- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Lesliegold #7150 üzenetére
Igen, külső vinyóra, pen drive-ra, rögzít.
Nincs???
Jah szóval a 60 K-ba még lehetőleg a sokterrás vinyó is férjen bele?????
Ne röhögtess.....
Egyre szánalmasabb vagy....
Ps.:
500 Gb külső tárat megúszol 10 K ból 50+10 = 60
Mire vársz még álmodozó????
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Kwisatzh #7152 üzenetére
Ami kimaradt még az "ajándék listából":
Dvb-t tuner, CI+ slot ha eccer mégis a földire használnád, Netcast: youtube, picasa, időjárás,
Gracenote, BD live, 3 év garancia, megfelelő szervízhálózat, support: a legutóbbi update: 2011 október 4. stb....[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz CoolBoy323 #7153 üzenetére
Úgysem vesz semmit, hiszen még tévéje sincs, 32-es törpetévé az álmai netovábbja....
tökmindegy tehát hogy mi mennyiért van.....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
maláj
addikt
üdv
most tekerték át műholdas (aka "tányéros") digiről kábelesre a technikát nálamha osztóval használom akkor 61% a jel ... ez mennyire karcsú
M1 & M2 (HD) csatornákat csúnyán nem találom (nem mintha annyit nézném ) ... user error ???szerk: Samu le32b450-es tv, box nincs (immáron )
osztó nélkül rögtön 100 ...[ Szerkesztve ]
-
allfinanz
senior tag
RTL Klub Teszt csatornán a Top-Shop 16:9-ben jött 11 óra körül. EPG még nincs, de alakul...
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
hb000
aktív tag
A finn/svéd beállítás tényleg jó ötlet - mások itt jártak már sikerrel.
Ha nem, akkor próbáld meg kézi kereséssel a 121Mhz-et (+ a szokásos 6900/256). Felesleges végigfuttatni a teljes keresést, ha csak ezek a csatornák hiányoznak.
Ha nem talál semmit, akkor a topikban ezerszer emlegetett problémához jutottál, a megoldás első körben a kábelezés átnézése és rendbetétele. -
zhagyma
őstag
válasz M_AND_Ms #7163 üzenetére
Az. Néha olyan érzésem van, hogy nem az RTL-től veszik meg a 16:9-s stream-t mint az elején (abból van még felvételem és tényleg jó minőségű), hanem a 4:3LB analóg adást digitalizálják / kivágják vagy a digitális 4:3LB-ből kivágják a 16:9-s részt és azt kódolják MPEG2-be. Kicsit TV2 "szagú" megoldás. Már csak a kapcsólójelet kell "megalkotni".
[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
a tesztcsatornán mennyivel szebb a hang! Talán a Karib tenger kalózai 2. ment valamelyik este, ott igazán ki lehetett hallani a különbséget! 256 kBit
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Lesliegold
tag
válasz Kwisatzh #7155 üzenetére
Ez lakástól függ tapló barátom, meg ha majd nem az tart el, aki megszült, hanem dolgozni fogsz, akkor elgondolkodsz a pénz értékén, nem pedig menőzni. Addig pedig amíg a neved senki ajánlom [Ezt] olvasgasd minden egyes megnyilvánulásod előtt. Szerintem lassan eltolhatod a biciklit, mert senki nem kiváncsi rád, meg amúgy is kezdődik a mese a menő holland lejátszódon...KOCC!!!
Xiaomi Redmi 3
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Lesliegold #7168 üzenetére
Akkor nem veszel mégsem 50 rugóér t/c tuneres RÖGZÍTŐS 3D Blu ray HD médialejáccót???
Személyeskedés helyett inkább elmondhatnád :Mi a probléma? , mi a kifogásod a BD590 C ellen???
Méret:
Az általad oly "kedvelt "szakirodalom szerint a "mozihatás" eléréséhez, a látótér minimum egyharmadát be kell töltse a képernyő.
Ez egy 60 plazma esetében kb. 2,5 méter. Mi ennyiről nézzük..... Nem kell tehát nagy szoba hozzá...
Ps.:
Aki megszült már rég halott, és kb 25 éve magam tartom el magamat...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
zhagyma
őstag
válasz Kwisatzh #7167 üzenetére
Nálam 370 MHz-en van az RTL mellett, amolyan "vidék" kiosztás keretében. Egyébként nem veszítesz semmit a nélkülözésével. Vélhetően 4:3LB-ből "kivágják" a 16:9-s képet (cropping technika) ami kb. 450 sort eredményez és ezt "kiterjesztik" 720x576 képpontra amit MPEG2 kódolással "kilőnek" számunkra. Így egy mosott / homályos / életlen képet kapunk ami kétségtelenül olcsó megoldása a gordiuszi csomó átvágásának ... A kapcsolójel kialakítása még "döcög" (4:3 formátumú adás is 16:9-ben pompázik), mivel a 4:3LB jelben nincs WSS. Így valahonnan "szerezni kell" egyet vagy jobb esetben "képezni".
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #7170 üzenetére
Köszi!
Akkor nem állok neki keresni, amúgy sem nézem szinte soha, de csak mert napok óta beszéltek róla, gondoltam megnézem a minőségét, de ha semmi különbség, akkor nem strapálom magam....
Ma egyébként megint beszéltem digiékkel, kértem, hogy a kábelbarát hívjon fel, hátha a cserebere esetleg megoldja a gondot.
Szerencsére gyak. csak olyan adókat érint a kín amiket alig nézek.....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Lesliegold
tag
válasz Kwisatzh #7169 üzenetére
Nem foglalkozom veled tovább. Egy arcoskodó, nagyképű, lenéző ember vagy. Befejeztem veled mindenemű kommunikációt. Javaslom ha tőlem látsz beírást vedd úgy, hogy olyankor vak vagy. NE REAGÁLJ, NE TANÁCSOLJ, NE OKTASS és NE FIKÁZZ!! Egyszerűen, csak lépj tovább!!!! Én is így teszek majd! Remélem elég menő vagy ahhoz, hogy egy nem menő cuccal bíró embernek ennyit megtegyél! Csak ne válaszolj és tudni fogom, hogy megértetted!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Lesliegold #7173 üzenetére
Én csak őszintén segíteni akartam a "problémád" megoldásában, amiért lassan egy hónapja itt könyörögsz a fórumon.
A problémád emlékeim szerint: max 60 rugórér, c tuneres rögzítős,HD médialejáccó.
Javasoltam Néked 50 rugóér az LG BD590 C 3D blu ray, rögzítős, t/c tuneres HD médialejáccót, ami szerintem mindenben megfelelne a feltételeidnek, sőt sokkal sokkal többet "tud", mint amire "vágysz"
Azt hogy ezután a jószándékú segítség után, Te ordenáré módon személyeskedni kezdtél, fel sem bírom fogom....
De remélem a fórum moderátorai "meghálálják".
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kroni1
veterán
Tényleg függesszük fel a személyeskedést, ha ráadásul valaki csak segíteni akart, stílustól függetlenül akkor abszolút nem értem miért igy kell reagálni!
Térjünk vissza a topic-hoz! Ez az LG egész jó kis megoldás, Blu-Ray és DVB-C egyben, ráadásul LG tv-t is távirányítja akinek ilyen van, gondolom én.. Bár az én tv-mben már megvan a DVB-C ugyhogy nincs ilyenre szükség de, jó kis alternatíva szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
Pontosan erről van szó, a BD 590C távján is rajta van az LG tévék vezérléséhez szükséges összes gomb, (av, ki/be, hangerő, és csatornaváltó). Én részben ezért is választottam az LG-t a Samsung helyett mert sajnos a tévém nem tudja a dvb-c t, lévén 2008 as modell.
Én egyébként az Onkyom tanítható távjára is ráprogramoztam a tévét, (nagy szívás volt) így max két távot kell a kezembe vennem.
(Ha érdekelte volna a kollégát ezt is leírtam volna mit NEM tud a cucc, hogy felelősen választhasson, de úgy látom nincs rá igénye)
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
Egyébként szerintem, egy dvb-c tuneres tv mellett is "alternatíva" lehet ha valaki tényleg sokat vesz fel, hiszen nyugodtan felvehet a box tunerén keresztül vinyóra, miközben a tévén mást néz esetleg a család szintén digitálisan...
Egyébként rettenetesen sötét gyanúm szerint az LG és a Samsung 3D blu ray lekátszói hardweresen tökéletesen megegyeznek,és talán ugyanazon a dzsunka balra gyártósoron is készülnek, és csak és kizárólag a doboz, és a software más... Akit érdekel annak bővebben kifejtem.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
maxima
tag
Sziasztok!
Nincs kedvem végigolvasni az egész topic-ot, ezért kérlek
Titeket ajánljatok olyan kütyüt amiben t és c tuner is van és
valamilyen módon mindig tv kártyát is bele lehet tuszkolni.
Minden más opció esetleg jó ha van de nem biztos, hogy
szükséges.
Én nagyon nem értek hozzá. :-(
Köszi. -
hb000
aktív tag
"Nincs kedvem végigolvasni az egész topic-ot"? Ne haragudj, de ez úgy hangzik, hogy "nincs kedvem a kisujjamat se mozdítani, de ti dolgozzatok már a kedvemért".
Nem kell sokat olvasnod, csak egy-két oldalt visszafelé, mert minden héten háromszor jön elő a kérdés. Ott is van a válasz. -
Kwisatzh
senior tag
Lásd hb000 kollégát, BIZTOSAN emlékszem én is, hogy az utóbbi pár napban szóba került.....
Hidd el ennek ellenére leírnám a típust, ha eszembe jutna.... DE NEM JUT.
Valami eredetileg műholdas/földi HD csúcskütyü, amibe az s tuner helyére lehet tenni c tunert, így dvb-t és dvb-c lesz, és van CI slotja...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
dh66e
veterán
gugli segít hát még az árgép.hu.
-Amiko
-Dreambox
-AzBox
.....és amiket még én sem ismerek vagy nem jut eszembe hirtelen.
Kombó készülékeket keress.
Az alap felállás az hogy DVB-S(2)+DVB-T tuner van beléjük csúsztatva ehhez rendelhető általában a forgalmazónál még egy DVB-C tuner is.Mivel a legtöbb készülékben két tunernek van hely kialakítva az egyiktől meg kell szabadulni-nálad az S tunertől- hogy helyet szoríthass jelen esetben a C tunernek.[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
itt van... megkerestem NEKED HELYETTED:
http://forgat-sat.hu/webshop/golden-media-9080-hd-kabeles-es-foldi-digitalis-hdtv-vevo-usb-p-968.html
Nem is 90K rosszul emlékeztem.. Jah.. nicns benne CI slot, de a gugli a Te barátod...
Még mit keressünk ki a neten Néked????
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Az Amiko-t tesztelték is a digiportal-on.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
BeLac
tag
Most látom már Kwisatzh is ajánlotta csak elfelejtettem frissíteni az oldalt
Golden Media 9080 Hd kábeles és földi digitális HDTv vevő, USB, [link]
49,950.- Ft
HDTV
MPEG4 sat és kábeles és földi digitális vevő (DVB-t/c)
USB 2.0 csatlakozó külső adatrögzítőhöz (PVR)MP3 ill. JPG megjelenítéshez, valamint sw. frissítéshez /FAT32 és NTFS is támogatott/
2 x modulfogadó
2 x Conax kártyafogadó
HDMI 1.3 kimenet
Magas minőségű VFD kijelző
YUV komponens kimenet
RCA csatlakozók (Video, Audio, L&R)
2 x Scart csatlakozó TV és VCR
RJ45 Ethernet csatlakozó
Digitális hang kimenet (koax & optikai)
RS 232 csatlakozó sw. és csatorna lista frissítéshez
Készenléti áramfelvétel < 1 Watt
Video formátumok 1080i, 720p, 576p, 480p, 576i, 480i
Többnyelvű menü (magyar is)
Zoom funkció
Automata csatorna keresés
Blind-scan (vak keresés) funkció[ Szerkesztve ]
-
maxima
tag
válasz Kwisatzh #7183 üzenetére
Nincs más hátra, megkeresem.
Az a helyzet, hogy a gugli nem sokat segített eddig, hisz
ha ha nem igazán tudja az ember, hogy mit keres, kicsi
az esély. :-(
Egyre inkább úgy tűnik az eddigiekből, hogy két külön kütyüvel
jobban jövök ki anyagilag.
Azért gondoltam két tuneresre eredetileg mert két helyen lehetne
használni időben eltolva.üdv.
-
GuruZone
őstag
este 11-től (akkor értem haza) teljesen király volt mind a kép, mind a hangminőség. Valami Vámpírnaplók sori ment kristálytiszta 16:9-cel
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Dog 11
tag
válasz GuruZone #7192 üzenetére
Az" RTL Klub teszt" ma reggel is stabil 16: 9 ben jön ,EPG-vel és TXT-vel.
Az analógon és a másik digitális csatornán változatlanul az jön amit az RTL nekünk szán.
Igy hát mindenki maga dönt ,hogy melyiket választja,ha marad a párhuzamos továbbítás.A teszt csatorna esetében így már nem kell kínlódni az állandó képarány váltogatással ha csatornát váltunk,bár ahogy elnézem a műsor megszüntetéseket és a tartalmakat,lassan már nem lesz miért az RTL Klubra átkapcsolni. -
szaszapi
őstag
tegnap is faszán 16:9 volt végig,de valahogy nem az igazi a kép,az lehet amit zhagyma is mondott,nekem homályos,élettelen az egész,és alig hallani,nagyon halk,tudom ezen lehet segíteniÍrtátok hogy elvileg a tesztadón jobb a hang,hát ez nem hallatszik ki sajna,mert alig hallani.
-
Sziszifeca
őstag
]Akkor most ha veszek egy Panasonic 94-es fullhd lcd-t, akkor az RTL úgy fog bejönni nálam is, hogy felül-alul fekete csík?
Kábel Digitv van, panelban lakom (Békásmegyer).[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Misi 007
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)