Új hozzászólás Aktív témák

• Rigormortiis

veterán

Végigment a kingdom Hearts első része újra, másfél évtized után (a PS4-es KH HD Remix keretében). Ez a játék még mindig elvarázsol, és engedjétek meg, hogy pár sorban véleményt formáljak róla. Inkább itt teszem, mint a PS4 topikban, mert itt több embert érdekelhet.

Előre le szeretném szögezni, hogy elfogult vagyok a szériával, és aki most találkozik először a sorozattal, főleg a ps2-es epizódokkal, az nyilván nem ugyanúgy fogja megítélni, mint az, aki az eredeti megjelenésekor is játszott vele.

Sora kalandja bájos, meseszerű és csodaszép, nagyon jól összepasszolnak a klasszikus Disney-világok a Square által megalkotott karakterekkel. Szerethető, kedves karakterek vannak benne, és a bájon túl egy elég komoly történet is elkezdi bontogatni a szárnyait. Technikailag teljesen rendben volt megjelenésekor, és az alapjául szolgáló kézzel animált, 2d-s Disney világoknak hála nagyon jól öregedett, főleg a színpompás megjelenítés okán. Imádom nézni ezt a játékot, és akkor a párját ritkító zenékről még nem is beszéltem.

Hikari, Dearly Beloved

Természetesen a tematikus Disney világok is megkapták a maguk zenéit, így tényleg elolvad az, aki ezeken a rajfilmeken nőtt fel. Ez az az ok, amiért nem tudtam maradéktalanul azonosulni a 3. epizóddal, mert azok a filmek, amelyekből merített, már nem az én világom. Persze imádtam magát a játékot, és a fő történeti szálat is, amiért egy hatalmas pacsi jár a Square-nak, hogy nem alibizte el ezt az epizódot, viszont nem valószínű, hogy még egyszer elő fogom venni, mert nem érintett meg.

Ez nem mondható el az első, a második és a Birth by Sleep epizódokról, amelyek viszont annyira...szeretettel telik. Hülye szó ez egy videojátékra, de tényleg erről van szó. Egyszerűen felemelő ezekkel játszani és végigélni a szereplők történetét. A PSP-s BbS ráadásul elvitte a sorozatot egy sokkal komolyabb irányba, ami szintén jól állt neki (arról nem is beszélve, hogy mennyire pofás játék volt a PSP-n, a Peace Walkerrel, a Crisis Core-val és a Jeanne D'Arccal együtt, már ha emlékszik ezekre valaki).

Imádom ezt a sorozatot, és mindenkit bátorítok, akinek eddig kimaradt, hogy adjon neki egy esélyt, ha egy kicsit is vonzódik a klasszikus Disney rajzfilmekhez és a Square karaktereihez. Donaldék nem annyira idegesítőek, mint elsőre tűnik, de valóban nem a sorozat erősségei.

Amit nem említettem még: a harcrendszer. Szerintem az egyik legélvezetesebb h&s harcrendszer van a KH játékokban, ami viszont a harmadik részre vált közel tökéletessé. Egyszerű, látványos, mégsem egyszerű tökéletesen elsajátítani.

Ennyit szerettem volna csak mondani, és már vetem is bele magam a második rész újrázásába.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák