Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz #05304832 #126292 üzenetére

    A gagyi kínai onnan ered, hogy a magyar ember alapjáraton szarrágó, mindenből a legolcsóbbat vette akkoriban. Így a kereskedők azt rendelték Kínából. A kínaiak mindig is tudtak minőséget gyártani, csak tipikusan nem azt vette tőlük senki sem. Ha meg valamiből tömeggyártani kell, az minden esetben a minőség rovására megy. Ha fenn akarod tartani a legyártott termékek nagy mennyiségét, akkor elsődlegesen a minőségbiztosítástól fogod elvenni az erőforrásokat. Illetve lazítod a tűréseket. A kettő együtt jelentősen gyengébb terméket eredményez.

    A magyar termékek döntő többsége messze elmarad a kínai megfelelőjének a minőségétől egyébként. De pl az orosz is. Ezért sem igazán kooperálnak már az oroszokkal a kínaiak. Minek, hogy rosszabbat vegyenek tőlük, mint amit maguk legyártanának? A kínaiak legnagyobb hiányosságai mára a kohászatra korlátozódtak. Még éppen nem érik el az orosz szintet vele (5-10 év kell még ahhoz). De így is fényévekkel a magyar kohászat szintje előtt játnak. Gondolom tudod, hogy a magyar biliacél kifejezés sem véletlenül terjedt el. Máshol egy közepes aluötvözet erősebb, mint a magyar acél. Itt viszont valódi problémák vannak, a magyar kohóipar soha nem is tudott jó minőséget gyártani acélból.

    Mellékesen a legtöbb nyugati "gyártó" kínai partnerrel dolgozik. A partner mindenféle felügyelet nélkül dolgozik tipikusan. Ha megtalálod. hogy ki az eredeti gyártó, akkor töredékáron megkaphatod ugyanazt. Max nem lesz csillámpóni csomagolás hozzá. Persze a nagy és elismert gyártók is tudják ezt, így tipikusan szerződésben ki van kötve, hogy 5-6 évig nem forgalmazhatja a valódi gyártó saját nevén az adott terméket. Nézd meg akár ezt a "magyar" gamer brandet. Ali-n megtalálod mindenüket harmadáron. [link]

Új hozzászólás Aktív témák