Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Khan13

    senior tag

    válasz _Karesz_ #6839 üzenetére

    Nálam az a buktató / szóró tárgy, amin a tanár valamilyen szinten direkt arra megy rá, hogy ne menj át. Na ha valaki Vajdára ezt mondja, az nagyon szégyellje össze magát! Jól magyaráz, és a NIK-en ő a leginkább hallgató centrikus. Sosem sajnálta a szabad idejét, amikor megkértük, hogy segítsen órán kívül. Több héten keresztül órákig magyarázott csillogó szemmel, és képes volt akár ugyanazt újra és újra a lehető legtöbb módon, amíg föl nem fogtuk. Szóval akinek nem megy a matek egyedül vagy csapatban vagy a gyakorlatvezetőjével, akkor vagy üljön be az ő órájára is vagy kérjen segítséget.
    A Prog1 esetén max az a para, hogy egy másfajta gondolkodási módot kell elsajátítani, és akkora tudásanyagot, amire középiskolában évek vannak. De ez egyetem, ezt vállalta, aki erre a szakra jött. Részben ezért is tenném kötelezővé beugrónak a szakmai érettségit, de mivel ismerek két erőteljesen pozitív ellenpéldát, így azt mondom bőven nem lehetetlen jó eredménnyel nulla bejövő tudással is.

    Privátban megsúgod ki volt az a ráérős Prog1 tanár? Nekem így a mérnöktanári mester végén nem befolyásol semmit. Nem mondom vissza, ha az számít.

    (#6840) rTECH:
    Gondolom órán is volt ilyen feladat, láttak már ilyet, és előre el lett mondva, hogy ez lesz. Amúgy beleírni egy meglévő kódba mindig nehezebb, mint sajátot írni, de sokkal magabiztosabb tudást is mutat. Nem mellesleg valószerűbb is, mert sokkal ritkább, hogy nulláról írj programot vagy építs hálózatot, mint a meglévőt alakítsd át vagy bővítsd.Egy Prém kettes-hármas sokkal többet ér, mint a Nagy Tibis ötös (ő mondjuk ha jól hallottam már nincs is).
    Kötelező új tanterv van mindenhol elvileg. Mármint az kötelező, hogy adott szempontok szerint (mint sok kredites tárgyak legyenek) legyen megújítva, nem egységes mindenhol. Amikor először hallottam erről, akkor reméltem, hogy a tananyag is modernizálva lesz, ahol szükséges.
    Na, rájöttek, hogy mégis jobb, ha van megajánlott, így plusz 3 ember átmegy félévente :D Anno szoftveren szigorúbb volt a követelmény a megajánlotthoz. Bár még mindig inkább arra mennék újra, mint erre :)

Új hozzászólás Aktív témák