Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    Sapphire R9 290x, 14.4 driver (előtte 6970 volt, kártya kivétele előtt a régi drivert normálisan uninstalláltam)
    Asus P6x58d alaplap, core i7-960
    1200W-os normális tápegység
    Audigy 2 ZS, PAX driverrel
    Win7 64 bit pro

    Hibajelenség: bizonyos programokban (csak régebbiekben) olyan mintha sípolnának, "énekelnének" a tekercsek, ahogy forgolódsz. De az is lehet, hogy a hangkártyából jött ki a hang, olyan magas volt hogy nem tudtam megállapítani.
    Far Cry 1 alatt így 2 perc után kikapcsolt majd újraindult a gép. A többi ilyen régi játékban mikor hallottam ezt a sípolást, kiléptem így nem is volt lehetősége a gépnek újraindulni. Úgytűnik mintha csak DX9-es alkalmazások alatt csinálná...

    Viszont újabb játékokkal (doom3, Just Cause 2) egyáltalán nincs ilyen hiba, több órán át tudtam játszani probléma nélkül. Unigine Heaven és Valley benchmarkokkal is megküldtem a kártyát, maximumra pakolva de semmi hiba. Vitte mint a vízfolyás (extreme tesszelációval is).

    Érdekes hogy a ventillátort sem hallottam nagyon felpörögni semelyik tesztprogram vagy játék alatt (azt megnéztem hogy pörög-e, igen pörög), mondjuk nem is volt 30 fok a szobában.

    Szóval ez az egész mi lehet? Driverhiba? Kártyahiba? Géphiba? Inkompatibilitás? Valaki futott már ilyenbe bele?

    Alap dolgok, minthogy táp elegendő-e, alaplapi driver és bios frissítés természetesen megvoltak. Egyedül a Win reinstall még nem...

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák