- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
válasz krizmo_ #33074 üzenetére
Először az állami egészségügyben próbálkoztam kb. 5 éven át. Kétszer voltam laktóz kilégzéses (H2) teszten, kétszer hasi ultrahangon, többször vérvételen (+ vizelet) és tüdőszűrésen, inhalatív allergiát is vizsgáltak, de minden negatív lett. Az egyik gasztroenterológus vetette fel, amit te is, hogy ételintoleranciát kellene nézni. Ezt amúgy nem értem, ilyen nincs államiban, vagy miért nem küldött el arra?
Kicsengettem közel 60k-t intoleranciavizsgálatra, ami kimutatta a tej, tojás és hüvelyesek pozitivitását. Innentől ezeket kerültem, és a hasmenés megszűnt. Maradt a puffadás és a görcs. Beléptem releváns FB-csoportba, és ott javasolták az ún. FODMAP diétát, ami a legtöbb bélbetegség tünetein enyhít. Idén elmentem még magánba egy másik típusú kilégzéses vizsgálatra (laktulóz), ami pozitív lett. Kaptam rá antibiotikumot, és most tök jól vagyok, ha a diétát is tartom. Amiket FB-n olvasok, ahhoz képest szerencsésnek mondhatom magam. Van, aki ki sem mer mozdulni otthonól, olyan durva tünetei vannak.
Visszatérve az ételintolerancia tesztre: hasznos, de ha más probléma is van az intolerancia mellett, akkor meg vagy lőve, és saját magadnak kell szépen lassan kitapasztalnod (étkezési napló írásával...), hogy mi az, amit lehet, és mi az, amit nem.
philoxenia: Na, abba én belepusztulnék, ha nem tömhetném magamba a cukrot. Sport mellett nem tudnám tartani a napi kalóriabevitelt sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest