- Alsó-középkategóriás, PlayStation 5-be is helyezhető M.2 SSD-t virított a Klevv
- Antec kirakatház Lian Li zöngével és egy csavarral
- Újabb inteles VGA került elő a Biostar hátizsákjából
- Belépőszintű játékos headsetekkel bővült a Corsair kínálata
- Kétféle tájolással munkára fogható, ITX-es ház jött a Sharkoontól
Hirdetés
-
Antec kirakatház Lian Li zöngével és egy csavarral
ph A hét légkavaróval árusított, félkörpanorámás megoldás kompatibilis a "lopakodó" ASUS/MSI alaplapokkal is.
-
Íme, a Huawei Pura 70 széria
ma A sorszámozás maradt, de az idén 12 éves P szériát ezentúl Pura-nak hívják.
-
Már azelőtt szoftvert írnak a chipekhez, hogy elindulna a gyártás
it A Cadence szuperszámítógépe a chipek tervezését és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek megírását igyekszik felgyorsítani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wandam
csendes tag
Végre lehet egy normális hambit kapni Debrecenben! A tesconál lévő ikonos büfébe tényleg nagyon jó a cucc Ajánlani tudom!
-
#33253120
törölt tag
Jut eszembe.
Pár napja a Nagyállomás környékén dolgoztam. Ha már ott vagyok, akkor nem a coopban veszek ebédet, hanem nézek valami kézbekaját.
Royal Gyros.
Csaj kint dohányzik, én is cigivel érkeztem, beszélgetünk...
Gyros csirkecombból van, ez van benne, az van benne, hamburger ilyen, hot-dog olyan...
Végül mire bementem egy Nachos burger mellett döntöttem. Óriás zsemle, a tipikusan kalácsos fényességgel, és ízzel, de tényleg óriás. A két hambihús majdnem elfért egymás mellett benne, nem nagyon lógtak egymásra. Salátalevél ami friss volt, kis pirított hagymakarika, kis ez, kis az, és pár darab ropogós Nachos chips. Na ezt mondom ne rontsuk el a klasszikus ketchup-mustár kombóval, ez érdemelne helyette egy kis majonéz-chilli párost. Így is lett. Nagyon jó az összhatás annak ellenére, hogy a hús olcsó mirelit valami volt benne. Árak sem vészesek, a kiszolgálás szintén jó.
Teljesen vállalható ha éppen nem kulináris élvezetre vágysz, hanem csak kell valami meleg a gyomorba gyorsan.Összességében közepesnél jobb.
-
devil-k
nagyúr
Tegnapelőtt megint a Street Bistroban jártunk a Liszt Ferenc utcán. Minden rendben volt, minden finom volt, de most nem is ez a lényeg...
Már múltkor észrevettem, hogy van a bejárat előtt valami jószágnak kikészítve itató/kajás tál. Úgy gondoltam, hogy biztos a tulajdonosnak van állata, amit kint szokott hagyni... stb. De nem, a vendégek vihetnek BE a bisztróba állatot. Mit szóltok ehhez? Én ezt elég gáznak tartom, hogy ahol az ember eszik, oda bejöhet mindenféle állat. Amikor mi voltunk ott, akkor egy vizslát hoztak be. Vicces volt, mivel az egyik párt a WC vette körbe bal oldalról, jobb oldalról pedig a vizsla. Egyébként jól viselkedett, egy "szava" nem volt, de na...
Félreértés ne essék, nagyon szeretem az állatokat. Van is 2 kutyánk, de eszembe nem jutna bevinni őket bármilyen étterembe vagy kajáldába. Nekem az már kicsit sok.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
MY2K
aktív tag
Csapó u.: Aveszta Bisztró? Tapasztalatok?
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
bhonti
tag
-
#33253120
törölt tag
Az én fajtámban reménykedhetnek, aki pár éve egy kellemes szombat délután nem evett a Csapó Gyrosban finomat. Néha kap egy esélyt, de ha én vagy valaki gyrosozni akar akkor általában szóba sem kerül.
Kis kolléga meg szeretett odajárni.
De amikor egyre unottabbak az eladók, és olyan fásult hangnemben beszélnek, hogy elmegy az étvágyad akkor te sem bánod ha ott egy másik hely amit ki lehet próbálni... -
devil-k
nagyúr
Volt már valaki a Kashmírba? Ha igen, hogy tetszett?
- mozi bolondéria -
-
-
mitulabattyi
aktív tag
Csapó Gyros:
Amikor utoljára ott ettem a két "kedves" pultoshölgy úgy el volt foglalva az aktuális pletykákkal, hogy észre se akarták venni, hogy már kb 5 perce a pultnál állok. (rajtam kívül nem volt egy vendég sem)
A hangnem, ahogy a rendelést felvették, egy hajléktalanszálló konyháján se lenne elfogadható.
"-rizset kérsz bele?
-nem kérek rizset, köszönöm, csak sültkrumplit."
Persze, hogy televágta rizzsel. Sültkrumpli alig volt a gyrostálban, a hús gusztustalan és rágós volt, zöldségek helyett valami legolcsóbb édesítőszeres, ehetetlen csalamádét raktak bele.
Éhes voltam de nem bírtam megenni. -
devil-k
nagyúr
válasz mitulabattyi #417 üzenetére
Sose ennék ott. Dolgoztam annak a cégnek és amit odavisznek alapanyagot, az mind lejárt szavatosságú.
- mozi bolondéria -
-
bhonti
tag
akkor már csak azt nem értem mért járnak annyian... na de kinek mi, ugyebár
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
krisi047
aktív tag
válasz mitulabattyi #417 üzenetére
Osztom a véleményt. Ritka bunkók az eladók, és szerintem az eddig általam kóstoltak közül a város 2. legrosszabb gyrosa. Ezt csak a Péterfia utcai óriás hambis múlja alul.
Ma a Csapó utcai Aveszta Bisztróban ettem egy koffta tálat. Finom, kicsit különleges a kaja, de semmi extra. Korábban valami mást ettem ott - már nem tudom a nevét, kb. ugyanaz más fűszerrel -, hasonló élmény volt. A kiszolgálás viszont nagyon kedves.
[ Szerkesztve ]
-
wandam
csendes tag
Kb 1 hónapja ettem ott, épp akkor volt külföldi egyetemistáknak valami kedvezmény, ezért zsúfolásig tele volt. Először azt mondták, hogy nincs szabad asztal (a barátnőmmel voltam) de aztán mondta a pincér srác, hogy várjak egy kicsit, mert valszeg mennek is el az egyiktől, 2 perc múlva már le tudtunk ülni. A rendelés felvétel gyorsan zajlott, a kajára viszont elég sokat kellett várni, valszeg azért is mert tényleg fullon volt a hely. 30perc után hozták ki a tejszínes csirkés kebabot, és a csirke tikkát. Mind kettő nagyon elvolt találva, az adagtól nem dobtam hátast, de ízre tényleg kíváló. Ja és a Naanjuk is isteni!
-
devil-k
nagyúr
De érdekes! Sok hozzászólást olvastam az étterem honlapján (is) és nagyon sokan arról írtak, hogy mekkora adagokat kaptak ott az emberek. Okés, nem egy hizlalda az étterem. Én általában azt veszem észre, ha nagyon kicsi az adag vagy ha az átlagtól is nagyobb sokkal.
- mozi bolondéria -
-
#33253120
törölt tag
-
Gerzsi
tag
Debrecenben hol csinálnak finom lasagne és van kiszállítás?
-
devil-k
nagyúr
-
Kickass
őstag
Ma kipróbáltuk az Aladdint.
Normál tál is bőven elég volt pedig bírok enni. Kár hogy sajtot nem lehet kérni.
Egész kellemes, bár kiemelkedőnek nem mondanám. Ár/érték arányban viszont abszolút rendben van, fogok még onnan kaját hozni. -
devil-k
nagyúr
Én tegnap voltam! Minden héten elmegyek egyszer. Ezek szerint nem ettél még rossz gyrost Debrecenben. A Segner téri gyrossal nem tudom mi történt. Négyszer ettem onnan. Elsőnek olyan finom volt, hogy majd elájultam. Imádtam! Aztán háromszor rendeltünk házhoz. Olyan sós volt a hús, hogy alig lehetett megenni. Azóta soha többet...
A gyroshoz nem kell sajt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Kickass
őstag
Félreérted, nem mondtam, hogy rossz, csak nem kiemelkedő. Ettől még lehet finom az én olvasatomban.
Nekem kiemelkedő volt pl régebben a Kebap House-s kebap/dürüm, vagy a Segner még régen a nyitás környékén, vagy pl a mikepércsi úti döneres vagy a fórummal szembeni Gyrakido, már addig a rövid ideig amíg ilyen néven futott.
Talán még a török Mekan a simonffy-n is jó bár ott is sokat esett már a színvonal. Effendit is szeretem, arra is sokan panaszkodnak nem olyan már mint régen.
Igazán jó gyros egyébként nincs Debrecenben, talán a kálvinos Himalája, de ott is csak ha pitában kéri az ember. -
#33253120
törölt tag
Na, itt a karácsony előtti mindenki megőrül hangulat, a piac utca tele van kajásokkal...
Ki-mit-hol evett? Milyen volt?Indítónak:
Ahogy a Tourinformos villamosmegállónál van a zebra, ott van egy grilles... Grillkiraly.hu, vagy valami ilyesmit láttam az egyik pólón...
Retroburger 700
Sajtos Retroburger 800
Vettem egy sajtost...
Mindenkin gumikesztyű, de nem az én kedvemért, hanem mert divat.
És ha jól láttam, az egyik srác ugyanazzal a kesztyűvel fogdosta a nyers cuccot, mint a kész terméket.Jó a hangulat a pultban, kedved van ott enni, de bakker. Amikor ilyen hideg van, akkor a retroburgerbe rakott hideg csalamádé annyira elhűti az egészet, hogy nem szivesen eszem meg. Ennyi ízélményt egy parizereles zsemle is tud ennyi csalamádéval... Pozitívum azért van, amíg a hús nem hűlt el, addig nem volt rossz, nem tűnt mirelitnek...
A hiba az általuk álmodott képletben amibe belefutottak, hogy sokan a streetfoodot asztal mellé álmodják. Az igazi streetfood menet közben fogyasztható. Amikor kérdezték, hogy elviszem, vagy ott fogyasztom, kijelentettem, hogy sétálós lesz. Ezzel nem tudtak mit kezdeni. Hárman kérdezték meg, hogy akkor alufólia, vagy papírtasak. De utcán árulnak... Én adjak ötletet?
Mindegy. Tetszett pár dolog a burgerben, pár meg nem.
Helyben fogyasztás esetén kóstolásra ajánlott...
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz #33253120 #433 üzenetére
Bosphorus, a török kajálda a Piac utcán, a vespával szemben a sarkon.
Nekem ízre mennyiségre kb rendben volt a gyros, 1300 volt talán a tál. Ha nem figyel az ember olyan faszságokat is beleraknak a tálba mint pl csemege uborka (wtf?) Kicsit illúzióromboló volt, hogy mikrózták előtte a krumplit hozzá, de nem érződött rajta, hogy mű lenne.Az árusoknál (még a gyros után ) ettem egy kenyérlángost, már nem tudom mi volt a neve, készülődtek már lassan összepakolni, a 2 db-ot 1800ért akarták adni, kérdeztem nincs-e valami akció, már így a nap vége felé, így végül 1200-ba került Jóól tele volt hagymával szalonnával ahogy kell, miután az elfogyasztása után beültünk a Mokkába meginni egy sört, már kérdezte a pultos lány, hogy tán a főtérről jövünk (megcsapta az aroma)
[ Szerkesztve ]
-
Luis79
újonc
A Pizza-Holiday szerintem is kiemelkedő.Bár van hogy bő órát mondanak kiszállításra de egy haver dolgozik ott és igen sok a rendelésük.Népszerűek,finomak a kaják.Már mindent végigettünk.A gyros finom és olcsó.Csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Egész véletlenül nem tudja valaki, hogy a Duna Dönerben hogy készítek a rizset?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
devil-k
nagyúr
válasz Bjørgersson #436 üzenetére
Több, mint valószínű, hogy rizspároló, mint a Kebap Házban. Nekem is volt kettő, de két nap után visszavittem, mert egy óra (!) alatt nem készült el benne egy adag rizs sem... Viszont aztán rájöttem, hogy milyen is a tökéletes rizs, amire mindig vágytam.
Jázmin rizs
(A Szahara boltban tudsz venni belőle)20 dkg rizs
3,75 dl víz
sóA vizet felrakod forrni. Ha felforrt, mehet bele a rizs, kis lángon főzöd lefedve 7-10 percig, majd eloltod alatta. Fedővel kb. 20 percig hagyod még párolódni magának. Ennyi.
- mozi bolondéria -
-
krisi047
aktív tag
Teszteltem az Aladint én is. Egy XL tálat vállaltam be, tényleg elég korrekt adag, nem sajnálta a húst sem. Ízre tök átlagos, még az öntet íze is olyan, mint a legtöbb hasonló helyen, semmi kiemelkedő. Két dolog viszont nem tetszett. Az egyik, hogy a kajámba került egy nagy darab szegfűszeg, nem tudom hogyan. Kicsit kellemetlenül érintett, hogy már csak a fogam alatt vettem észre. A másik meg a pita, illetve annak is az elkészítési módja. A hússütő tálcájára kisült zsírt feltörölgette vele, majd a sütő rácsát - tudjátok, ahol a láng kijön - végigsikálta. Nem találtam túl higiénikusnak, de voltam olyan bátor, hogy itthon megkóstoltam, mit ne mondjak büdös volt és undorító ízű. Szvsz nem a kajával kéne megtisztítani a sütőt, ez ilyen formában szerintem nagyon gáz. Szóval ha kértek pitát a tálhoz, én javasolnám, hogy csak mindenféle trükk nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #441 üzenetére
"A hússütő tálcájára kisült zsírt feltörölgette vele, majd a sütő rácsát - tudjátok, ahol a láng kijön - végigsikálta. Nem találtam túl higiénikusnak, de voltam olyan bátor, hogy itthon megkóstoltam, mit ne mondjak büdös volt és undorító ízű."
Ez nem trükk, ez a hely specialitása, hogy nem csak elédb**szák a mikróban megmelegített pitát, hanem a húsnak a finom szaftjában megtunkolják, majd hirtelen tűzön kissé megpirítják. Úgy látom, a vendéglátáshoz nem nagyon értesz.
"Két dolog viszont nem tetszett. Az egyik, hogy a kajámba került egy nagy darab szegfűszeg, nem tudom hogyan. "
Ez tényleg érdekes, bár a hozzászólásodból kiindulva, biztos, hogy egy szegfűszeg volt?! Én azt szeretem az ottani húsban, hogy a fűszerkeverékbe tesznek fahéjat is ami nem tolakodóan kiérződik. Remek! Viszont múltkor kicsit kevesebb húst kaptam, nah az nem tetszett.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
krisi047
aktív tag
Látom nagyon érzékenyen érint, nem akartam a lelkedbe gázolni. De azért személyeskedésbe ne menjünk át, én csak egy véleményt írtam, még ha azzal nem is értesz egyet. Nem tudom miért kéne értenem a vendéglátáshoz, értsen hozzá az, aki ott dolgozik, én a vendég vagyok. Vendégként pedig teljesen jogos elvárás, hogy az étel finom legyen és tiszta körülmények között készüljön. Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy a hatékonyság érdekében vannak bevett trükkök, sőt olyan ügyeskedések is, amikről talán jobb is ha nem tud az egyszeri fogyasztó. De ez nem jelent mentséget a rossz gyakorlatra.
Az elképzeléssel egyébként semmi baj, annyira nem speciális, hogy máshol ne legyen ilyen, a baj a kivitelezés módjával van. Én eddig két helyen láttam, hogy a rúdról levágott húst vaslapon még kicsit megpirítják és mellé odarakják a pitát is, megnyomkodják a szaftban, szépen átmelegszik, megpirul, kiváló íze van. Nem értem miért jó, ha gázlángba tartják kormosodni, az viszont hogy a gázégő vasrácsán végigdörcsöli a pitát már nekem nem tűnik jó ötletnek. Azon lerakódik a zsír, ami szépen ráég, kormos lesz és ha nagyon messzire akarok menni akkor elképzelhető, hogy hanyagul lett takarítva. Azért valljuk be nem kell vendéglátói véna annak megállapításához, hogy azt a rácsot nem erre találták ki, és elég nehéz lehet tisztán tartani. Már ha takarítják egyáltalán. Én nem gondolom, hogy ez rendben van, pláne hogy a végeredmény sem volt fogyasztható. Kormos, kellemetlen szagú és ízű pitát bontottam ki az alufóliából, ez nem csak az én véleményem. És természetesen meg tudom különböztetni a fahéjat a szegfűszegtől.
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #443 üzenetére
Az én lelkembe aztán nem gázoltál, nekem semmilyen érdekem nem fűződik a helyhez, csak ez kissé olyannak tűnt, mintha valaki azt mondaná mondjuk a "medium"-ra sütött steakre, hogy rágós mócsing, ehetetlen vagy a tatár beafsteakre, hogy mi ez a nyers hús? Az való igaz, hogy volt már olyan ott, hogy túlságosan megégették a pitát és tényleg rossz ízű volt. Ilyenkor nyugodtan lehet szólni, elvégre ők vannak értünk, nem fordítva!
A fahéjas példát pedig arra írtam, hogy nekem nagyon bejön, hogy raknak a húsba. Szerintem összeolvastad amire gondoltam.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Real Ghoost
aktív tag
Duna Döner: Ahhoz képest, hogy igazán nem is reklámozzák magukat sehol a neten az fb-t kivéve, kurva sok rendelésük lehet, mert foglalt volt 2x is a telefonjuk mielőtt felvették. Mondta is a csaj a telefonba, hogy több mint 1 óra lesz a kiszálíltás, végül kicsit a 1.5-et s túllépte. De nem volt jéggé fagyva a kaja, pont ehető volt. Viszont a mennyiséggel nem voltam teljesen megelégedve, az étteremben személyesen, legalábbis amikor utoljára ott ettem, sokkal nagyobb adagokat adtak. A húr és a köret egyaránt kevés volt. Legközelebb inkább elsétálok ha megéhezek, csak ne lennének ilyen szar idők
-
devil-k
nagyúr
Joyce's Irish Pub
St. Patrick steak (25 dkg) (paradicsom, hagyma, füstölt sajt, bacon) steakburgonyával. Csak ajánlani tudom! Későn értesültem, de 8-9-10-én 20% kedvezmény volt minden étel árából.
- mozi bolondéria -
-
koshmar
őstag
A Kossuth-téren a Subway mellett észrevettem ma egy Török gyrost (ha jól emlékszem). Volt már ott innen valaki?
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
őstag
válasz Real Ghoost #448 üzenetére
Oliba voltál már? Az ottani gyros tálhoz képest milyen a Bosphorusé?
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- lezso6: Miért veszünk SUV-okat?
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android játékok topikja
- Ismerős külsővel érkezik a Polestar telefon
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...