Hirdetés

Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Primőr #1656 üzenetére

    Ez nézőpont kérdése. A legtöbb isp úgy tervezi a hálózatát, hogy átlagos otthoni felhasználás keretén belül az user letölt egy weblapot, pár percig olvasgatja, klikkel, tölt másikat, megint olvas, stb. Közben lerántja a leveleit.

    Az eredeti elképzelés szerint az otthoni felhasználás időben relatíve ritka, nagy terheléscsúcsok kiszolgálását jelenti. Amennyiben az ügyfelek többsége ilyen, akkor statisztikusan időben eloszlanak a terheléscsúcsok, összességében sok user képes ugyanazon a sávszélességen normálisan netezni.

    Ezzel szemben a torrentesek elindítanak egy kliens programot és folyamatosan tolják a netet. Ez azt jelenti, hogy az idő 90-95-99%-ában ugyanakkora forgalmat generálnak, mint az otthoni userek, csak az otthoni user az idő 1-2%-ában járatja csúcsra a drótot, a torrentes meg folyamatosan. Így amíg az otthoni userek helyet hagynak egymásnak a hálózaton, a torrentesek kiszorítják egymást.

    Mivel a többi szolgáltató a közelmúltban bevezette a torrentesek korlátozását, reális azt feltételezni, hogy pont a torrentesek cuppannak rá először a digire.

    Ezer home előfizetőnek elég egy 70-80 megabites kijárat. Ezer torrent előfizetőnek nagyjából akkora kijárat kell, amennyi a csomaghoz tartozó sávszélesség szorozva 1000-rel.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Aktív témák