- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Bocs a megkésett válaszért, valahogy eltüntettem a hozzászólás listámból a topikot.
A gyári kábelt használom szerintem, mert nem rémlik, hogy külön vettem volna. A laptop replikátorán normál, a monitoron mini DP csatlakozókba mennek.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
attiati
veterán
érdemes a 72hz-re állítással foglalkozni?
árthat a monitornak?
(Mindenhol mást olvasok, és már nem tudom melyik a szubjektív és melyik a szakmai vélemény) -
erdoke
titán
Lehet, hogy megadta magát az egyik monitor.
Laptop 1 HDMI-n csak félig-meddig érzékeli, monitor 1I2-t mutat, de a saját kijelzőjére teszi ki az 1I2 jelet azonosításkor.
Másik laptop DisplayPort- MiniDisplayPort kábelen felismeri mint nem PnP monitor, majd 640x480-on hajtja. Semmit nem lehet rajta állítani. Egyébként az egész kijelzőn mutatja a Win asztalt, de ilyen borzalmas felbontásban. Ilyenkor az egyik monitor Dell U2414H-ként látszik az Eszközkezelőben, ez a problémás pedig általános nem PnP monitorként.
Valami elektronika hiba lehet?A legjobb aláírás a héten
-
Zanik
addikt
Nálam utóbbi időben azt játssza, hogy ha magától sleep állapotba megy a gép, akkor újraindításnál 640x480-ban jön be a kép a monitoron, de egy katt az "észlelés"-re és helyreáll. Ha én magam küldöm sleep módba a gépet, nem jelentkezik a probléma. Nem ėrtem.
Nálam egyre erősebbé gyanú hogy a Dell valamit elrontott ennél a monitornál!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
erdoke
titán
A helyzet az, hogy közben a másik monitor is eljátszotta ezt, amikor a laptopot visszatettem a replikátorra. Megnéztem HDMI-n direktben, ott mindkettő jó volt... A DP-t kihúzva és visszadugva meggyógyult az egyik, illetve a Win felismerte a megfelelő monitorként. A másikat nem is érzékelte. Ma leültem a gép elé, és mindkettőn normál felbontású kép van, az Eszközkezelőben pedig két Dell U2414H monitor. Talán valami mégis a Win10 bugyraiban nem stimmel.
Egyébként Dell laptop, Dell replikátor és ugye Dell monitorok, tehát azt várná az ember, hogy hardveresen nem problémáznak egymással.A legjobb aláírás a héten
-
zsolt501
nagyúr
Volt nálam 3 Dell laptop, és számomra csalódást keltőek voltak (mind új szériás) az anyagminőség és az összeszerelés nagyon kínai után gyártott érzést keltett... valahogy nem ezt várnám a Dell márkától.
A márkán belüli típust nem tudok mondani, de mind a három Core i5 5200U-as procival volt szerelve 8GB RAM, 1TB-os HDD és Nvidia VGA, de hogy csak 10/100-as LAN volt rajta na már az egy fájó pont volt nekem az anyag minőségen túl.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
HSM
félisten
válasz zsolt501 #412 üzenetére
Pedig pont a típus a lényeg... Gondolom, "otthoni" szériás lehetett, ha 10/100-as lanos, ott meg csak az ár számít, mert az egységsugarú usert semmi más nem érdekli, az se, ha egy fröccsöntött kvarcjáték is jobban van összeszerelve.... Persze, gyí5, meg 1TB lassú HDD meg gyífórsz az kell bele...
-
Archttila
veterán
-
zsolt501
nagyúr
Elképzelhető, hogy otthoni verzió volt, sőt biztos is, de hogy ennyire gagyi műanyag legyen, és recsegős ropogós, az nem méltó egy céghez sem, mert ha az átlag gépekhez így áll abból én a céges gépek irányába sem mernék túl jó következtetést levonni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
HSM
félisten
válasz zsolt501 #415 üzenetére
Sajnos egy ideje az "otthoni" célú notik minősége annyira a béka feneke alá ment, hogy abból már nem érdemes bármiféle következtetést levonni. Az üzleti gépeik emlékeim szerint nem olyan rosszak, legalábbis a 6000-es és 7000-es széria szerintem rendben van, amelyik típusokkal találkoztam.
-
Zanik
addikt
Én pont most vettem egy használt/felújított Dell e6320 business notit. Ugyanilyen erős procival szerelt új konzumer gépet majdnem a másfélszereséért kaptam volna. És abba nem lett volna ennyi RAM, SSD, billentyűzetvilágítás, meg hát a magnézium váz is hiányzott volna. Szerintem akinek van egy kis esze az inkább használt business notit vesz konzumer helyet.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
erdoke
titán
Az enyém egy 6230, a munkahelyről örököltem a replikátorral együtt, csak az SSD-t kérték vissza adatbiztonsági okokból. Tettem bele egy új 240-es darabot (24e körül), és szépen hasít. Az egyik RAM slot még üres, majd veszek bele egy második 4 GB-os modult, ha szükségem lesz rá.
Nincs gondom az anyagminőséggel, egy kicsit talán a beépített LCD panel gyengus, de arra csak akkor van szükség, ha hurcolom, az pedig ritkán fordul elő.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Addig eljutottam, hogy a kiváltó ok megvan. Ha kiveszem a laptopot a replikátorból, majd egy másik külső kijelzőre kapcsolom, utána visszadokkolva már nem ismeri fel mind a két monitort. Hibernálás => hordozás => dokkolás a munkamenet, amit Win7 alatt teljesen jól kezelt ugyanez a hardveres környezet, de Win10 alatt összef.ssa magát. Ebből következően Win10, esetleg Win10 alatti driver probléma lehet. Ötletek esetleg?
A legjobb aláírás a héten
-
zsolt501
nagyúr
Én most cseréltem Laptopot, de ezzel is tökéletesen működik, ráadásul ez a laptop most nem Nvidia VGA-s hanem Ati + Intel VGA-s és mind a két verzióval tökéletesen megy.
Nekem az a gyanúm, hogy magával a dokkolóval lehet neked valami bajod, vagyis a monitor azt nem szereti.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Zanik
addikt
válasz zsolt501 #420 üzenetére
Én melóhelyen sokat használok dokkolót Win7-tel. Hát, lehet a IT-saink hozzá nem értése, de rendszeresen elhányják magukat programok. Még a LAN-ról WiFi-re, és visszaváltás is problémás. Hogy a hibárnálás/felébredésről ne is beszéljünk. Korábban agyaltam rajta, hogy beszerezzek otthonra egy dokkolót, de a tapasztalatok alapján inkább hanyagolom.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nem tudom, nálatok hogy van, de nálam otthon a Lenovo T420 vígan elvan dokkolón. Pedig én aztán nem kímélem, van hogy menet közben szedem le róla (tud "forró leszedést" ez a széria), van hogy altatva, és nem volt még vele gond. Pedig lóg rajta külső monitor, LAN, rakás külső winyó. Mondjuk utóbbiakat nem árt lecsatlakoztatni időben. Wifit kézzel váltom, két gombnyomás ki be kapcsolni. Hibernálást mondjuk nem használok a 8GB ram és SSD miatt.
-
Zanik
addikt
Én az IT balf@szságára fogom. Egész egyszerűen röhej, hogy a sima dokkoló fel/le csatlakoztatás programfagyásokhoz vezessen. Vagy hogy a rendszer ne tudja felismerni, hogy épp van-e LAN csatlakozása vagy csak WiFi. De nem várok el tőlük már semmit. A hétfőim rendszeresen úgy indulnak, hogy 2-3x lefagy a levelőzrendszer (Lotus Notes).
-
Archttila
veterán
Egyre jobban idegesit, hogy allandoan a TV-n kell piszkalnom a BIOS-t. Ha lesz egy kis idom irok nekik. de ti is nyugodtan irhattok mert en mindent elfelejtek
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
zoltan6
őstag
válasz Archttila #425 üzenetére
én már beleuntam ebbe a displayport mizériába,hdmi-vel használom,de azzal sem tökéletes,eszközkezelőben így is azt írja állandóan a monitorra,hogy az eszköz le van tiltva,még adok egy esélyt a radeon r9 270x kártyámnak ,ha visszakapom a gyerektöl,mert kölcsönadtam neki,én most igp-vel használom.legfrissebb driver van mindenből.
-
zsolt501
nagyúr
-
erdoke
titán
válasz zsolt501 #430 üzenetére
A többi elérhető géphez nincs két monitor kimenet, amihez kábeleim is lennének.
Ugyanez a vas Win7 alatt hibátlanul futott, rengeteg hibernálás után tettem vissza a laptopot a két monitorral felturbózott dokkolóra, és mindig felismerte mindkettőt, ahogy arra is emlékezett, milyen állásban voltak a megjelenítők.A legjobb aláírás a héten
-
zsolt501
nagyúr
Akkor ez nagyon win10 hibának látszik, azon belül driver problémának.
Mondjuk a win10-el most nekem is meggyűlt a bajom, ki van kapcsolva az energiagazdálkodás a laptopon, ennek ellenére ha nem nyúlok a géphez 5 perc után elmegy alvóba...
Nagyon spórolni akar nekem a gép...''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
SirAlo
aktív tag
Hello, lehet hülye kérdés de Windowsból lehet állítni valahogy a monitor fényerejét? Egyszerűbb lenne mint a monitort mindig nyomkodni. Nekem p2414h modellem van
-
Archttila
veterán
Hátha valaki itt tudja erre a választ
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Zanik
addikt
válasz Archttila #436 üzenetére
Az lenne a legjobb ha kalibráltatnád a monitort.
Használhatsz gyári előre definiált beállítást (egész jók), mint pl. az sRGB, vagy tölthetsz le egyedi ICC profilt is (katt a típúsra az első oszlopban).A Dell honlapján én nem találtam ehhez a típushoz ICC profilt, de lehet hogy rossz helyen kerestem.
Nem is nagyon érdemes onnan letölteni semmit a monitorhoz.ICC profil beállításáról bővebben itt találsz infót.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv Mindenkinek!
Csak kíváncsiságból ... NEC-től ez "normális", hogy idő után így elromlik a kijelző, vagy ezeket valaki rendesen kinyírta valahogy?? Ugyanolyan problémák.
Köszi![ Szerkesztve ]
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Bluesummers #438 üzenetére
Ahogy nézem ezeket kinyírták, önmagától nem nagyon szoktak ilyet csinálni.
Általában szállításkor szoktak így megsérülni.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
kalozhun100
őstag
Az miért van, ha U2414h-n bekapcsolom a Displayport 1.2-öt akkor elmegy power save módba a monitor? Displayport kábelt használok és egy gtx980as kártyám van.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
-Solt-
veterán
válasz kalozhun100 #440 üzenetére
Driver hiba... nekem a GTX780-l csinálta ezt. Hogy erről a Dell, vagy az NV tehet... passz. Most a 980Ti-n például az a divat, hogy a dinamikatartományt minden driver telepítés után korlátozottra állítja a teljes helyet...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz kalozhun100 #442 üzenetére
Én régóta DP kábelt használok, a leírt nyűgök nekem azon jöttek elő.
www.smart-bus.hu
-
Archttila
veterán
Sajnos el lettek cseszve a Rev. A03 előtti verziók. (nagyon sokan panaszkodnak)
Bár cserét lehet kérni a fenti verzióra, de a Dell csak refurbished-et fog küldeni a régi helyett... [link][ Szerkesztve ]
-
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
Egyre inkább tetszik a DELL UltraSharp U2414H monitor. Véleményetek érdekelne, célszerű bekalibráltatni, egy Geforce 750 TI VGA-hoz az Oázisnál, avagy itthon saját kezűleg tegyem meg? Köszönöm.
J.M.
-
Archttila
veterán
válasz JokerMaffia #445 üzenetére
Természetesen célszerű, viszont ha van rá mód akkor szerintem mindenképpen rev. A03-at kérj.
Sajnos a korábbi revíziókkal energiagazdálkodási problémák vannak, firmware frissítés pedig nem lehetséges ennél a típusnál.Ettől függetlenül én nagyon imádom és egyelőre nem is szándékozom cserélni, mivel messze kielégítő a képe még a gyárilag kalibrált sRGB módban is.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz JokerMaffia #445 üzenetére
Szia! Arra figyeljetek oda a kalibrálásnál, hogy az NV driverben a dinamika tartomány teljesre legyen állítva, mert vannak olyan NV kártyák, amik az U2414H-val párosítva alapból korlátozott módban vannak. Amikor én kalibráltattam, még ezt nem lehetett állítani, és bizony nem jöttek ki a kellő kontraszt arányok...
www.smart-bus.hu
-
JokerMaffia
tag
válasz Archttila #448 üzenetére
Sziasztok!
sati -Solt- köszönöm a hasznos észrevételű tanácsokat, megfogadom. Olvasva az Oázis oldalát kalibrálás szempontból, Windows 10 operációs rendszerre is tudnak kalibrálni, avagy ezt vásárlás előtt kell jelezni nekik? Ilyen leírást nem találtam. Illetve kalibrálást követően otthoni teendő használatba vétel után szükséges? Ilyenre gondolok. ---> [link] Interneten rendelném meg, mivel vidéken lakom. Köszönöm.
J.M.
-
-Solt-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest