- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Peterhappy #49400 üzenetére
Szerintem egyszerűbb, ha veszel 3000 Ft-s Alcatelt.
PS: na jó, most 6, de én két éve vettem 3-ért, és az csak telefon és SMS (volt rajta kamera app meg valami játék, de nem fog rákattanni a gyerek, az biztos )
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
MODERÁTOR
-
válasz Viktor0610 #49402 üzenetére
El is lehet adni itt a HA-n.
-
Peterhappy
őstag
válasz E.Kaufmann #49401 üzenetére
Igen, lehet, hogy meger annyit
@Viktor: igen. Marmint szerencsere kaptam, Gyerek dedimamajatol(!) De a telefon mar adott, ez teny.
Azert koszi!
-
csaszi75
senior tag
válasz Peterhappy #49400 üzenetére
Hány éves a gyerek? Komolyan ki akarod tenni annak a stressznek, hogy egy ezer éves ciki Nokiát adsz a kezébe? És még majd ki is csúfolják miatta?
Vegyél egy Android-os telefont és tedd fel rá a Google Family linket.. (Gyerek + szülői telefonra is)
Minden telepített APP-ra korlátot állíthatsz be, hogy mennyit használhatja a gyerek.
Szülő engedélyezheti, hogy telepíthessen egy programot vagy nem?
Stb.. -
Peterhappy
őstag
válasz csaszi75 #49405 üzenetére
9 eves es igen, nyomogombos telefont fog kapni.
Es nem fogjak csufolni, mert az osztalyban, akinek meg telefonja van, szinten butatelefont hasznal.Nem jatekra, facebookozni stb. kell, hanem hogy haza tudjon telefonalni, vagy smst kuldhessen, ha kesve indul haza.
De koszonom az egyebirant hasznos javaslatod, tanacsod
-
válasz Peterhappy #49406 üzenetére
Alcatelnél nincs butább, ami megbízható is valamennyire. Apósomnak volt valami nónémebb a telekomtól amit állandóan újra kellett indítgatni, míg anyám Alcateljei csak a mosást nem bírták Amíg van 2G, addig jó lesz.
-
Peterhappy
őstag
válasz E.Kaufmann #49407 üzenetére
Az lesz, a nagyobbik Lanyomnak Alcatelje van, igyekszem.olyat venni, legalabb tudnak majd segiteni egymasnak is a hasznalatban.
Sajnos nem penz az uj, inkabb az zavar csak, hogy itt most lett volna egy, ami amugy tokeletes, ehelyett adhatom vissza, s e-hulladek lesz csak belole.Mosni nem fogom, koszonom a figyelmeztetest
-
veterán
válasz Peterhappy #49408 üzenetére
Teljesen megértelek.
Nálunk is nyomógombos lesz (9 lesz idén), amivel csak telefonálni lehet, vész esetére. Később, ha esetleg úgy döntünk, lehet tablet lekorlátozva, de itthonról nem viszi el. Ne üssék le emiatt az utcán, suliban, és nem is szükséges neki okosteló, majd esetleg 12 évesen...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Peterhappy
őstag
válasz fateless #49409 üzenetére
Nalunk is csak azert van/lesz, mert mar egyedul jarnak haza az iskolabol, s most mar van, hogy epp nincs otthon senki (Nagyszulok vagy mi), kesobb ernek haza vagy Ok, vagy mi. Nagylanyom hetfon kapta meg az Alcateljet.
Epp tegnap meseltek szuloi ertekezleten, hogy a Csalad nagyobbik lanyanak (16 eves) meg mindig butatelefonja van, es hogy az elmult hetekben ket osztalytarsa js lecsereltette az okostelefonjat nyomogombosra, mert lattak a lanyon, mennyivel tobb ideje van elni igy, hogy nem tapicskolja egesz nap a kepernyot.
De nalunk is van osztaly persze, ahol kinezik azt, aminek meg csak butafonja van, jogos volt Csaszi tanacsa is.
-
Met
nagyúr
Note 13-nak gondolom nem árt ha nem a gyári 33W-os töltővel töltöm.
Max. lassabban tölt."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Samsung A34 telefonom van és nem jövök rá, hogyan lehetne kikapcsolni a dupla koppintással való kijelző ki-bekapcsolást kikapcsolni. -
MODERÁTOR
-
Czmorek
aktív tag
válasz Viktor0610 #49413 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
Milan26q
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Samsung Galaxy S23 Ultra One UI verzió 6.0 Android verzió 14.0 tapasztaltatok-e olyan hibát, hogy egyik pillanatról a másikra nem érzékeli a SIM kártyát? Se kikapcsolás, se szoftver frissítés nem oldotta eddig meg a problémát. A telefon kéri a pin kódot, de utána se hálózat se mobilinternetkapcsolat nem lesz, azt írja ki csak vészhívások engedélyezettek.
Valaki találkozott ezzel a hibával?Előre is köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
-
Evolution55
csendes tag
Sziasztok, remélem jó helyre írok!
Készülék: Apple iPhone XS 64G OS: iOS 17.4
Kamera appban fotó / videó készítésnél az alsó “1x” gombbal tudtam léptetni a nagylátószögű és a teleobjektíves kamera között, ezzel ugye 2x optikai zoomot tudtam vele.
Kb. frissítés óta - de lehet hamarabb óta fennáll - hiába nyomok rá a “2x”-re, egy pillanatra mintha átváltana, de visszaugrik “1x”-re. Ugyanitt a portré mód kiírja, hogy menjek közelebb / hátrébb, kb. 1-1 mpre be is fogja a pontot amire fókuszálnia kellene, de megtartani nem tudja, nem találja meg hogy mi lenne a portré alany, szintúgy használhatatlan.
Erre van valami megoldás? Hardveres probléma lenne, alaplap stb., vagy szoftveres oldalon nézelődjek? -
quailstorm
nagyúr
válasz Evolution55 #49419 üzenetére
A telefon saját témájában érdeklődj. Itt kicsi az esély, hogy valaki pont ezt tudja.
Vagy még inkább a közös iPhone topicban.[ Szerkesztve ]
-
dvdbackuper
őstag
válasz Evolution55 #49419 üzenetére
tonkrement a kamera modul, cserelni kell
-
metalstorm
aktív tag
Sziasztok! Indiából érdemes / lehetséges mobiltelefont vásárolni?
-
MODERÁTOR
válasz metalstorm #49422 üzenetére
Lehetségesnek biztos, lehetséges, csak hogy érdemes-e.
Nem biztos, hogy minden itthon használt frekvencia benne lesz, magyar nyelv sem biztos, a garancia is kérdéses...
Én inkább vennék itthon, szürkeimportos boltból, ha nem hivatalos forgalmazásút néznék.
Vagy AliExpress-ről, lehetőleg EU-raktárból.Xiaomi 13T
-
Pityu.
nagyúr
válasz metalstorm #49422 üzenetére
Ahogy lent is irják frekvencia probléma pl B20 azt hiszem nincs náluk meg van,hogy silányabb minőségű a telefon mint más piacra. Legalábbis xiaominál volt ilyen.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Nincs mit 🙂
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Olyan USB A - Type C adat és töltőkábelt keresek, ami rugalmas, nem merev és a korábbi hajtogatásokat nem "jegyzi meg". Esetleg tud valaki ilyet ajánlani? Ahogy tapasztaltam eddig, a szövetbevonatos kábelek nem ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
dvdbackuper
őstag
válasz BigBlackDog #49427 üzenetére
ilyesmi talan? [link]
-
csaszi75
senior tag
válasz dvdbackuper #49428 üzenetére
Ez pont a textilbevonatos, amiről a kérdező írt..
-
Fullgyári
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.. vettem nemrég egy Xiaomi Note 13 Pro telefont és random újraindul/lefagy napi 1-2 alkalommal..
Február végén vásároltam a telefont azóta produkálja ezt, közben kijött rá a HyperOS de ugyanúgy jelen van a probléma.
Coolmobile-hoz már lett visszaküldve szervizbe ahol csináltak egy factory resetet mikor megkapták a telefont és azt mondták még hogy nem volt lefrissítve a legfrissebb verzióra. (valószínűleg mikor postáztam a telefont akkor kaphatta meg a HyperOS-t) illetve van szervizük ahol átnézték a telefont és nem találtak hibát, náluk nem volt lefagyás.
Tegnap kaptam vissza a telefont, azóta már 3x lefagyott.
(Safe boot indítással is próbáltam de még úgy is lefagyott)Ma csináltam mégegy gyári visszaállítást a telefonon, teljesen tiszta szoftverrel, semmit nem állítottam a telefonon illetve nem telepítettem kiváncsi vagyok hogy lesz-e lefagyás/újraindulás..
Illetve én még arra gondoltam hogy ha szoftveres probléma lehet hogy az miatt nem fagyott le náluk mert nem ugyanúgy volt használva pl. náluk nem volt benne sim kártya vagy akár képernyőzár beállítva stb..
Van egy logcat-em (Képet csatolok róla) a szervizbe visszaküldés előtt, amit a ChatGPT-nek el is küldtem hogy elemezze ő ezt írta rá:
A
keystore2
szolgáltatás hibát jelent: "Call to earlyBootEnded failed for security level STRONGBOX: In call_with_watchdog: getting keymint device."Ez után következik egy hibaüzenet, ami részletezi a problémát, amely valami problémát jelez akeystore
komponenssel, ami a biztonsági kulcsokat és tanúsítványokat kezeli.Továbbá, egy "Fatal signal 6 (SIGABRT)" hiba is látható, ami azt jelenti, hogy a rendszer vagy egy alkalmazás kényszerűen megállt, ami rendszeres újrainduláshoz vezethet.Vannak még olyan üzenetek, amelyek azt sugallják, hogy egyes fájlok vagy szolgáltatások nem elérhetők vagy hiányoznak, például: "Can't find display mode with id -1" és "updateAllSharedLibrariesLPw failed".
Ezek alapján több probléma is előfordulhat, például hibás vagy hiányzó rendszerfájlok, kompatibilitási problémák bizonyos szolgáltatások vagy alkalmazások között, vagy akár hardveres problémák, amelyek akeystore
és a biztonsági modulokhoz kapcsolódnak.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
BigBlackDog
veterán
válasz dvdbackuper #49428 üzenetére
Igen, ez textilbevonatos, ezek pont merevebbek a tapasztalatok alapján. Végül szétnézve egy-két vegyesboltban azt tapasztaltam, hogy a szilikonos kábelek felelnek meg leginkább a leírt elvárásoknak.
-
dvdbackuper
őstag
válasz BigBlackDog #49431 üzenetére
a gagyibbak lehet, de az apple uj USB-C kabele az nekem nagyon tetszik, rettenet flexibilis
-
BigBlackDog
veterán
válasz dvdbackuper #49432 üzenetére
Ez lenne az? Videó alapján eléggé tartja a formáját, nem igazán tűnik lágy kábelnek.
-
dvdbackuper
őstag
válasz BigBlackDog #49433 üzenetére
nekem itt az 1m-es van, az vekonyabb talan, nekem jobbnak tunik a regi muanyag bevonatoshoz kepest
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Az egyik Magyar webshop SimplePay-en térítette vissza a vételárat. A kérdésem az lenne, hogy ha én nem bankkártyával/utalással hanem utánvét fizettem a visszaküldött termékért, akkor hogyan juthatok hozzá a pénzemhez?
SimplePay-ben nem látok erre opciót... mindössze egy e-mailben kapott SimplePay tranzakció azonosítóm, és egy külső hivatkozási számom van.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Amerikai piacra szánt telefon, használható itthoni hálózaton? (AT&T / Telekom)
5G-s◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #49436 üzenetére
Az kimaradt, hogy gyárilag független (az AT&T / Telekom az akiknek gyártva lett, ők értékesítik)
Telefon nem Global, hanem USA
Nem vagyok otthon ebbe a témába, ezért kérdem hogyan van.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #49436 üzenetére
Használható, de 4G-vel, 5G-vel lehet gondod.
Mármint, hogy nem fog menni vagy nem mindenhol.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz Archttila #49435 üzenetére
Szerintem ez a kérdés az OTP Bank topic-ban jobb helyen lehet.
Xiaomi 13T
-
MaxxDamage
félisten
válasz Viktor0610 #49438 üzenetére
Köszi!
Igen, erre gondoltam is.
Ott specnél a 4/5G esetén számok vannak csak megadva, nem frekvenciák.Konkrétan:
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MODERÁTOR
-
MaxxDamage
félisten
válasz Viktor0610 #49441 üzenetére
Uhh...
Magyarul nem lenne netem kb. mert egyik sincs ami USA-ba van.
Remek.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
csaszi75
senior tag
válasz Archttila #49435 üzenetére
A legfontosabbat nem írtad le az egyértelműsítésért..
Az utánvétet az KP-vel fizetted? Mert az utánvét is lehet kártyás fizetés.
Ha az utánvét kártyás fizetés volt, akkor sínen van minden.. 7 vagy több nap, nem emlékszem.
Ha kp volt az utánvét, akkor a Posta majd utalványoz.. szintén X nap.[ Szerkesztve ]
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Korábbi telefonomon (Samsung Galaxy S10+) simán működött a Cube ACR hívásrögzítő, viszont az új telómon (Motorola Edge 40, Android 13) sajnos csak az én hangom rögzíti. A support nem tudott érdemi választ adni, az lett a vége, hogy a készülékem nem támogatott és kész.
Van valami bevált applikáció vagy módszer a hívások rögzítésére?#hívásrögzítés #acr #call #recorder
-
MaxxDamage
félisten
válasz pietrrr #49444 üzenetére
Szia,
Tudtommal Android verzió a ludas.
Sajnos már egy ideje nem támogatott (Android 9 óta ha jól emlékszem)
Nekem az LG V30+ ThinQ még tudja és ez miatt meg is tartottam
Android 8 van rajta, a 9 kijött még rá, azzal a felvétel funkció megszünt és Upgradeltem vissza 8.0-ra.Ha jól emlékszem, akkor ez így volt...
-
csaszi75
senior tag
válasz pietrrr #49444 üzenetére
Igen, az Android verzió, de FB fórumokon sokat olvasni, hogy átírják a Samsung teló régió kódját, hogy mondjuk ukrán szoftveres legyen (nem az EU része, nem GDPR) és azzal megy.
Vagy valamelyik távolkeleti ország kódját írják be.
Motorolánál ilyen lehetőségről nem tudok -
blagolf
senior tag
Sziasztok! Ki lehet függetleníteni egy külföldi szolgáltatós, de magyar nyelvű Nokia 6300-t?
Üdv, Zoli
-
MODERÁTOR
-
sunny1
tag
Melyek azok a telefonmárkák,amik kapnak frissítést még minimum 3 évig?
Androidos telókra gondolok.
Új telefon vásárlás előtt állok,és ez a legfontosabb szempont. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest