- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Ebben biztos voltam, jobbat kell mutatni . Ha valami nem jó benne akkor lehet nekik írni nem velem vitatkozni, én ezt találtam, ettől jobbat még nem láttam /annak ellenére hogy nem mindenben értek vele egyet, de ez van / . Ezért is írtam tűrhetőnek .
Az élet kegyetlen .
-
MumusEggRoll
csendes tag
Hello mindenkinek!
Az lenne a problémám, hogy van egy ATi Radeon 9800Se VGA-m és játékközben rövid idő után a VPU Recover hibát észlel és "Szoftveres képalkotásra" vált, nem tudja esteleg valaki, hogy mitől lehet ez vagy, hogy mit tudnék vele kezdeni, hogy megszünjön a problémám.
Előre is köszönöm. -
medium84
aktív tag
válasz norbee2244 #19032 üzenetére
Hol lehet ilyet venni?
-
KubanitoS
veterán
válasz KubanitoS #19002 üzenetére
Egy kis "update". A VGA ki lett tesztelve rendesen + a gépemben más VGA is a fent leírtakat produkálta, szal VGA ki van lőve.
Elképzelhető, hogy az alaplap (gigabyte p35 DS3) PCI express foglalata adta meg magát?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
toldy
őstag
üdv
arra lennék kíváncsi h mely ati kártyák támogatják a hybrid crossfire-t az amd 780g chipsettel ? ( a 34xx seria úgy tudom támogatja, de ezeken kívül van még ilyen kártya ?)Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
válasz norbee2244 #19060 üzenetére
értem, a 34xx seriában a 3450-en kívül van más ( csak mert nem tudok róla aztán érdekelne)
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
-
b-age76
csendes tag
válasz tzsolesz #19048 üzenetére
Hol láttad te, hogy 12- ért tudok ilyet szerezni ?
Nem igazán lelek rá...Szívesen veszek én XT- t, ha az jobb, és 14ért max megkapom valahol.
AGP-s kell !!!
Szerintem nem lesz. A kérdés akkor marad:
x1650pro ddr3-as, ami boltban már nicns, nem találok az égvilágon sehol, így használtan ?
VAgy új 1650-es ddr2-es 512mb ?Ez itt a kérdés.
Néztem egy használtat, 256mb,ddr3 x1650 ugye, 1,5 éves, nem agyonhasznált,stb, de ezt már mondtam 9rugóért zalman hűtővel.
EZen filózom...Francba, de nehéz ez a videókártya vásárlás. Buzi AGP, PCIE !!!!
De hát nekem agp kell ! -
b-age76
csendes tag
válasz z0d1AK #19065 üzenetére
Tudom. Ezért is írtam oda a végére, hoyg b*zi agp,pcie.
14ért olyan pci-t kapok, hogy beszél, és 2 gyereket nevel fel, aztán vesz nekik egy-egy házat meg kocsit.
Mi legyen hát velem ? Vállaljak be 9-ért használtan egy 256 ddr3-as x1650 pro-t ?
VAgy egy ddr2-es 512-es x1650 pro újonnan 13-ért ?
EZ a kérdés... -
tzsolesz
nagyúr
válasz b-age76 #19064 üzenetére
Így van ezek filléres dolgok PCI-E kivitelben. AGP úgy számolom kb 70-80%-al drágább. Valahol ugyanaz a VGA AGP-ben a duplájába kerül, mint a PCI-E-ben.
Nem hiszem hogy 9K-ót megérne a X1650pro. Valamelyik hónapban az egyik webshop-ban 5.600 Ft volt PCI-E kivitelben. Kábé annyit is ér. Használtan meg kb 5K-ót.
-
Klemens
őstag
Nekem ilyen jelenség van a COD5-ben.
Eddig ilyet más játékban nem tapasztaltam.
VGA hiba?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
b-age76
csendes tag
-
Tuncay
csendes tag
válasz Mr-Pamacs #45 üzenetére
Sztem mindkettő felejtős. HD4850 !!! 35-ért megkapod mondjuk a sapphire gyártmányút (igaz én a helyedben inkább gigabyte-ott vennék, még ha egy kcsiit drágább is) és gyorsabb mint az általad említett két kari, támogat dx10.1-et. Legjobb ár/érték arányú kártya most a piacon.
-
kistaska
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémó:
Most a gépemben van egy ATI Radeon x1600-as 256 RAM-al, hát mit mondjak nem egy erőgép... Láttam most egy eladó ugyanilyen karit, annyi hogy Asus Radeon, és arra gondoltam megveszem majd berakom Cross-fire-be hátha jobban muzsikál...Szerintetek?
Konfig:
Asus P5P800 SE
Intel Core 2 Duo 3 GHz
2 GRAM DDR
említett Ati Radeon x1600Előre is köszi a segítséget
-
b-age76
csendes tag
válasz Blindmouse_ #19077 üzenetére
Hát igen, ezt hívják finoman szólva szívásnak.
Köszönöm a segítséget, de azért elnézést kérek mindenkitől, de 2 hete szenvedek a témán, írtam be párszor, és egyszerűen nem kaptam egyöntetű választ. Sok "okoskodás" volt, hogy ddr3, ddr2, 512, 256, kihasználja, nem használja ki, asus, xt,pro,gt,gs,HIS, inkább 20ezerért vegyél, az a legjobb, stbstb, mindenfranckutyatöke.
De azt nem nagyon tudtam meg, hogy ha AGP-s kártyát akarok venni 14.000 FT-ért, és leginkább (98%) egy olyan játékkal szeretnék játszani aminek minimális gépiénye ati x1300 ( és azzal is elfut medium grafikán teljesen élvezhetően, de azért egy jóval erősebb kártya kellene nekem), akkor milyen kártyát vegyek nyugodt szívvel. Ami azt jelenti, hogy azért a maximum 14.000 Ft-ért a legerősebbet kapom. Vagy használtan vegyek inkább egy kicsivel jobbat.
Erre nem igazán kaptam választ. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de ez van.
Tudom, sok ember, sok vélemény, és van, akinek az x1650 pro jön be, van, aki egyszerűen leszarozza, és egy 7600GS-t ajánl. Ez érthető.
De hogy egyik irányba sem billent a mérleg, az hihetetlen. Én meg a problémámmal ott tartok, ahol 2 héttel ezelőtt:
Asust, atit vagy geforcet vegyek ? 512,256,ddr2,ddr3 ?What the fuck ???
Nem értek a konfigurációkhoz, a videókártyákhoz, processzorokhoz. Ezért vagyok bizonytalan, és ezért kérdezem meg 5ször, hogy MILYEN KÁRTYÁT VEGYEK ???(Az elején az "okoskodás" szót nem negatív értelemben használtam ;)
Várom a további megfejtéseket, mert már felakasztom a ... a számítógépemet
-
m1sk4r
aktív tag
Sziasztok!
Van valami magyarázat arra, hogy az ASUS EAX1950PRO kártyám miért csak PCI-Ex8-ként megy az alaplapomban? (Legalább is az Everest ezt írja ki) Tudomásom szerint a kari meg a PCI-E foglalat is x16-os.
Üdv.: Robi.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Klemens
őstag
Hát...a kari olyan március óta van nálam és elméletileg az előző tulaj nem használta, de a garancialevelen 2008.02.xx. van kiadási dátumnak, tehát még az 1 éves kortól is messze van és 2 év gari van rá össz.
Tegnap 01-es 3DMARK-ot futattam gyorsba hiba nem jelentkezett. Driverből most a legújjabb van fent. Megnézem a gyári driverrel majd estére."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
z0d1AK
nagyúr
válasz kistaska #19076 üzenetére
szerintem olyan eszeveszetten sokat nem fog lendíteni, mivel azért magában is régi, duplában sem lesz újabb, ill sokkal jobb
Szerk.:
Az alaplap, amit írtál, (Asus P5P800 SE) agp-s, és van mellette 5pci.
hogy akarsz ebbe CF-et csinálni?[ Szerkesztve ]
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
tzsolesz
nagyúr
Az igazság az, hogy semmiféle képpen nem tartom jó ötletnek az X1650pro-t megvásárolni 9K-ért. Utánajárással majdhogy nem találni fog sokkal erősebb karit azért a pénzért. Nem szabad elkapkodni, 1-2 nap már nem oszt nem szoroz. X1650XT alatt már nem szabad vegetálni. A pro az sokkal gyengébb nála.... Én örülnék, ha valamelyik karit meg tudná kaparintani a fentebb linkeltek közül...
Nem muszáj elpocsékolni a pénzt, az X1950GT, és a 2600pro még életképes 1024-ben, akár közepes, és magas beállítások mellett is. NV fronton talán még a 7600GT ami szóba jöhet.
Azért mert AGP-és a foglalat, attól még lehet köré egy konfigot építeni, ráadásul a kollega procija pentium dual core, ami elég egy 3850 kihajtásához is, bár az már nem ez az árkategória....[ Szerkesztve ]
-
válasz kistaska #19076 üzenetére
Ez egy 865P chipsetes alaplap, biztos, hogy C2D-d van benne (az ASUS oldala szerint nem kezel C2D procikat a lapod)? A másik, hogy AGP-s, tehát furcsálnám, ha meg tudnád oldani a CF-et (értsd úgy, hogy lehetetlen, ahhoz ugyanis 2db PCIE csatlakozó kell, neked meg 1db sincs az alaplapodon).
Közben látom, már mások is felhomályosítottak.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz m1sk4r #19080 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy az alaplapodon nem 8x-es e a PCIE. Sajnos az AsRock oldala csak annyit ír, hogy "1 x PCI Express Graphics slot". Nézd meg, hogy CPU-Z mit ír ki a PCIE csatira (max supported).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz b-age76 #19078 üzenetére
Amilyen kijön a rendelkezésre álló összegből.
Mivel alsókategóriás kártyáról van szó, és gondolom ezért nem is tervezed, hogy nagy felbontásban fogod használni (1280x1024 felett), ezért elég a 256MB. Egyébként is ebben a kategóriában jellemzően butítottak szoktak lenni a több memóriával szerelt példányok. Na most érthetően a pénzből elérhető legjobb karit érdemes megvenned.
Most megnéztem az árakat, újonnan 14-15k-ért lehet venni X1650-et ami sokkal gyorsabb az X1300-nál, 16-18k-ért meg már HD2600-t. Használtan meg épp az aktuális ajánlattól függ. Én egyébként inkább használtat javaslok (bár lehetőleg legyen még rá garancia), mivel úgy erősebb kártyát is kifoghatsz. De inkább nem mondok típust, mert mindig az épp aktuális ajánlatoktól és áraktól függ.
Szóval a lényeg, hogy azt vedd, ami kijön a pénzből (persze minimum X1600PRO, 7600GS).
-
REPARATUR
csendes tag
x1950 pro-mat cserélném, PCI E 1.0-s karit keresek helyére. Mit ajánlotok 30K körül?
http://www.jeromosfanclub.extra.hu
-
válasz REPARATUR #19094 üzenetére
HD3870
Nem számít, hogy a kari milyen PCIE szabvány, fog menni nálad, mert visszafele kompatibilis. Én is X1950-ről váltottam HD3870-re, és nagy előrelépés volt.m1sk4r: esetleg még lehet valami jumper az alaplapon, de gyanítom, hogy a chipsettel lehet valami gebasz
[ Szerkesztve ]
-
m1sk4r
aktív tag
Jumper az nincs, a manualban ezt találtam (nem vagyok jó angolból):
"PCIE1 (PCI Express Graphics slot) is used for PCI Express cards with
x16 lane width graphics cards.CAUTION!
PCIE1 (PCI Express Graphics slot) supports most of the ATi TM and NVIDIA®
graphics cards except some old version ATi TM graphics cards, such as ATi TM X300,
X550, X700, and X800 series graphics cards."Ezek szerint működnie kéne, nem?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest