- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapee
őstag
Tud vki a városban amerikai ssajttortas fagyit?
Csapee
-
EXIEZ
senior tag
A kisebbeket csokiért adom, a többit egyeztetés alapján
-
törölt tag
válasz Aryes #127604 üzenetére
Én a rock, pop, stb jelzőket stílusirányzatként fogom fel.
Tehát Caramell, és Szekeres Adrienn, és még sokan mások hangszereléstől függetlenül véleményem szerint pop. Könnyű, könnyen fogyasztható szövegek, egyszerű dallamos hangzás, hogy a boci a réten is ezt dúdolja. Jellemzően ma már* elektronikus hangzásvilággal. (*Régen a Disco zene is gitár/szinti alapú volt, mára kb egy jó sampler mintán múlik.)
A magyar rock populárisabb része pl a Hooligans, vagy más rádiós főműsoridőbe is beférő zenét játszó zenekarok. Ok, a Tankcsapda, és sok más zenekar (pl Dorothy ) is elkövet szándékosan minden albumán 1-2 rádióbarát(-tá tehető) zenét, de a maradékot meg sosem hallod a rádióban. Ez a maradék jellemzően elektromos/analóg hangszerekkel operál, egyedibb hangzásvilág, komplex-ebb szövegek.
Szerk.: a Ghymes se nem pop, se nem rock, ők etno world zenét játszanak ha jól emlékszem rájuk, de lehet a Djabe-el keverem.....
Vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Marci79
senior tag
Szépet az uraknak!
Valakinek van eladó usb modeme? Az a kis usb stick. Laptophoz, független vagy digi-s. 4G-s kellene. Vagy Dell WWAN modul, szintén 4G-s.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Zsoleszhun
addikt
Eladó egy jó kis Asus Zenfone 3 ZE520KL okostelefon.
¯\_(ツ)_/¯
-
Zola007
veterán
-
nagyúr
válasz #33253120 #127607 üzenetére
Hát nálam a rockzenekar a overdrive gitárnál és a nagy hangerőnél kezdődik. Nem a "kizárólag rockzenét játszó" együtteseket, hanem bizonyos hangszerösszeállítást értettem alatta, azt hittem ebből majd érhető lesz, hogy kivel-mivel játszottam együtt, hogy a hallásom látta kárát. A popzenekarról nekem egészen más fogalmaim vannak, de ezek szerint nem értek a zenéhez.
Mellesleg Tommy Tallarico Wikipédia oldalán ott van a rock mint műfaj és a videójáték zenék közt elég sok rockzene volt, ha belehallgattatok a videóba, de mondom, nem értek hozzá...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryes #127613 üzenetére
Overdrive gitárt egy Tóth Gabi koncerten is hallhatsz, de attól még pop(uláris) zene.
Egy Ghymes jellegű zenekar meg a 35 éve alatt sok mindennel kísérletezik, akár rá lehet fogni a rockot* is, és lehet 10 éve nem próbálták újra, vagy a sok szerzemény között van kettő aminél meghúzzák a kart a gitáron.A rock, vagy pop nem a hangszereken múlik. Torzított furulyával is lehet rockot játszani, És torzított gitárral is popot.
*És itt van az ellentmondás. Ha valami úgy néz ki mint egy nyúl, úgy szalad mint egy nyúl, olyan az íze mint a nyúlnak, az nyúl. A zenében attól, hogy valaki rockzenei megoldásokat használ, még nem lesz rockzenész.
Kb most van helye annak felhozzam példának a nemzet popzenészét, Ákost, és mellé mondjuk a Margaret Island-et. Mindkettő popzene, csak annyi a különbség, hogy mondjuk egy adott albumon a MI kb hasonlót játszik mint a koncerten fog, Ákos pedig még a samplinges dalait is rock alapon adja elő a koncerten, de van amikor az egyszerű rádióban máshogy szóló dalait is cifrázza.Most kicsit már fáradt vagyok, de erről szeretnék még veled beszélgetni.
-
bul07
nagyúr
Ez hogy nem jött még velem szembe a youtube-on, pedig 8éve fent van
Ennyire frappáns reagálást még nem láttam
(már ha nem volt megtervezett bár 8éve azért ez még nem volt jellemző)Bár lehet látta ezt a videót
[link][ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
őstag
-
-
őstag
Rakja fel vki a fácsebookos Debrecenben hallottam csoportba és zsebelje be a lájkokat.
-
schulc99
aktív tag
-
Atomantiii
addikt
2,5 éve vettem egy Bosh sarokcsiszolót az Extreme Digitalban, ami most úgy néz ki megadta magát (persze lehet meg lehetne barkácsolni még házilag is, hogy jó legyen). Az ottani papírja szerint 2 év garanciát vállal rá a bolt, de interneten be lehetett regisztrálni a Boshnál, így elvileg 3 évet vállalnak rá.
Ebben az esetben hova kellene visszavinnem? Ahonnan vettem vagy közvetlen Bosh szervizhez ha van olyan a közelben?
Vagy ha interneten ezt kitöltöm és mellékelem a papírokat hozzá, akkor érte jönne a futár is?
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már ilyen hibával TV-nél?
Van egy Gran Prix LT-249 nevű TV, amire pár napja scart-on rákötöttem egy set top boxot a digitális kábeltévé miatt. Ment is jól, nem volt semmi baj, tegnap vettem hozzá egy HDMI kábelt, rákötöttem, működött, csak alacsony felbontású volt a kép. A boxon át akartam állítani a felbontást és amikor átléptem a következő "by Native TV" módra, hirtelen elment a kép. Na azóta semmilyen forrásból nem fogad el képet a TV. Hang van így a set top boxon keresztül, de képet nem jelenít meg mostmár sem scarton, sem HDMI-n, sőt most rákötöttem a gépet D-subon, akkor kiírta hogy auto adjust és végigment pár felbontáson, de semmi eredménye, nincs kép.
A menü meg ezek attól függetlenül bejönnek, láthatóak rendesen, azokkal nincs baj"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
hentes555
senior tag
válasz Zsoleszhun #127631 üzenetére
Úgy próbáltam, hogy egy másik, CRT TV-re rákötöttem scart-tal, átállítottam 720p 60Hz-re, majd összekötöttem a Gran Prixel HDMI kábellel, de ugyanez volt, hogy nincs kép csak hang.
Illetve van külön gomb a box távirányítóján, amivel menüben való lépkedés nélkül lehet állítani a felbontást, de hiába léptetem végig akár scart, akár HDMI kábellel a TV-re kötve, sehol nem ad képet.[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Peti78
őstag
Arany ékszer kédzytése ügyében hova érdemes fordulni? Jelige: jót és gyorsan
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Cs1csó
félisten
válasz #05304832 #127635 üzenetére
Ha van egy telefonod amibe digis kártyát veszel rádugod áramra és erről hotspot funkcióval tolod a netet más eszközre arra nem tudom, hogy jönnének rá.
Maga a döntés logikus, mivel ez nem a "vezetékes" net kiváltására van kitalálva, pl. nekem 8/1-es netem van ennél értelemszerűen jobb bár az adatkorlát miatt nem biztos hogy érdemes.
-
Zola007
veterán
-
bobace
addikt
válasz Atomantiii #127629 üzenetére
szerszámokat a netes formanyomtatván alapján viszik-hozzák, költségét a szervíz fizeti. helyben nem tudják javítani sehol, pár hónapja én is kijártam a kört a fúrómmal.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani kenyérpirítót, ami normálisan, egyenletesen pirít?
-
bhonti
aktív tag
válasz Zsoleszhun #127641 üzenetére
Őszintén, mi kerül azon 1000 Ft-ba? Hogy nem tudsz telefonálni és sms-ezni rajta? Viszont talán adnak stick-et? És nem kell hozzá Digi vezetékes előfizetés? Hát, nem annyira győzött meg...
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
Cs1csó
félisten
válasz Salex1 #127643 üzenetére
Ez mindig is kicsit lutri, mennyit szánnál rá?
Árukeresőn a lista elején:
- Electrolux EAT 3300 21 véleményt is olvashatsz
- Bosch TAT3A011 CompactClass 48 vélemény5 csillagos értékelésűek, sok boltban árulják, és 10k alatti árukkal korrektnek mondhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
simii16
aktív tag
Sziasztok,
Ha már mobilnet téma. Van eladó 4G routerem, amit telenoros adatkártyával használtam. Huawei B593.
Illetve lenne még egy Hitachi 1TB winchester is, amit áruba bocsájtanék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- DRAGON GAMING PC // Ryzen 5 1500 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // Gigabyte RADEON RX5700 8GB GAMING OC
- Zalman S4 Plus
- DELL VOSTRO 3900MT/i5 4460/8GB DDR3/GeForce GTX 745 4GB/240GB SSD/250GB HDD
- Samsung Galaxy Z Flip5 6,7" 5G 8/256GB krém - SM-F731BZEGEUE - 1 éves, GYÖNYÖRŰ állapot
- Zotac GeForce GTX 1080 AMP Extreme
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest