- Igencsak szerény méretekkel rendelkezik az Aetina Xe HPG architektúrás VGA-ja
- Miniképernyős, VIA-s Epomaker billentyűzet jött a kábelmentes szegmensbe
- Különösen rendezett beltér hozható össze a Cooler Master új házában
- A középkorra és a pokolra is gondolt az új AMD Software
- Új gyártástechnológiai útitervvel állt elő a TSMC
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 3D nyomtatás
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
-
Robotkart irányított a majom a kínai Neuralink agyi chipjével
it A mindezt lehetővé tévő Neucybert a Neuralink kínai riválisa, a Beijing Xinzhida Neurotechnology fejlesztette ki.
-
Igencsak szerény méretekkel rendelkezik az Aetina Xe HPG architektúrás VGA-ja
ph Az 50 wattos modellt beágyazott rendszerekbe, MI-vel kapcsolatos munkafolyamatokhoz és edge applikációkhoz szánták.
-
Olcsó 5G-s ajánlatot nyújt a Realme Indiának
ma Megérkezett a Realme C65 5G, az első készülék a MediaTek Dimensity 6300-zal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
#33253120
törölt tag
válasz mitulabattyi #299 üzenetére
Akkor szerintem még sehol nem volt az esem... Ekkor körül volt az első kiflis gyros a nagyerdei strandon (és mindenki azt hitte el van írva)
Ps.: És a strandon megvolt még a tejivó. -
ildi_
csendes tag
Ooo, ha valaki evett a zsibin gyrost, ott volt az elejen, annak sutok pitat. Nem talalkoztam meg olyannal akinek olyan elmeny maradt gyerekkorabol mint nekem. Altalaban havonta zsibiztunk a csaladdal es apukammal mindig ettunk gyrost. Az elejen volt a bode, oldalra alltunk be es ott ettuk meg. Nagyon finom volt, milyen jo lenne erezni azokat az izeket megint. Nem csodalkoznek ha az ontet ketchup lett volna.
-
zolikaDB
veterán
[ Szerkesztve ]
-
ildi_
csendes tag
Amikor mi először ettünk mikepércsi úti dönert zolikaDB-vel, egyáltalán nem ájultunk el. Akkor még inkább a Segner téri dönerest preferáltuk. De aztán ott romlott a színvonal, a döner már egyáltalán nem olyan mint régen és rákaptunk erre a "majonézes" szószosra és ünnepnapokon rendelünk.
-
Real Ghoost
aktív tag
Én hülye, az Akropolisztól rendeltem egy gyros tálat, kereken 2 órája, azt mondták 1.5 órára számítsak... Kíváncsi vagyok egyáltalán megjön e még ma...
-
koshmar
őstag
Üdv!
Jó ideig Efendis voltam, aztán nemrég áttértünk az Olira, mert a sajtos gyros tál egyszerűen felülmúlhatatlan.
De azért csak megkérdezem, van még olyan hely, ahol mégis felül lehetne múlni azt?Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
őstag
Sajt azért van rajta, mert én úgy kérem.
Egyébként az Oliban van valami más étel, amiben még több hús van? Sosem sikerült tüzetesebben átnéznem a menüt.töky76: Rajta van a listán a Duna Döner, mindenképpen elnézünk majd oda is.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
töky76
tag
Régen én is szerettem az Oli-t, a parkolás zavart egyedül, főleg ilyen 6 óra körül. Meg néha telerakták majonézzel amit nem bírok.
Rengetegszer rendeltem már a duna döner-től, nem volt velük baj, de a mai rendelésemnél túl volt kicsit sütve a hús meg sós is volt. Meg is lepődtem mert eddig mindig ugyanolyan finom volt, de néha ők is hibázhatnak. -
koshmar
őstag
-
#33253120
törölt tag
Kérjél a tálhoz pitát. Megéri.
Megtunkolják a hús alatti cuccban, és a gázon átpirítják egy kicsit. Isteni.
Úgy mondom ezt, hogy sehol nem eszek pitát a tál mellé, csak itt.
A kezdet kezdetén szórtak rá fűszert is amikor két idegenajkú srác volt a pult mögött, mára ez megszűnt de akkor is isteni. -
töky76
tag
Szia, nekem is ez volt a sorrend csak az efendi leszerepelt nálam, azzal hogy telerakták bőrrel meg agyon sütött hússal az utolsó 2 alkalommal... Utána sokáig csak az Oli meg a Segner téri volt, de a végén ingadozott sajnos a minőség, már vagy fél éve nem is ettem náluk.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Real Ghoost #316 üzenetére
Végül majdnem kereken 2 órába került a kiszállítás...
A hús és a krumpli rendben volt, a zöldségek viszont néhány szelet paradicsomban és uborkában illetve valami salátában kimerültek. Sajttal kértem volna a tálat, de egy csepp sajt sem volt rajta, igaz a nyugtán is sima tál szerepelt. Előny viszont, hogy a szószokat nem öndik rá, hanem kis műanyag tálkában mellé van téve, így annyit teszel rá magadnak amennyit szeretnél.
Az Aladdin tényleg ennyire jó? Egy próbát megér akkor. -
zolikaDB
veterán
Ez még a kényeseknek is csak megfelel!!! -> lángos by ildi_
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
veterán
Tegnap úgy gondoltuk, hogy az utóbbi időben itt feltűnt pozitív hozzászólások után kipróbáljuk a Mikepércsi úton lévő Döner Kebab Pizzériát, pontosabban az általuk kínált dönert.
Tegnap, pénteken este rendeltünk weben. A weboldal 15 évvel ezelőtti dizájn és funkcionalitás, jogszabálynak sem felel meg, de ez részlet kérdés, a megrendelést sikeresen elküldtük 17:24-kor. 18.45-kor felhívtam őket telefonon, hogy több, mint egy órával a rendelés után már úgy kezd hiányozni a kaja. A telefonban a srác többször elnézést kért és közölte, hogy egy futárjuk van, ezért ilyen lassú. Az, hogy mégis körülbelül mikorra várjuk a kaját, nem tudta megmondani. 19:07-kor csengett a kaputelefon (Bem térre rendeltük). Nem én fizettem. A rendelés 3030 forint volt, 4100 ft-t adott oda barátnőm, a srác egy ezrest visszaadott, fordult és ment. Elnézést nem kért a több, mint 1,5 órás kiszállításért és úgy tűnt, hogy a 70 forint visszajárót alanyi jogon borravalónak gondolta. A webshopban van egy checkbox, hogy kérek-e számlát, erre nem volt szükség, nem értem. Ennek ellenére nem hogy számla nem volt, de még nyugta sem. Ez alapján van zsebre ment az adóm, vagy valahol elhagyták a nyugtát. Igazából ez is szabálytalan, bármelyik opciót is nézzük.
Rátérek a kajára. Egy nagy és egy normal méretű dönertálat kértünk. A meglátásom szerint mind a két méret kisebb, mint a Segner téri döneresnél, ott a nagy és a fél tál is nagyobb adag. Magával az ízekkel, összetétellel sem voltam elégedett. Megint csak a Segner téri dönereshez tudok hasonlítani (sokat járok oda). A hús mennyisége szerintem kevés volt, annak íze elég semleges volt, fűszert nem is nagyon éreztem, sőt az sem nagyon különült el, hogy éppen húst, vagy krumplit eszem-e. A zöldség is kevésnek tűnt, nem is volt szerintem teljesen friss, elég összeesett volt (talán meg volt párolva?). A szósz sem nyerte el a tetszésem, fura utóízt éreztem.
Összességében tehát nálam, aki nagy húsfaló és szeretem a fűszeres kajákat, továbbra is a Segner téri az egyetlen elfogadható döneres a városban, ahova szívesen visszajárok. Ami problémám van ott, hogy nincs házhozszállítás, elég sokszor vannak zárva és megkérik az árát mindennek (de legalább kiadós és finom).
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Bjørgersson
félisten
Oli gyrost és Duna Dönert próbáltad már? Szerintem klasszisokkal jobbak Segner téri gyrososnál, pedig egy-két éve még nekem is az volt a kedvencem.
(#334) ildi_: Én az utóbbi hetekben a bundás kenyérre vagyok rákattanva, 4-5 szeletet simán betolok belőle.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
z0d1AK
veterán
válasz Bjørgersson #336 üzenetére
Az Oli az gyros, a Segner pedig döner. Alapvetően nagyjából ugyan azok vannak benne, viszont más a fűszerezése.
Az Oli gyrosszal az a bajom, hogy mikor ott vagyunk, általában fél órát ott ülünk, mire megkapjuk. Eddig nem volt olyan, hogy 20 percnél kevesebbet kellett volna várni. A kiszállítás sem nevezhető gyorsnak. Az adag/ár arányt ott sem tartom jobbnak a Segner téri döneresnél. Az íz az oké, de nincs annyi hús, illetve a fűszer nálam ott is kevés.A Duna Döner tetszik, nem rossz, jó a hús, van zöldség is, talán a szósz ami vérszegény kicsit. Az adat ott sem olyan, hogy dagadjak tőle. A Segneren ha veszünk egy nagy adagot 2700 ft-ért, akkor az kettőnknek elég és utána csak víz kell és elfolyok a fotelben az este folyamán. A Duna Dönernél ha veszünk két tálat (nem tudom az árát), akkor azt bevágjuk, de belém még férne utána.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Bjørgersson
félisten
Magyarország határain belül ezt a gyros-döner kérdést szerintem kár firtatni, érdemi különbség aligha van köztük. Legalábbis az eddigi, debreceni tapasztalataim alapján.
Lehet nem vagyunk egyforma étvágyúak, bár én szerintem sokat eszek és már kezd is látszani rajtam, de eddig kivétel nélkül jóllaktam mindkét helyen, és nem is kellett többet várnom 10 percnél, sőt, bár lehet mindig sikerült olyan időt kifogni, amikor jobban pörögtek.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
koshmar
őstag
válasz Bjørgersson #338 üzenetére
Az Oliban még én se vártam soha 20 percnél többet. Legutóbb kellett a legtöbbet, de az is max. 15 perc volt.
Persze én még csak nemrég kezdtem oda járni.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
devil-k
nagyúr
Múltkor írtam ezt a hozzászólást a Daráló Pub-ról. Nos, visszavonom. Debrecen egyik legsz*rabb étterme.
A történet a következő:
Tegnap 4-en beültünk, hogy együnk 2 adag tatár beefsteak-t. Az étteremben kb. 3 vendég volt, se több, se kevesebb. A helyfoglalásunk után kb. 15 percig kellett várni arra, mire felvették a rendelést (közben a felszolgálók beszélgettek, nevetgéltek) az italokról és utána még 10 perc, mire ki is hozták. Egyikünk nem ivott, szóval 1-1 ásványvizet kértünk és 1 almás forró teát. Persze a tea az nem almás volt, biztos nehéz volt úgy megjegyezni, hogy még fel is írta a felszolgáló vagy tulajdonos/üzletvezető... Nem tudtam biztosra eldönteni. Leadtuk a rendelést. Ezen a helyen előtted csinálják meg a tatárt, a szemed előtt, ettől függetlenül 25 percet vártunk arra, hogy visszajöjjön a felszolgáló és kihozza a terítéket, majd 5 perc múlva kezdett neki a tatár elkészítéséhez. (Amíg vártunk a pultos lány Chemotox-al lefújta a legyeket ahol csak lehetett.......)
A kihozott tányér foltos volt, az evőeszközök pedig zsírosak...
2 adag tatár alig volt nagyobb, mint egy adag. Kár, hogy nem volt nálam egy mérleg... Közben megérkeztek a zöldségek is, ami egy tányéron volt és kb. 2 főnek volt elég, így kértünk még egy adagot... Jah igen, vajat sem hoztak a tatárhoz... Amikor a zöldségekkel együtt kértünk vajat, közölték, hogy nincs vaj! Nincs vaj egy étteremben?!?! Itt felmerült bennem, hogy akkor a tatár sem bélszínből van, az tuti fix....
Nos, a "tatár" elkészült... Kihozott a felszolgáló kb. 5-6 kisebb szelet pirítóst és közölte, hogy hoz majd még... Kb. 15 percet vártunk erre is, mire elkészült. (Micsoda bonyolult feladat lehetett). Nem értem, miért nem tudott egyszerre kihozni 12 szeletet mondjuk...... Kértük a számlát, nem terveztem, hogy adok borravalót, mert miért adnék ezek után?!! 5.010 Ft volt a számla (persze a "plusz" zöldségeket felszámolták!!!), 5.200 Ft-ot adtam, persze a visszajárót nem kaptam vissza. Mindegy, nem is cigánykodtam 190 Ft-on, úgy voltam vele, hogy költse gyógyszerre.
Egy mondatban:
SENKI SE EGYEN A DALÁRÓBAN!!!
Jah, a ketchup és a mustár a leggagyibb, ARO-s hulladék.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Nevetséges. Debrecenben alig van jó étterem. Kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy melyikbe megyek el a mai napig úgy, hogy tudom, kiváló minőséget fogok kapni.
Az a furcsa az egészben, hogy most voltunk ott harmadjára (és utoljára is) és az első kettő alkalommal minden rendben volt.
- mozi bolondéria -
-
#33253120
törölt tag
Fater konyhafőnök volt anno sok régi debreceni étteremben. Anyám meg VIP eladó. (Vigyázat szocialista szóvicc! Jelentése vendéglátó ipari eladó) Akkor körül dolgoztak utoljára, amikor bejött a gazdasági-szakmai vonalon történő kettős vezetés az éttermekbe. Még éppen beleszaladtak a ma olyan divatos befektetői éttermekbe ( Haszon miatt nyílik, befektetnek bele, felfut, eladják) hát meséltek pár szép dolgot...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz #33253120 #344 üzenetére
A Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskolába jártam anno és vendéglátó technikusi szakmám is van, szóval ilyen téren is van tapasztalatom, ráadásul minden nyáron dolgoztam különböző éttermekben. (Az egy másik dolog, hogy azóta a jogi egyetemen végeztem, mert sosem jött be hosszútávon a vendéglátás. "Sajnos", így még hamarabb észreveszem a hiányosságokat, ami vérlázító. El tudom képzelni, hogy milyen történeteket tudnak a szüleid mesélni.
- mozi bolondéria -
-
#33253120
törölt tag
Akkor az gondolom megvan, hogy a befektetői éttermek gyakran önálló cégként vannak alapítva, és úgy cserélnek gazdát, hogy a komplett cég van eladva aminek a tulajdona az üzlet. Így se az alkalmazott, se a vendég nem tudja, hogy másnál eszik. A blokk sem változik, látszólag minden olyan mint volt. "Csak" a két-három vezető kap új direktívákat a működéshez.... Mondjuk a költséghatékonyság jegyében.
De ez néha még mindig jobb, mint amikor az alkalmazottak trükköznek. Volt olyan, hogy debrecen akkori második legnépszerűbb hoteljában dolgozó egyik szakács beugrósat játszott szabad idejében egy feltörekvő étteremben. Kifejezetten úgy szólt az alkuja, hogy amit el tud lopni prémium alapanyagot a hotelből, azt minden este kp-ban kifizetik neki. (bélszín, marhanyelv, üveges kagyló, sajtok, stb) Egyrészt olcsóbb volt a másik étterem vezetésének, másrészt ellehetetlenítette a hotel konyháját. Mert mindig volt valami ami csak papíron volt meg. Persze megbukott, de hát na... Mit ehettek akkor a vendégek amikor tudod hogy van alapanyag, kiajánlod az ételt, és mégsincs. Így lett ketchup alapú a svédgombasaláta, (ami ott azelőtt sosem) meg ilyesmi...
-
devil-k
nagyúr
válasz #33253120 #346 üzenetére
Ez jó story volt, tetszett!
ildi_
8 évvel ezelőtt Debrecen legismertebb hoteljában dolgoztam az étteremben. Én még akkor új voltam ott és nem tudtam a "járást". Az egyik vendég bolognait szeretett volna enni, de pont kifogyott az étterem belőle. "Szerencsére" pont akkor érkezett vissza 2 kb. féladag bolognai amit a vendég nem evett meg. A kettőt összeöntötte a szakács, sajtot reszelt rá és kiadta az új vendégnek.... Gondolhatod. De sok cifra történet van még.
- mozi bolondéria -
-
Real Ghoost
aktív tag
Ilyen sztorik jöhetnek még, ezeket én is imádom, de a legszomorúbb, hogy meglepődni igazán egyiken sem tudok...
Ez a Darálós dolog valahogy összefügg a nemrég bezárt Bárka nevű szórakozóhellyel, valahogy nem lep meg, hogy nem elsőosztályú a kajájuk / felszolgálásuk minősége.Ahhoz képest, hogy milyen nagy város Debrecen, tényleg rendkívül elszomorító az éttermek / vendéglátó helyek minősége. Nem sok hely van, amit nyugodt szívvel tudnék ajánlani bárkinek... Pl. a PlayPub ilyen, de nemrég abban a Debrecen magazinban, amit a postaládába szoktak bedobálni olvastam, hogy üzemeltetőt keresnek az étterembe.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Ma a Pizza Vespa-ból rendeltem pizzát. 29 perc alatt kiszállították és k*rva finom volt! Ezen meglepődtem, mert amikor rendeltem egy időben, akkor túl zsíros volt, égett, olykor az íze semleges. +1 pont a Vespának.
- mozi bolondéria -