerű) spektrum analizátorként tudtok használni.

    Szóval ne találgassatok, hanem konkrét infókat tegyetek közzé. Az, hogy látja-e a telefon a hálózatot, vagy sem, nem jelent semmit. Egy-egy készülék más jelszinttől írja ki a hálózatot (Apple termékeinek jellemzően sokkal jobb térerő kell, míg az androidosok egy picinyke kis jelnél is már jelzik, hogy jelen van/volt akár egy pillanatra is a hálózat az éterben.) Na meg ha ilyennel találkoztok, hasonlítsátok már össze a két készüléket. Utána lehet járni, hogy a mobilod egyáltalán alkalmas-e az adott hálózat vételére. Pl.: GSM 900/1800 3G 900/2100 MHz, vagy éppen 4G LTE 800/1800/2600 MHz.

Új hozzászólás Aktív témák