- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
nagyúr
válasz -=Tiger=- #48850 üzenetére
Szia!
1600-as Kingston HyperX. Nem eladó, mert a céges gépemben van.
Viszont tudok rendelni ha kell (de drágább mint az átlagos)
Ha meg nem megy benne, akkor van egy LowVoltage-es 4GB-osom, mert az rendeltem nagy buzgón egy UX21-be, aztán jött a pofáraesés mikor szétszedtemTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ravail
senior tag
válasz KillHates #48840 üzenetére
Szia!
Igen, sok esetben elfogadja. Csak azért írtam ezt -=Tiger=- kérdésére, mert több Asus szériával jártunk úgy, hogy nem fogadott el ngyobbat, sőt, a leintegrált RAM miatt is meglehetősen válogatós volt. Ilyen széria a K5x. Történetesen a K50ij csak egy fajta Kingston-t és egy Samsung-ot fogadott.
Az kemény, ha nem volt az UX21-ben bővítőhely. Hogyhogy nem nézted meg előtte? -
sziasztok!
Megint billentyűzet ügyben írok. Adott ez a gép: Gigabyte q1580L. [link] 2 gomb hiányzik róla, de nem találtam hozzá se külön gombot, se komplett billentyűzetet eddig. Az amilo li 1718-as billentyűzete méretre jó lenne, de a csatlakozója 1mm-rel keskenyebb sajnos. Szóval az se jó, és a gombok felfogatása is eltér. Tudtok esetleg valakit, aki valahogy meg tudná ezt javítani, pl legyárt párat műanyagból, vagy fémből? Bár elég kicsit ezek a tartó darabok. Összesen akkor kéne mondjuk 5 db, hogy legyen tartalékom is.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
ravail
senior tag
válasz -=Tiger=- #48855 üzenetére
Mire gondolsz? Ha arra gondolsz mit nem fogadott el a K50ij, akkor egy most is beugrott: Kingmax DDR2 800-ast nem fogadta. De nyilván nem emlékezhetek mindre. Ez is csak azért ugrott be, mert a Kingmax-al sosem zsokott gond lenni, s elcsodálkoztunk, hogy nem fogadta el. Az Asus ügyfélszolgálat meg is erőssítette, csak erősen korlátozott a kompatibilis RAM-ok száma. Most sincs fönt "Memory support list".
[ Szerkesztve ]
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok mesterek!
A (szoftveres) gond a következő: HP Pavilion dv6 3120 as notebookra win8-at telepítettem (64bit) de sajnos a mute gyorsgomb pirosan világított miután felállt a rendszer, a hangfalak némák, fülest bedugva viszont van hang. Letöltöttem a hp oldaláról az elvileg jó win7 64bites audio drivert, a piros fény kialudt a mute gombon, viszont a hangszórók továbbra is némák. Feltelepítettem Win7 64bitet is, és ugyanezt végigzongoráztam, de semmi eredmény. Most visszatettem a win8-at és "kétségbeesve" várok a megoldásra.
Tudtok segíteni?
-
Körbekérdezés már megvolt. Azt a két oldalt is beleértve, akik külön is árulnak gombokat. Ebayen egy darab van, de arany árban. Nem lenne olyan nagy munka szerintem esztergálni párat, nem annyira bonyolult forma, és a fém jobban bírná szerintem mint a műanyag. Korábban olvastam itt egy szakiról, de most mikor kéne nem találom azt a bejegyzést.
A Gemwon-nál meg nincs raktáron már semmilyen kiosztással, pedig náluk "fillérekért" lehet kapni billentyűzeteket.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Mukk
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, h egy Asus Eee PC Windows-át (xp) hogyan tudom legegyszerűbben újratelepíteni? Eléggé belassult már és nincs hozzá DVD olvasó ugye... Nem kitétel az újratelepítés, elég, ha újszerűen begyorsul Gondolom, külső DVD olvasóval vagy vhogy USBvel kéne operálni, de mondjuk külső olvasót nem vennék ha nem muszály.
Előre is köszi!!!Mukk
-
ravail
senior tag
Szia!
A NEMO1968 által leírtakon túl itt leírtam egy alapos kézitakarítást XP-hez. Ezen kívül vagy ezzel eggyütt (esetleg helyette) futtathatsz CCleaner-t, aztán csinálhatsz regisztrációs adatbázis tisztítást "JV16"-al vagy "Wise Registry Cleaner Free"-vel, de mással is, ha mást szeretsz. Ezek után elméletileg fel kell gyorsulnia a "régi" sebességre az XP-dnek. Pesze, ha nem futna direktben vírusírtó, az sem árt (Ms Security Essentals vagy más, tetszés szerint). Ha, eserleges vírus miatt nem tudnál vírusírtót telepíteni, akkor töltsd le és futtasd a "VIPRE Rescue" programot. A kémrobotok, botok ... és egyebekhez "MalwareBytes" futtatását javaslom. Ezek után esetleg a "Vezérlőpult"-ban a "Programok telepítése és törlése" alatt távolíts el minden fölösleges "tollbar"-t és "Search bar"-t. Így már tényleg gyorsulnia kellett. Ha nem elég, jöhet az újratelepítés.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Helló
Van egy Asus A6M Q049es laptopom. Piszok régi de működik.
Kicseréltem benne a procit AMD Turion X2 TL-52esre a 3400+ -os Sempron helyett.
És szereztem bele 2*1GB ramot.Most azon gondolkodom SSD-t raknék bele még van IDE-s változatok. Viszont ehhez gondoltam felbővítem a RAMot 2*2re. A specben az van írva, hogy elvileg 2*1 a plafon....
Elbírna 2*2GB-ot ?????????????????????????????
Az ilyen chippel szerelt asztali lapok simán bírtak 4et vagy 8at is.
Esetleg valaki már belepróbált 4GB-ot egy ilyesmi laptopba, esetleg valami frissítéssel sikerült ?Előre is köszönöm
PS: Egy másik helyen írták asztali gépben ment, illetve említették, hogy annak idején még az 1GBos kártya sem volt nem hogy 2GB 1 kártyán.... Lehet csak az akkor elérhető maxot rakták be pedig simán vinné a többet is.
[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
GLevi91
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges az, hogy ebben a notebookban a videókártyának GDDR5-ös memóriája van?
[link]
Mert a műszaki adatoknál ezt írják, de kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, mert máshol mindenütt DDR3-as memóriát írnak hozzá. -
legenda
válasz HUfantom #48867 üzenetére
az asztalit ne vedd alapul ilyesmikhez - chipset -, más tészta!
arról nem is beszélve, hogy - notiknál - a bios is korlátozó tényező lehet, és sok esetben ténylegesen az is, és ahhoz bizony nincs frissítés!
nekem volt anno a6m-q051 notim, de 2 * 1 gigabyte felett sosem próbáltam bele memóriát, viszot arra tippelek, hogy nem örülne 2 * 2 gigabyte kiszerelésnek, de ez csak tipp, próbálj bele néhány típust, és majd kiderül...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
Igen persze a puding próbája az evés. De ugye a ramok nem a fán teremnek, meg kell venni őket....
Ezért lenne jó ha lenne valaki aki kipróbálta volna és mondja hogy oks menni fog nem lesz baj....“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Ruszki
senior tag
válasz GLevi91 #48868 üzenetére
Üdv!
According to AMD there are two versions available, a slower clocked Thames-Pro with GDDR5 memory and a faster clocked Thames-XT with DDR4 memory.
Itt azt írja van belőle két fajta!
GDDR5 memory interface
Azért nézd meg alaposan!
Részletekben DDR5-öt ír!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Két (+1) kérdésem volna Hozzátok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy mire tudnám cserélni a Dell Inspiron 1520as gépem GeForce 8400M kártyám? (és egy zárójelben levő láma kérdés ha a későbbiek során szeretnék kijelzőt cserélni, akkor csak a 15,4" a lényeg?)
A másik kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint mi a legvalószínűbb hiba oka annak, hogy egy noti totál lelassul?? Vinyó? Vagy milyen oka lehet? Hogy tudnánk ezt ellenőrizni?
Előre is köszi! -
Ruszki
senior tag
válasz HUfantom #48867 üzenetére
Üdv!
Keresgélve a neten én is csak 2*1GB max-ot találtam!
Próbálj meg kölcsön kérni egy 2Gb-os modult aztán próba 1GB+2GB mit csinál akkor!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
nagyúr
Szia!
Esetleg egy másik 8400GS-re. Sajnos csak ezzel a GPU-val szerelt VGA board-ot szállított a DELL ehhez a géphez. Saját szabványú, tehát nm MXM-es a kártya, hogy kompatibils legyen más gyártókéval:
Ha egy gép belassul, akkor annak a hűtésével szokott gond lenni. Nagyon melege van és az úgynevezett mag vissza lassulást produkálja, hogy megóvja az integrált áramköreit.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Dell 1501-es notebook.
Probléma a következő:
Nem látja a Wifi-t.
A problémát először WIN7-nél produkálta. Nem sikerült megoldást találni, így kapott a gép egy XP oprendszert, ahol hasonló eredményeket produkál. Driverek Dell weboldaláról származnak, kifejezetten ehhez a típushoz letöltve.Aztán, jobb híján jött a megoldás: használjunk kábelt. Természetesen ez sem működik. Egyszer sikerült csatlakozni a netre, ki lett húzva a kábel, visszadugva, azóta sehova!, úgy döntött.
Hozzátenném még, hogy a gép mozgatásra(UTP kábel bedugása, ölben használva) fél-fél pillanatokra megtalálja a wifi-t.
Előfordulhatott az, hogy valamiféle bővítókártya elhagyta a neki kiképzett helyet a gépen belül? Mert a mozgatásból ítélve valamiféle hardveres hibára tudok következtetni.
Kérdésem az, hogy van-e értelme szétszedni ezért a gépet(nem nagyon akarom, egy laptopot macera szétszedni), vagy előfordulhat szoftveres gond.
Válaszokat előre is köszi.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Ruszki
senior tag
válasz sketchifun #48879 üzenetére
Hát ha a LAN-nál mozgatod akkor szerintem nem kéne a WiFi-nek elindulnia!
Az is lehet,hogy a WiFi antenna csatlakozok nincsenek rendesen a helyüken!
Én megnézném így de biztos betéved majd KillHates kolléga aki többet tud majd mondani!
Érdekes az biztos!
Ha esetleg nekilátnád hardveresen megnézni a problémát akkor itt egy egész jó leírás!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Dell XPS
veterán
válasz sketchifun #48879 üzenetére
Szia,
Szvsz, ne kezdjél bele, mert kettő különböző eszközről beszélünk (semmi közük egymáshoz), ezek a hibajelenségek félrevezetőek, fordulj a kollégához, mert az alaplappal nem fogsz tudni mit kezdeni....
Üdv, Dell XPS
-
törölt tag
Üdv.
Egy 4.5 GHzre tépett E8400 és egy alapon hajtott HD6870 teljesítményével milyen árkategóriás noti egyenértékű?
-
zola09
aktív tag
Sziasztok. Remélem jó helyre írok.
Egy Fujitsu Esprimo Mobile v6535-ös laptophoz kellene driver csomag, nemigazán találom a neten. Win7 van a gépen.
Előre is köszönöm! -
Ruszki
senior tag
válasz zola09 #48885 üzenetére
Internet van rajta!?
Ha igen akkor próbáld meg ezzel: DriverPack Solution 12.3 Lite!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
parkr
őstag
Üdv!
Egy toshiba notiban használnék SSD-t boot drive-ként, de a második HDD helybe pakolva egyáltalán nem látja a rendszer és LAN-ról akar bootolni (PXE-E61: Media test failure, check cable. PXE-M0F: Exiting PXE ROM.)
Ha átteszem a HDD helyére akkor megy rendben, de szükség lenne mind a kettőre..
Valakinek volna rá ötlete? -
jhos910
senior tag
Hali!
Nem tudjátok mitől lehet, hogy a laptopom csak lecsapja magát? Megy megy és puff, abszolút random módon.
-
rii
nagyúr
notebook-hoz van napelemes töltő, arra az esetre ha a puszta közepén merülne le az akku?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
jety91
őstag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Szétkaptam teljesen egy laptop billentyűzetet mert rossz gombokat írogat lenyomáskor bizonyos karaktereknél (Pl: T-nél vt-t, 3-asnál í3-at.), illetve gombot cseréltem mert egy rossz volt.Kitisztítottam a bill. áramkörét de még mindig ugyanezt csinálja. Ilyenkor a bill.vezérlő szállhatott el? Vagy valami überlámaságom miatt van valami amit sikerült be/kikapcsolnom, hogy ezt csinálja? Ha a vezérlő, lehet-e külön cserélni vagy csak alaplappal együtt
Fujitsu Siemens Amilo Pi3540-es laptopról van szó.
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest