Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz zuzu000 #5815 üzenetére

    A tanterv az a tanrend összeállítására vonatkozik (milyen órák, milyen óraszámban és kreditértéken).
    Azért D, mert volt A, B, C és most a D változat van.

    A lényeg annyi, hogy
    -Nem számít, hogy korábban mennyire voltál jó vagy rossz, itt a lusta zsenik kibuknak, a szorgalmas közepesek meg ösztöndíjat is kapnak. A Szorgalom SOKKAL magasabb prioritású itt, mint a középiskolában. Itt senki nem fogja a tárgyakat tanulás nélkül megcsinálni, mint ott.
    -Ezek az évek nem csak a buliról szólnak, a bulinak megvan az ideje, ott a nyár egyetemistaként, az a buli ideje. A szorgalmi időszak eleje a rápihenés a szorgalmi időszak végére a zhkra, ami pedig a bemelegítés a vizsgaidőszakra. Itt dolgozni kell az eredményért.
    -Ha ezt megcsinálod, akkor az életed további része "buli" lesz, mert nem lesznek megélhetési gondjaid, és nem leszel rabszolga.
    -Inkább az elején tanulj túl sokat, és legyen "túl könnyű" emiatt pár tárgy, és lődd be később, hogy neked mennyi tanulás kell, minthogy az elején alábecsüld és emiatt végig szívj és csússz vele. Két félévet kibírsz fegyelemmel, utána meg cserébe tudni fogod, hogy mennyi kell neked. Meglátod, a barátok, akik lógni hívnak, majd mind elpárolognak szépen. Kibuknak, évekkel tovább járnak...

    Merem állítani, hogy a kibukottak több, mint fele a szorgalmon bukik el, de talán több mint a háromnegyede.
    A sok lazának látszó gyerek, le fog morzsolódni. Ez meló, és nem büfé.
    Megéri, és jó, és érdemes csinálni, de komolyan kell venni.

    Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek mind megtanulható dolgok, csakis oda kell ülni és csinálni. A tanulás meg nem egy délutánt jelent. Bizony van olyan tárgy, amire az egész évi gyakorlatokon felül, akár egy hátig is tanulni kell, minden nap, reggeltől-estig.

    CSAKIS KIZÁRÓLAG EZEN FOG MÚLNI!
    Aki azt mondja, hogy őt megszívatták és azért, vagy mert megtanulhatatlan, vagy egyéb kifogások, az mind HAZUGSÁG.
    Az egyetlen dolog, amit bele kell vésni a fejekbe az a SZORGALOM.

    <bocs, ha egy kicsit túlzóra, eszementre vagy nyomorékra sikerült az írásom, de évente 300-320 hallgatót vesznek fel, de több mint a fele már az első évben kibukik>

Új hozzászólás Aktív témák