Hirdetés

Aktív témák

  • csibe1

    addikt

    válasz Xaels #30226 üzenetére

    Sok mindent nem ér a Javelin,sikerült rendesen eltolni. :(((
    FGM–148 Javelin:

    "A FGM–148 Javelin az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztett, vállról indítható, hordozható, infravörös önirányítású páncéltörő rakéta, melyet a Raytheon/Lockheed Martin gyárt.

    A célzó berendezés nappali és hőképalkotós éjszakai irányzékkal rendelkezik. A nappali irányzék 4-szeres, míg a hőképessel 4–9-szeres nagyítást biztosít. Tömege 6,4 kg.

    A rendszer kevesebb mint 30 másodperc alatt tűzkésszé tehető, az újratöltés ideje 20 másodperc. A lövész a célzóberendezés segítségével megkeresi a célt, majd kijelöli azt a célkereszttel. Az automata célkövető rendszer jelzést küld a rakétának, amely ez alapján megkeresi és befogja a célt. Ezután indítható a rakéta. A Javelin működését tekintve fire and forget (=tüzelj és felejtsd el) rendszerű, ami annyit jelent, hogy kilövés után a rakéta autonóm módon keresi meg a célt, nincs szükség külső beavatkozásra. A lövész a kilövés után pozíciót változtathat, vagy felkészülhet a következő lövésre.

    Kétfokozatú szilárd hajtóanyagú rakétahajtóművel van felszerelve. Az első lépcső "kilöki" a rakétát az indítókonténerből, és csak később, a kezelőtől távolabb indul be a második fokozat. Ez lehetővé teszi a rakéta fedezékből, vagy épületből történő indítását is. Kétféle üzemmódban használható: közvetlen és felülről történő támadásra. Előbbi esetben bunkerek, épületek, helikopterek ellen használják. A másik módszerrel az ellenséges páncélosok támadhatók. Ekkor a rakéta 150 m magasba emelkedik, és felülről támadja a célt, mert a harckocsik páncélzata itt a legvékonyabb."

    Sehol nincs említve a SOFLAM,de itt a nagynagy csapatjáték nevében szivatnak vele,nehogy egyedül is boldogulj,mint eredetileg.
    Amúgy meg vicc,hogy 3-4 rakéta kell a tankba.

    Javelin páncéltörö rendszer

    [ Szerkesztve ]

    " Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

Aktív témák