- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trec12
addikt
válasz Lajosnagy17 #35150 üzenetére
Gondolom ha véglegessé válik, hogy a Digi a 4iG-é lesz akkor a részvények ára tovább emelkedik. Főleg ha a mobilt (lefedettség, kapacitás) is gatyába rázzák...Kiváncsi vagyok mi lesz vele és milyen gyorsan sikerül ezt megoldani....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trec12 #35153 üzenetére
Azt figyeljétek majd meg, hogy:
- 1. Idén lesz tender, hogy a végeredmény választás előtt jogerős/nem támadható legyen
- 2. A tenderben lesz roaming szolgáltatási kötelezettség előírva a jelenlegi 3 szolgálatónak 900MHz hangra
- 3. A tender úgy lesz megfogalmazva, hogy akinek 700+800+900 MHz-en 30MHz-e van nem indulhat a 2*5MHz + 1*20MHz 700-as frekvenciáért, ugyanígy az 1500 MHz vs. 1800MHz[ Szerkesztve ]
-
the.odzsy
aktív tag
válasz #96954208 #35154 üzenetére
Ma beszéltem egy volt Invitelesssel (Digissel), aki azt mondta hogy szeptember 01.ével 4IG-sek. Ki is rúgtak náluk egy raktárost a 3 közül, mindenféle indoklás nélkül. Állítólag országos szinten 50 embert le kell építeni. Nem erősítettek meg semmilyen infót, de ők talán elsőbb kézből értesülnek.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
PBA
aktív tag
válasz nyitom #35140 üzenetére
Miért, itt csak dicsőíteni lehet? No ne már. Nyugodtan élhetsz a rózsaszín ködben, ez a te dolgod, aki viszont már üzleti kapcsolatba került a Digivel mint beszállító vagy alvállalkozó, az tudna mesélni. Nyilván konkrétumokat senki nem fog leírni, így én sem. Talán az egyetlen nagy hazai szolgáltató, akivel ilyen tekintetben semmilyen kapcsolatra nem vágyunk, és ennek jó oka van. Olcsón, fapadosan szolgáltat, de ennek ára van: szívatják a beszállítókat, nem szeretnek fizetni, az ügyfélszolgálat olyan, amilyen, a nemzetközi peerek terheltek, stb. Lehetne folytatni a sort. Ha nem tetszik a reális megközelítés, őszintén sajnálom, attól még ez a helyzet. Hogy mi lesz ha végbemegy a 4iG felvásárlás, az jó kérdés. Sok jóra nem számítok, anyagilag stabilabb lesz a helyzet, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
Topikgazda
Nem kell mindent elhinni, amit a dolgozók mondanak. A mobilszolgáltatás elindításakor az ügyfélszolgálatosok a bejelentéssel kb egy időben kapták meg az útmutatót a mobil előfizetések rögzítéséről. Ott lapozgatták, hogy mit hogyan kell csinálni.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Lajosnagy17
senior tag
Mellesleg a DIGI-nél a költségcsökkentés nemcsak a tervekben volt benne, nemhiába építik át az FTTB területeket FTTH-ra.
-
zelikocc
senior tag
Általában be szokás jelenteni hogy XY dátumtól kezdve új tulajdonos lesz. Ez sok előkészületet igényel. Még a tranzakció lezárását sem jelentették be, szóval ennek nem sok realitás alapja van. Nem nagyon láttam még olyat, hogy utólag bejelenti egy cég hogy ja amúgy 3 hete már eladtuk a céget és nem hozzánk tartozik…
Még az sem 100% biztos hogy eladják (persze elég nagy az esélye hogy eladják) de amíg nincs lezárva egy folyamatban levő üzlet, addig tényleg bármi történhet és felesleges találgatni.
Kíváncsi leszek hogy mi fog történni a jövőben az 50-es szolgáltatóval, bármi is legyen a neve a jövőben, remélem nem tüntetik el és nem lesz újra 3 szereplős a piac. -
DrBubo77
Topikgazda
Bocsi, a válasz félrement. A beszállítói problémákra sokan panaszkodnak náluk.
Erre írtam, hogy nem kell mindent elhinni:
Ma beszéltem egy volt Invitelesssel (Digissel), aki azt mondta hogy szeptember 01.ével 4IG-sek.[ Szerkesztve ]
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
sifarr
senior tag
válasz zelikocc #35162 üzenetére
... remélem nem tüntetik el és nem lesz újra 3 szereplős a piac.
Pedig az lesz, 3 szereplős.
Mert a 4iG megveszi a DIGI-t, apportálja az AH-ba. Az AH-nak viszont van 25 %-a a Telenorban. Minek működtetne az AH egy dögledező mobilt, ha van 25 %-a egy különálló konkurens mobilcégben? Persze eladhatja a Telenor 25 %-át. Viszont a 4iG megvette a montenegrói Telenort is, és azt is apportálja az AH-ba. Minek vette meg, minek apportálja, ha utána eladják a 25 %-ot? Ez is értelmetlen.
Egy értelmes megoldás az AH-n keresztül egyesíteni a 2 mobilcéget. Mind üzletpolitikai, mind műszaki fejlesztési szempontból ez a racionális.Lassan az is kiderül, hogy Kellner pénzügyi befektetőként csak átmeneti időre vette meg a Telenort. A cége el fogja adni az egészet. Nem az örökösök döntése miatt, hanem már eredetileg is ez volt a forgatókönyv.
Hasonló a folyamat mint egy másik, már lezárult esetben. Kellner megvette a Mátrai Erőművet, aztán eladta, aztán kis kitérő és nem kis profitrealizálás után a cég landolt, ahol landolt. Az is előre le volt zsírozva Kellnerrel. Csak nem szokták ezt előre bjelenteni. -
Renwick
őstag
válasz #96954208 #35166 üzenetére
Hát azért egy frekitendert nem írnak ki csak úgy egyik napról a másikra.
Elméletileg akár beleférhetne jövő áprilisig, de csak e miatt a deal miatt nem fognak fejvesztve rohanni.
De szerintem nem kell itt semmiféle tender, oda fogja nekik adni haszonbérbe a Telenor a "feles" 900-at, esetleg némi 1800-at, jobb (kinek mi a jobb, ugye) esetben, esetleg kicsit később megy a Telenor is a szuperholdingba - mondjuk pont mire a névhasználati jog amúgy is lejárna, és lehet(ne) tiszta lappal indulni.I see you blaming each other -- And I love you still
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz sifarr #35164 üzenetére
Szerintem.
1. A választásokig le kell zárulnia a szuperholding 4ig kezébe adása.( A többség egy barát kezében, de állami részesedés is legyen)
2. A Telenor 25%-os részesedés megmarad, nincs több pénz ezt tovább bővíteni. A 4IG nem fogja tudni megvenni.( Közel 300 milliárd Ft-ról beszélünk)
3. A vezetékes hálózatba elég sokat kell befektetni még. A Telekom csoport (Telekom,Vidanet, Kalásznet ) közel 50% feletti részesedéssel rendelkezik. Inviteles területeket fejleszteni kell és a SZIP-es támogatásokat is gyorsabban kell lehívni (MVMNET). Tönkrement szolgáltatók területeit bekebelezni (Hellóvidék,stb)
4. Frekvencia tender időigényes, de lehet, hogy az el nem adott frekiket, valami oknál kifolyólag, törvény módosítással beviszik a szuperholdingba.
5. Telenor részesedés eladása is lehetséges, még ha veszteséggel is, ha a szuperholding frekvenciákat fog kapni.
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz Lajosnagy17 #35170 üzenetére
1. A választásokig le kell zárulnia a szuperholding 4ig kezébe adása.( A többség egy barát kezében, de állami részesedés is legyen)
Így van. Ezt kummunikálták is, a 4iG és az AH is.2. A Telenor 25%-os részesedés megmarad, nincs több pénz ezt tovább bővíteni. A 4IG nem fogja tudni megvenni.( Közel 300 milliárd Ft-ról beszélünk)
Ha akarják, akkor lesz pénz. Az lesz az érdekes, hogy a 4iG apportjait milyen értéken veszik be az AH könyveibe. Na, ezt nem nagyon fogják nagy dobra verni, de a könyvekből kiderül. Ennek során akár az állam tőkeemelésre is "kényszerülhet".4. Frekvencia tender időigényes, de lehet, hogy az el nem adott frekiket, valami oknál kifolyólag, törvény módosítással beviszik a szuperholdingba.
Ezt biztosan nem fogják megcsinálni. Nagyon megorrolnának miatta a németek is, angolok is, az EU is. Ráadásul felesleges is. A szuperholdingnak a részein keresztül (Telenor, DIGI) lesz (már van) elég frekije az ügyfélbázishoz. Feleslegesen nem nyitnak frontot.5. Telenor részesedés eladása is lehetséges, még ha veszteséggel is, ha a szuperholding frekvenciákat fog kapni.
Nem kap, lásd 4. pont. Másrészt ki venné meg a Telenort vezetékes láb nélkül?[ Szerkesztve ]
-
Lajosnagy17
senior tag
A DIGI befektetőknek szóló jelentésben(2021. Szeptember) mintha semmi sem történne.
Mellesleg a DIGI részvényeinek az ára meg sem mozdul, a 4IG meg majdnem duplázódott már.
-
Renwick
őstag
válasz Lajosnagy17 #35173 üzenetére
Nem vagyok tőzsdei elemző, de azt látni kell, hogy a magyar Digi leányvállalat a csoportszintű árbevétel 14%-át adta az első félévben. Nem olyan apró porszem, mint mondjuk a magyar Voda az angol csoporton belül, de azért, na.
Nem hiszem, hogy túl sok vizet zavar befektetői szempontból, ha eladják. Meg aztán az is lehet, hogy már tavasszal beárazta ezt a tranzakciót a tőzsde Digi-szempontból.I see you blaming each other -- And I love you still
-
trec12
addikt
válasz Lajosnagy17 #35175 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Az a baj hogy itt egy ket "hater" meg önjelölt jövőbelátó szeretne itt minden kiszivargo infot betudni annak hogy az ő jóslatuk teljesuljon.
Ilyenkor azert elgondolkodom hogy ha ennyi kutatomunkat vegeznek akkor mit keresnek itt a forumon? Miert nem tozsdeznek es tennek a penzuket is erre. -
törölt tag
válasz Lacccca87 #35178 üzenetére
Szerintem rosszul látod a dolgokat...
- nem hiszem, hogy szóvá kellene tenni azt, ha valaki kritikus a digivel kapcsolatosan. Sokan vannak akik saját tapasztalatból írnak ezt/azt. Most akkor a személyes tapasztalatának jogosságát kérdőjelezed meg azzal, hogy e miatt "hater"-nek minősíted? Nekem pl. csak pozitív tapasztalatom van a vezetékes net+vezetékes tv-vel kapcsolatosan, de negatív a mobil. Ha leírnám a negatív tapasztalatom, akkor én is "hater" lennék a te logikád alapján? Az pedig köztudott (emberi vonás) hogy ha valami jó azt nem dicsérjük annyit, mint amennyit szidunk valamit ha rossz.
- a jövőbelátásról: ha valaki előrevetít valamit (netán még meg is támogatja logikai síkon az elképzelését), akkor az nem jelentheti pusztán azt, hogy érdekli a (távközlési) téma?
- a miért nem tőzsdéznek kérdésedre: nem kellene végletekben gondolkodni. Attól, hogy dolgokat józan ésszel is meg lehet állapítani/ ki lehet következtetni/, még senki nem fogja a pénzét tőzsdére vinni. És hogy miért nem? Mert a nehezen megszerzett pénzt még akkor sem kockáztatja az emberek 4/5-e ha csak 1% esély van a tévedésére.Én pl. 99%-ban meg vagyok győződve hogy a deal létrejön, és ugyanúgy nem kell "jövőbelátó" képesség ahhoz, hogy tudjam, meg lesz oldva a frekvenciakérdés is-mert máskülönben mi értelme az egésznek. (hogy ezt tenderrel vagy telenorral érik el, majd a jövő eldönti).
-
Lacccca87
addikt
válasz Renwick #35180 üzenetére
Latod, kb ennyit is er manapsag az elemzok munkaja. Kb hoaxokat tolnak meg megrendelesre gyartanak futoszalagon elemzeseket, termeszetesen az elemzesek mogott kb hasonlo terjedelmu jogi szoveg is van hogy ne keruljenek szarba ha nem jon be a talalgatasuk.
Digire vetitve, pedig az itteni elemzoknek meg a logikai levezetes csak csak megy es talan meg valosaghoz kozel is kerulhet. Csak ott rontjak el hogy a vegen az altaluk levont konkluziot tenykent kozlik, pedig fingjuk sincs a jelenlegi helyzetrol.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz sifarr #35164 üzenetére
És a frissen épült tornyok és bázis állomások ezreit meg majd beolvasztják vasba, vagy mi? A 200 ezer előfizetőt csak úgy beolvasztják a telenorba és volt nincs 50-es előhívó szám?
Látnoki képességeid lehetnek.
Ezt mondtam, hogy felesleges ilyen erőszakosan ragaszkodni egy teóriához, mert senki sem tudhatja hogy mi lesz.
Keep calm. -
Lacarr1
csendes tag
Tegnap menesztettek egy adag mobilost állítólag.
-
Soulfly842
addikt
Istenem, mennyi abszurd butáságot lehet itt olvasni (senkinek sem cimkézve, senki se vegye magára PLS ).
Nem tudt pénzt elővarázsolni? Úgy, hogy a Magyar állam-mal a magyar szupertávközlési holdingban összebútorozott? úgy, hogy jelenleg ~500-600 cég áll mögötte, Mo-n már régen a 2. legnagyobb munkaadó és az energiaszektorban is jelentős szerepe van...? A több mint 100 MRD-s (szummázva lehet több száz MRD is) építőipari össz éves árbevételről nem is beszélve. S ez még csak a jéghegy csúcsa.
Nem tud pénzt elővarázsolni (akár egy telenorra is).... Úgy, hogy a Magyar állam már több kísérletet is tett kezdetben a Telenor, majd a Voda felvásárlására?
Ugyan... hagyjuk már... Régen dédelgetett állom volt ez nekik.
A 4iG is pillanatok alatt pénzt varázsol a semmiből, mindezt úgy, hogy a saját tőkéjhez hozzá se kell nyúlnia.
Brutális részvény- és kötvénykibocsátás jöhet a 4iG-nél
Seperc alatt meg lesz ezeknek a részvényeknek, a kötvényeknek a helye, s igazából csak az arány kérdéses, hogy milyen arányban lesz ez 4iG/magyar állam tulajdon
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz Soulfly842 #35189 üzenetére
Ja, szintén a cikkből, ez a hír mindenkinek megvolt?
"Júliusban jelentette be a 4iG, hogy előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást írt a montenegrói Telenor Podgorica megvásárlásáról, a vállalat piacvezető a montenegrói mobil szegmensben, 338 ezer előfizetővel és 2020-ban 43 millió eurós árbevétellel. "
A törekvés egyértelmű, hogy a mostani üzletekbe a Telenort is be akarják vonni és akár a nemzetközi piac szintjére is belépve...
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz Soulfly842 #35190 üzenetére
Itt már csak a vételár a kérdés, gondolom az adásvételt is hamarosan bejelentik.
-
trec12
addikt
válasz Lajosnagy17 #35191 üzenetére
Izgalmas őszünk van/lesz.
-
törölt tag
válasz trec12 #35195 üzenetére
Ha a 4ighoz kerül a tnor is, akkor a digimobil max/plus/junior tarifa be lesz szántva.
A vezetékes net ára 10 éve változatlan....ezért is csökkent a digi euróban számolt rgu-ja evről-évre.
Nem kell nagy jövőbelátás ahhoz, hogy tudjuk nem mi leszünk a nyertesei ennek tulajdonos váltásnak. -
Renwick
őstag
válasz #96954208 #35194 üzenetére
Abból a szempontból ezt nagyon érdekes lesz látni, hogy a 4iG eddig a lakossági/kkv szegmensben nem nagyon rendelkezett semmiféle kompetenciával, de ez most változni fog.
A retorikájuk alapján (a közleményük szerint a szuperholding "versenyképes piaci szolgáltatások mellett, kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül") inkább maradnak kihívó szerepben, ami akár jót is tehet a hazai piacnak.I see you blaming each other -- And I love you still
-
-
-
Renwick
őstag
válasz Lajosnagy17 #35198 üzenetére
A Digimobil árképzését azért az is meghatározza, hogy a cég agresszív ügyfélszerző időszakban van (vagyis inkább volt). Tessék visszaemlékezni arra, hogy mi volt akkor, amikor a Voda megjelent itthon...
I see you blaming each other -- And I love you still
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest