-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kwisatzh
senior tag
Itt van "alattad" 52cseti júzer mint "élő példa"...
Mégcsak tv-je típusát sem írja....
Ki és hogyan "segítsen" neki nagytudású okoskodó barátom??????
Most "üvöltsem" oda neki,hogy SENKI SEM FOGJA A HASZNÁLATI UTASÍTÁSÁT (LETÖLTENI, ÉS) ELOLVASNI HELYETTE ?????
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
lungfefe
csendes tag
Olvasom, hogy a DVB-C tuneres tv-hez nem kell box, ha digitálisan akarok tv-zni.Ezzel tisztában is voltam,de azt is írjátok ha HBO-t szeretnék akkor kell. O.K.
Kérdés:
A tévémen(samu D6000) van "COMMON INTERFACE" kártyahely vagy micsoda,az nem arra való ha kódolt csatornát akarok nézni oda kell a kártyát dugni?
-
52cseti
csendes tag
tudtatok segíteni
-
Kwisatzh
senior tag
válasz lungfefe #10503 üzenetére
De arra, de a DIGI "párosítja" a kártyát a saját boxával, ezért nem tudod csak a kártyát használni. Viszont az HBO előfizetéshez "ingyen" adnak a kártyával párosított SD boxot.
Engem is csak ez tart vissza az HBO rendeléstől, mert nem akarok még egy dobozt.
Akit ez nem zavar az rendeljen.[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
52cseti
csendes tag
Elnézést, a TV típusa Philips 32PFL 5604H/12
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Kwisatzh #10505 üzenetére
Pontosan ezzel a kéréssel fordultam ma a Digihez emailen. Mert ezeket mind tudtam én is, csak kíváncsi vagyok, hogy hátha adnak ilyen pcmcia kártyaolvasót, ami a kártyával össze van tanítva. Ha meg nem, hátha hajlandóan a saját conax kártyaolvasómmal összekódolni.
Nekem nem is a plusz doboz a gond...az is, de inkább az, hogy a box a TV-m tudásához képest lófütty, így eléggé visszafogja az élményt. :SMondjuk kevés rá az esély, mert kötik az ebet a karóhoz, de egy emailt megért. Ha esetleg valamit írnak érdemben, akkor azt jelzem itt.
lungfefe: Az csak egy PCMCIA kártyahely...oda kell még venni egy Conax kártyaolvasót, ha nem ad a szolgáltató.
[ Szerkesztve ]
-
-
Watt25
veterán
válasz Kwisatzh #10510 üzenetére
Mivel, ha jól tudom, az HBO nem akarja engedni a "csak kártya" megoldást, ezért nem valószínű, hogy bármilyen pozitív vége lesz a dolognak. (Mondjuk ennek ellentmond, hogy a MindigTV-nél is "csak kártya" módon lehet fogni az HBO-t.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
vitezlejszlo
őstag
válasz Kwisatzh #10451 üzenetére
Hali
Ezt a BER ingadozás kontra zajos képet nem igazán értem, hogy hogy függ össze.
Úgy érted, hogy az optikai jel gyenge, és emiatt csak bizonyos frekvenciákon van baj? Alatta felette jó? Vagy mit tud tekerni rajta egy digis szerelő, amitől megjavul az adás?
El nem tudom képzelni, hogy hogyan lehet az, hogy jön az optikán - gondolom én naivan - valamilyen digitális jel, aminek valami baja van, de ez csak 1-1 frekvenciát érint, semmi mást nem, és javítható egy digis ember álltal.. tényleg érdekel, elég nagy a kütyü faktora ennek a témának, csak nem nagyon találok róla semmi irodalmat...
Köszi
laca
-
Kwisatzh
senior tag
válasz vitezlejszlo #10513 üzenetére
Figyelj. Ne rugózzunk már ezen.
Volt nekem egy egyedi problémám tavaly ősszel. Ingadozott a BER, ezért percenként kiesett a kép, de csak az "alsó" frekvenciákon, és nem mindig, mert pl. hajnalban egyáltalán nem. Én is itt rinyáltam a fórumon, kipróbáltam mindent, de nem lett jó. Közben két menetben kijöttek a DIGI szerelők, akik másodjára hoztak egy saját boxot is, amivel tökéletes volt.
Szerencsémre viszont értelmesek voltak, így elhitték, hogy attól még, hogy az övüké jó, nem biztos, hogy az enyém "rossz". Ekkor ígérték meg, hogy szólnak az "optikásoknak". Két nap múlva jó lett.
Nem értek az optikai cuccokhoz, de az biztos, hogy a két napban én sem firmware frissítést, se semmi mást nem csináltam!
Még egyszer utoljára, a trolloknak: NEM mondtam soha, hogy hogy mondjuk nem lehet más esetben "készülékhiba" amit esetleg egy firmware frissítés megold!
Csak annyit mondtam, hogy szigorúan az én magánvéleményem szerint ezek a BER hibák többségében a DIGI sara. Pláne akkor, ha működik egy készülék hibátlanul, aztán egyszer csak ingadozni kezd a BER.[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
vitezlejszlo
őstag
válasz Kwisatzh #10514 üzenetére
Jajj nem akarok én ezen rugózni.
Akkor Neked ez volt, másnak meg lehet ettől más, a fene se érti, tudomány ez, ma egy optika tisztítás, holnap egy firmware csere.. szép világ ez..
Én minap vettem egy Ati 4870-et az bezavar a Dunába, ha megy a gépem. Így lehet a szomszéd Dunájába is. Meg a Yotzoéba is. Ezt aztán meg nem oldja egy optikás se jelen esetben az is biztos Hmm.. lehet vámot kéne szednem, aki többet fizet annak nem zavarom a Dunyháját..
Akkor tovább olvasgatom ilyen optikai adás kicsatolás témájában, hátha okosabb leszek.
Van nekem egy tanult kollegám, az szokta volt mondani mindíg, hogy majd a hálózatosok megcsinálják, aztán pontosan az a csoport csinálja meg, akinek a feladata, rendszerint nem a hálózatosok. De a köztudatban a hálózatosok csinálják meg. Lehet a Diginél Ők az optikások.. Az optika hálózatosai. eheh.
Laca
-
lungfefe
csendes tag
válasz V.Stryker #10508 üzenetére
Kaptam a tv-hez "CI-kártyaadaptert", amiről azt irja a használati könyvsatlakoztassa a COMMON INTERFACE portba,helyezze be a "CI vagy CI+ CARD" kártyát, majd 2-3 perc múlva megjelennek a párosítási információk.
Kérdés:
1. Na akkor ezt a párosítást nem hagyja a DIGI?
2. Ha van az a kártyaadapter akkor is "kell még venni egy Conax kártyaolvasót"? -
Kwisatzh
senior tag
válasz lungfefe #10517 üzenetére
1. Én úgy tudom igen, mert a kititkosító kód egy része a "boxban van" tárolva. Hangsúlyozom NEM ÉRTEK HOZZÁ, aki jobban tudja írja meg.
2. Én úgy tudom, hogy a DIGI az HBO-nál NAGRAVISION kódolást alkalmaz, tehát a Conax kártyaolvasó semmiképpen sem tűnik jónak, ha az van neked. DE! Ehhez sem értek, javítsa aki jobban tudja.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
poli27
veterán
válasz Kwisatzh #10518 üzenetére
Jól tudod Nagravision 3 at használ , az meg párosítva van a boxxal, lehetne Nagrás ci olvasóval is ha hagyná de nem hagyja, amúgy meg kifejezetten Nagrás kártyaolvasó nincs is asszem ez támogatná csak : alphacrypt de mondom nem lehet!!
-
Kwisatzh
senior tag
válasz lungfefe #10525 üzenetére
HA:
1 HD lenne
2 és adnának csak külön kártyát
akkor én is, és még sokan mások is azt hiszem megrendelnék
Valamit olvastam, hogy UPC most vezette be, hogy ad már külön kártyát is box nélkül Reméljük a DIGI is rájön, hogy így sokkal több HBO-t adhatna el, és lépnek.[moderálva]
-
bord
csendes tag
Van egy samu 6900 Dvb-c tunertes bluray lejátszóm,hogy lehetne vele felvenni.A gond ott van ha rádugom az winyót formázni szeretné felvétel előtt nem engedi az eszközt ellenőrizni,működési tesztet végrehajtani Viszont vannak rajta filmek amiket nem szeretnék törölni róla,ha csinálok egy új patríciót szerintetek látni fogja vagy csak egy patríciót kezel?
-
bord
csendes tag
válasz digikábeles #10532 üzenetére
Ettől "féltem" ,1 terrás a winyóm és a többi ennél jóval kisebb,igaz nincs teljesen tele.Akkor még elgondolkodom egy 16 gigás pendrive-on és arra veszek fel.Van egy 8-as de már megint lemaradt a született fele mert már volt rajta F1.A múltkor meg a vége nem volt meg,mert EPG-vel vettem fel és fo* tv2 nem tud időben kezdeni így a vége lemaradt.
-
Raga
senior tag
válasz Kwisatzh #10526 üzenetére
Nos két hírem van az HBO-val kapcsolatban!
Az egyik, hogy az én tévém CL+ modulos és szerepel is a UPC listájában, tehát nem lenne gondom, ez egy jó hír, de gondolom rajtam kívül senkit nem izgat.
A másik, hogy én már kérdeztem ezt a kártyás HBO témát a szerelőktől és akkor én azt a választ kaptam, hogy a DIGI így szerette volna már ezer éve, de az HBO volt az aki nem engedte, csakis párosított STB-vel nézni a csatornákat. -
Kwisatzh
senior tag
"A másik, hogy én már kérdeztem ezt a kártyás HBO témát a szerelőktől és akkor én azt a választ kaptam, hogy a DIGI így szerette volna már ezer éve, de az HBO volt az aki nem engedte, csakis párosított STB-vel nézni a csatornákat."
Ez a szerelőszöveg formál logikailag csak ott hibádzik, hogy akkor a Mindig tv-nek vajon miért engedte az HBO a független kártyával nézést?
De persze nem tudunk minden üzleti információt, és lehet valamilyen üzleti okból az HBO nak valóban kétféle álláspontja van.....[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz M_AND_Ms #10537 üzenetére
Tényleg. Hiszen gondolom most az UPC nél az HBO is nézhető független kártyával, nemcsak a többi.
Innentől végleg hiteltelen amit a szerelő mondott, hiszen az UPC is kábeles, tehát már az sem lehet érv, hogy a mindigtv földi, a DIGI meg kábeles...
Lehet talán megoldódik a DIGI-nél is. Még ha nem is lesz HD akkor is kipróbálnám, hiszen van CI+ kártyahelyem a kütyü meg felskáláz.
( Az SD box+scart kombón amit a szerelők hoztak egyszer iszony szar volt, mert valamiért a scart bejövőt nem skálázza fel a tv.)
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz digikábeles #10539 üzenetére
Annyira nem, mert ami kell azt úgyis letöltjük HD ban, de havi 2 rugót megérne.
Sőt simán fizetnék ugyanennyit inkább ha lenne normális árú "legális" letöltés, mint az HBO-ért.
A mostani "legális" letöltések egy vicc az 1000HUF/db/24 óra muhahahaha körüli viccárakkal. Németországban pl. fizetsz 10 ojrót, oszt korlátlan....[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz asddsa #10541 üzenetére
És csak a Diginek kell? A többi szolgáltatónak nem? Vagy hogy van ez?
Mondjuk, ha véletlenül rászokik az ember az Rtl Klubra, egy kis odafigyeléssel le is lehet róla szokni. És akkor fel sem tűnik, hogy egy részt sem láttál még az aktuális tehetségtelenség kutatóból. Így már nem érdekes az sem, hogy 16:9 vagy 4:3
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
Misi 007
Közösségépítő
Szerintem bőven elég a croppolt RTL Teszt adás.
Mivel az autómánián kívül mást nem nézek rajta és azt is csak akkor ha ebéd közben odakapcsolok így felőlem maradhat így nyugodtan.
Már az F1 se ott megy ha még mindig ott menne valószínűleg nálam is kib.szná a biztosítékot de így nem izgat különösebben.Mod: Most találtam ezt a cikket csodálatos lesz!
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Misi 007 #10547 üzenetére
Attól még elvárható, ha én előfizetek egy szolgáltatásra, ami azt ígéri, hogy továbbítja nekem az RTL Klub adását, akkor azt ne mókolva, gányolva, hanem normális úgy, ahogy azt az RTL Klub kiadja magából közvetítse.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Misi 007
Közösségépítő
Ez van akinek ez nem tetszik az vagy megszokja vagy megszökik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest