Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz Pityu. #46500 üzenetére

    A leírásod alapján szerintem még mindig lehet egy rossz csatlakozás (akár oxidáció) és|vagy apró repedés, simán lehetett ejtve aztán ha úgy áll épp akkor az antenna "összeér" ha meg nem úgy áll akkor nem. Amikor láttad a pálcikákat akkor épp kereshetett. A modem sérülése sem kizárt. Sajnos pontosabb típusismeretem nincs, a disassembly videókat átnyálazva a vezeték nélküli töltés tekercselésével együtt vannak az patch antennák (jó része) meg mellette a kábelekkel átkötött egyéb részek alatta és én a felső részre gondoltam hogy problémás lehet vagy maga az egység vagy a csatlakozásai, itt egy példa Aliexpress-en rá (itt az "antenna head" egység a lényeg, igazából csak a kép és a példa kedvéért linkeltem az Ali linket).

    A segélyhívásra lehetőség is csak annyi hogy "van", itt a különbség a no signal és a no network közt az, hogy míg a no signal-nál tornyot se lát, a no network-nél lát de nem tud bejelentkezni (ezért "térerőt" se tud mutatni hiszen melyik be-nem-jelentkezett toronyt mutassa..) de ettől a segélyhívás az mindig megy ilyen esetben, az mehet nem-saját hálózaton is mert speciális, prioritásos kérés a hálózat felé aminek a legjobb a jele - de mivel az így nem honos hálózat így nincs jelölve a "térerő". Ez azért érdekes még, mert SIM nélkül (nyilván nem repülő módban) IS van segélyhívásra lehetőség (IMEI akkor is van, toronyra fel tud menni ha szükséges).

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák