Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz D1L1ZS #14705 üzenetére

    Igen, DX12 -ben a DXR/ RTX, DLSS opciókat RTX 2060 -on (igazából 2080/2080 Ti alatt) érdemes kikapcsolni. A zöld fényes probléma azonban DX11 alatt jelentkezett, de amennyiben így DX12 alatt játszatóvá válik ...

    Future Frame Rendering - Szerintem ez nem befolyásolja a problémát. Konzolba vagy user.cfg -be lehet szórakozni is, hogy amennyiben be van kapcsolva, akkor 1-3 frame -t rendereljen-e maximum (azaz amennyiben a GPU az aktuálissal elkészül, akkor semmiképpen nem áll neki újabbnak, hanem a következő elő-renderelési ciklus kell). Mondjuk az optimum eléréséhez masszív tesztelés szükséges a megfelelő FPS/frame time/késleltetés terén meg, hogy az adott embernek melyik az ideális az adott hardveren és egyéb grafikai beállításokon. A kikapcsolása minimális nyereség késleltetés terén (a teljes rendszer késleltetés kb. egy hatodáról beszélünk 75 Hz -es monitor esetén) - akár masszív FPS veszteség árán. Nem biztos, hogy érdemes kikapocsolni.

    Memory restriction - ON. Igen, én is ezt javaslom RTX 2060 esetén. A BfV elméletileg nem is zabál 6 GB -nál több GPU memóriát pláne DX11 -ben.

    Ez a zöld fényes probléma azonban valószínüleg egyikkel sincs összefüggésben. A kérdés az lehet, hogy van-e használva:

    - nVidia vezérlőpulton bármilyen BfV specifikus beállítás,
    - van-e user.cfg -ben vagy konzolban belépéskor mindig speciális beállítás (ezt resetelni is lehetne),
    - ez a jelenség mindig is volt vagy idővel jött elő?

    Találtam több ilyen jelenséget (csak Rotterdam -on zöld visszaverődéses probléma) is net -en. Megoldás sehol nem volt (hacsak a "játszál konzolon" meg "térj át ATI -ra" jellegűeket nem vesszük számításba - bár előbbi megvolt amennyiben jól emlékszem). Egy érdekességre lettem figyelmes - csak i5 7600 és i7 7700 CPU -val rendelkezőket érint a dolog. Senki mást. Lehet a Kaby Lake -et nem szereti a játék.

    Akkor mégis a Future Frame Rendering On/OFF játékot nem ússzuk meg (ennek CPU specifikus vetülete is van). Aztán lehet esetleg a HT ON/OFF -al illetve a Win10 Spectre/Meltdown frissítése körül is nézelődni esetleg.

    Szerk: GPU memória biztos nem lesz. Akkor artifaktolna illetve ez "tavalyi mese" volt rövid iseig - az is leginkább RTX 2080Ti -ok esetén. Az új 2060 -asaknál nem is hallottam erről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák